Subies no admetrà més imposicions del Barça

L’experiència de l’última Copa Catalunya encara fa mal al president de la Federació Catalana, Andreu Subies. La negativa de incloure al primer equip del FC Barcelona, que va imitar desprès el RCD Espanyol, és una ‘bufetada’ que segueix sense encaixar i ja ha comentat als seus que “no es tornarà a repetir”. En quinze dies s’esperen novetats

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

Sempre polèmica// FOTO: ÀLEX GALLARDO
Sempre polèmica// FOTO: ÀLEX GALLARDO

“Hem après molt d’aquesta última final de la Copa Catalunya i passaran moltíssimes coses en el futur, moltes, però cap serà igual a la de Girona”. Això és el que ha dit als seus directius el president de la Federació Catalana, Andreu Subies, a qui encara se’l pot veure enfadat desprès de la disputa de la copa. El menyspreu als clubs i la ruïna econòmica són detalls que a Subies li fan mal.

Tot això ha portat al màxim mandatari del futbol català a ‘perseguir’ literalment als màxims responsables del FC Barcelona i, per descomptat, als del RCD Espanyol amb la finalitat de que es redacti un Reglament que li resulti una mica més complicat burlar als directors esportius, és a dir Andoni Zubizarreta, qui va arribar a afirmar a les últimes reunions que no entenia la raó per la qual un equip professional havia de jugar un Trofeu regional. El pitjor és que el president Josep María Bartomeu i l’actual vicepresident (i exvicepresident de la Catalana) Jordi Mestre, van callar per a major vergonya del club barcelonista.

Subies va a per totes sabedor que, encara que té molt a perdre, li agrairan els clubs catalans que es van sentir estafats i enganyats fa pocs dies. La FCF sap que corre el risc de perdre la generosa subvenció, superior als cent mil euros anuals, que el Barça abona encara que també això s’assumeix. La Federació vol que el club blaugrana es comprometi, per escrit, a recolzar una Copa Catalunya que ‘molesta’ a tothom encara que ningú s’atreveixi a proclamar la seva desaparició. És més, dels 80 equips que formen a Segona, Tercera i Quarta Catalana ja s’han apuntat més de 70 equips per a una nova edició que repartirà euros entre els participants, arbitratges gratuïts i material esportiu. També, val la pena dir-ho, se sancionarà a aquells que, havent-se compromès, no acudeixin als partits o no compleixin amb el futur Reglament.

La FCF desitja comptar amb Espanyol i Barcelona, però no a qualsevol preu. Si els blaugrana es comprometen a participar amb algun dels seus cracks a la Supercopa de Catalunya, al igual que els blanc-i-blaus, es permetria que els filials apareguessin a la fase final de la Copa Catalunya, però, si no hi ha signatura, es trencarà tot i el Barça tornarà a ser, el que sempre hauria d’haver sigut, un club més del futbol català. Subies juga fort i a l’Assemblea del proper 28 de juny donarà la cara.