Soteras treu nota en el seu primer curs

Com era previsible, Joan Soteras i la seva junta han aconseguit l’aprovat al seu primer any de gestió. Ni el sou del president ni el 2% retenció arbitral van provocar una crítica. Qui sí que va rebre va ser un ex-empleat de la Mutualitat, Luis Dorado

@ManuelSeguraM
FCF, Assemblea
170 assembleistes a Tàrrega/FOTO: Àlex Gallardo

Només dues hores i mitja d’Assemblea General. Això comença a destacar per la seva síntesi. Ja era hora. A Tàrrega es patien 40 graus de temperatura al carrer, molt menys en el seu meravellós Teatre de l’Ateneu, on es van reunir prop de 200 clubs/entitats assembleistes. Calculeu: sobre 1.200 amb dret a vot…. un 14%. S’esperava així. Com també era d’esperar l’aprovació majoritària de les peticions federatives als seus clubs.

Una veu, la del president del Gavà, Ivan Carrillo, es va deixar escoltar abans d’una votació final que va aprovar en la seva majoria sous i bonificacions per 133 vots favorables, 10 abstencions i 7 contraris. El record de Carrillo a les paraules fa un any de Soteras, pel que fa al sou, va comportar l’aclariment del màxim dirigent de la FCF amb la nova subvenció de 100.000 euros que l’RFEF envia a les Territorials des de fa tres mesos.

Tot congelat

La part positiva de l’Assemblea va ser que les quotes no es toquen. Ho havia avançat Soteras i va quedar ratificat alhora que s’ha tornat a incidir en la nova campanya de ‘Tots som un equip’ ja que la voluntat d’aquesta junta passa per “eradicar la violència dels camps de futbol”

Soteras, FCF
Joan Soteras, president FCF/FOTO: Alex Gallardo

‘Pals’ a Dorado

L’anècdota es va dir Luis Dorado, actual president del Pubilla Casas i exempleat i exvicepresident executiu de la Mutualitat de Futbolistes. “Vosaltres mengeu i nosaltres paguem”, li va deixar anar a la junta d’un Soteras que tenia la lliçó molt apresa. “Vostè és la persona menys apropiada per a parlar d’una Mutualitat a la qual va portar a la ruïna”.

A Dorado se li va recordar els 4 milions d’euros de deute que van quedar abans de Subies i ho va fer un secretari general, Oriol Camacho, rotund: “La seva gestió com exempleat li desqualifica, tenia un càrrec manifestament il·legal pel qual cobrava 3.000 euros”. El dirigent hospitalenc va finalitzar assenyalant que “li havia faltat al respecte i m’ha faltat al meu honor”.