Soteras treu la destral a distància

OPINIÓ- El president de la Federació Catalana, Joan Soteras, ha decidit prescindir de la figura del delegat i vicepresident de Lleida, Jordi Terés, “per falta de confiança per al 2026”. Així li va dir per telèfon

@ManuelSeguraM
FCF, Terés, Soteras
Jordi Terés i Joan Soteras, respectivament // FOTOS: F.C.

La idea de treure la destral no és d’ahir ni de fa un mes sinó que s’ha elaborat a la Federació des del passat Nadal. La notícia que descobreix avui Mundo Deportivo –’Soteras decideix apartar del seu càrrec al delegat de Lleida‘- és només la conseqüència de ‘tallar caps’ a qui manté una situació crítica amb l’actual poder, delegat en el 2018 per l’expresident Andreu Subies. El seu desig seria fulminar a Jordi Terés, Juanjo Isern, Josep Vives i Manel Durán, entre d’altres delegats, producte d’un ‘escalfament’ absolut per part dels ‘pilotes barats’ que li envolten.

Però a Soteras, que al matí diu blanc, a la tarda negre i de matinada vermell, ja l’han informat que no pot fer fora a ningú de la junta. Haurà ‘d’empassar’ amb la presència de Terés en la junta directiva i no serà còmode com tampoc serà la reacció de molts companys que van portar Soteras a la presidència mentre el desconegut expresident del Sabadell estiuejava a Marbella. L’actual màxim responsable federatiu, a qui li queden 2 anys de mandat, i desitja ampliar quatre més (2026) –pendent de la futura Ciutat Esportiva Joan Soteras-, s’ha instal·lat en una ‘bogeria’ transitòria a la qual els ‘collons’ ressonen al carrer Sicília

Vives, Isern, FCF
Josep Vives i Juanjo Isern, els pròxims? / / FOTO: FCF

L’adéu de Terés és una taca impresentable en l’historial directiu de Soteras qui, òbviament, no dóna la cara públicament per explicar l’inexplicable. Prefereix delegar en el responsable del futbol platja, a qui el futur li té reservat el millor de la seva vida. L’enviat especial va complir l’encàrrec i Terés, amb 15 anys de servei, (a aquesta marca no arribarà el senyor Joan), es quedarà a l’FCF perquè va ser a ell a qui van elegir a les últimes eleccions al seu Territori.

Aquest dimecres hi ha comissió executiva, amb dinar previ a la posterior trobada amb els Delegats, una bona oportunitat per a veure qui està disposat a donar la cara després de la furibunda reacció del president, qui negava aquesta possibilitat d’acomiadament als interessats a l’Assemblea de Blanes del passat 20 d’agost. 20 dies després, ha tret la destral. I, després, arribarà dimecres 23, junta directiva, inclòs Terés. Una bona oportunitat perquè ho ofereixi en directe el recentment estrenat canal de televisió.

PORTA OBERTA

Amb dues places sense cobrir en la junta directiva i a la qual es pot incorporar alguna dona perquè es vegi l’esperit igualitari del successor d’Andreu Subies, el sabadellenc vol moure peça de cara a les eleccions de 2022!!!, perquè la seva obsessió és mantenir-se en un càrrec al qual va arribar “sense cobrar” i ara (despeses apart) es fixa en els 120.000 euros. Ah! I ja sap Soteras el que ha de fer si vol expulsar als directius inconformistes: se’ls obre expedient amb ‘un parell’.