Subies ‘fitxa’ a Guardiola per la Federació Catalana

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

Pere Guardiola és el nou vicepresident responsable de convenis i patrocinis de la FCF. És l’últim ‘fitxatge’ del president Andreu Subies per intentar mantenir en el més alt a una Federació líder en llicències

Pere Guardiola, nou vicepresident de la FCF // FOTO: Futbolcatalunya
Pere Guardiola, nou vicepresident de la FCF // FOTO: Futbolcatalunya

El nou vicepresident responsable de convenis i patrocinis de la FCF, Pere Guardiola, té un historial personal envejable tant en l’àmbit professional com en l’esportiu. Només fa falta un repàs a la seva fulla de serveis per adonar-se d’un personatge que mai podrà trobar més del que ha rebut fins ara. Però tot té el seu punt i seguit i, tal qual posava el seu punt final a la seva funció en La Caixa, el president de la Catalana ho va convèncer perquè s’incorporés al seu projecte. No va fer falta molta pressió.

Després del seu pas pel Club Nàutic de Vilassar de Mar, per descomptat, va ser director de protocol del Port Olímpic en 1992 i, la cosa més li va agradar: ser president de la UE Vilassar de Mar durant sis anys. Amb anterioritat va deixar el seu ‘segell’ com a jugador del Junior, en els veterans del Vilassar i en el Cabrera. Encara que tot això és història i a aquest ‘juvenil’ de primer any en la FCF, encara que porta tota la vida involucrat amb la FCF des dels seus diferents càrrecs professionals, ara li tocarà ‘ballar’ amb Subies i companyia. I no ho tindrà fàcil clar que, si hagués estat senzill, tampoc hagués acceptat.

Vostè que es un home que ve del món de la banca, quina inversió suposa fitxar per la Federació Catalana de Futbol?

En temes numèrics, és impossible donar una resposta, però el que si requereix és una gran inversió en temps i sacrifici.

Costa d’entendre com ara que es podria dedicar a viure, faci doncs, aquest sacrifici, on a més està exposat a rebre critiques.

Quan vaig plegar tenia dos possibilitats: dedicar-me a jugar al golf i anar a pescar, la veritat és que sóc un afortunat, o intentar retornar a la societat tot el que la vida m’ha donat, i m’he decidit per aquesta segona

I la seva família, com va reaccionar?

Per sort tinc una dóna extraordinària i uns fills fantàstics que ho han entès perfectament. A part de a la Federació, m’he involucrat amb una Fundació per ajudar als altres i una altre relacionada amb temes del mar, la meva gran altra passió. El futbol i el mar m’han donat molt i ara els hi haig d’intentar retornar el que m’han donat.

S’ha de felicitar a Andreu Subies per aquest fitxatge, què li ha demanat?

El president m’ha demanat que em cuidi del tema de convenis i patrocinis. És un repte ja que tal i com està tot, s’ensuma difícil… però per fer les coses fàcils, millor rem quedo a casa. M’agraden els reptes. Serà difícil quantificar la meva feina, però confio en mi mateix i aquest responsabilitat me l’agafo amb moltes ganes. Per començar, Subies m’ha demanat que conegui a fons la Federació, és fonamental conèixer i parlar amb la gent per detectar els problemes. M’agrada molt el futbol català i m’involucraré al màxim amb el Federació.

Ja coneix al companys de Junta?

Vaig assistir a la meva primera Junta Directiva ara fa uns dies. Les sensacions són molt bones. Els companys de Junta, que cal recordar que treballen de forma altruista i fan molt bé al país, tenen tres missatges: honestedat, treball i dedicació.

La marca FCF, ven?

Està millorant moltíssim. Amb la política del nou president li puc ben assegurar que està en bones mans i ara comença a vendre. És una tasca àrdua i dura, però som els representants de tots els clubs i aquest fet ja marca la enorme responsabilitat.

Com afecta a futbol formatiu la cotització a la Seguretat Social?

Aquest li puc ben assegurar que es un tema prioritari per la FCF, ja no només pel futbol formatiu, si no per tot el futbol català… però el problema és que no tenim la clau. Ara per ara, no hi ha cap solució. És normal i lògic que els presidents ens demanin una solució: tot això ja està en curs, no està en les nostres mans, però el que és segur és que a determinats nivells, s’haurà de cotitzar.