Soteras torna a passar dels clubs de Segona Federació

La reiteració en l’error o la ineptitud no lliura de culpa al president de la FCF, Joan Soteras, que havia de defensar la petició dels clubs de Segona Federació per a jugar amb valencians i balears

Els 8 equips catalans de la Segona Federació queden agrupats amb balears i valencians, tot el contrari del desitjat // FONT: RFEF
Els 8 equips catalans de la Segona Federació queden agrupats amb balears i valencians, tot el contrari del desitjat // FONT: RFEF

@ManuelSeguraM

Res nou a l’escenari del futbol català excepte la nova demostració d’ineptitud i nul pes del seu president Joan Soteras a Madrid. Va aterrar el dilluns (amb temps), es va abraçar a tothom i amb l’única missió que els seus equips de Segona Federació quedessin agrupats al costat dels representants d’Aragó i Navarra. RESUM: jugaran contra valencians i balears.

UN ALTRE ‘ÈXIT’ DE SOTERAS

Ningú es pot sorprendre del nou ‘èxit’ del septuagenari responsable d’una Federació que aquest divendres podrà justificar el seu poder a l’Assemblea de Sant Cugat. Però, ara com ara, ha de callar, empassar i posar en les fotos amb tot aquell que estigui disposat a perdre el temps.

No obstant això, tampoc cal carregar tot el pes de la crítica a Soteras, ja que els 8 representants catalans que estaran en el grup III no han perdut molt temps a realitzar consideracions o valoracions.

Han passat totalment de qualsevol comentari Badalona (bastant té el desaparegut Miguel Angel Sánchez), Europa o Espanyol B (l’arribada de Garagarza hauria de confirmar a Ferran Costa en el filial). Tampoc han obert la boca, excepte el twitt d’estiu, Terrassa o Manresa (retorn de Nil Garrido).

Aquí està representat tot el poder del futbol català en l'Assemblea de Madrid // FOTO: FCF
Aquí està representat tot el poder del futbol català en l’Assemblea de Madrid // FOTO: FCF

Lleida Esportiu sí que s’ha pronunciat (gràcies a la gestió de Gina Raymat) amb l’opinió de Raul Fuster. “Esperàvem que ens canviessin al grup 2, però quedem en el tercer que és fort i amb desplaçaments complicats. Grup difícil, però ho afrontem amb il·lusió”, va afirmar. Mentrestant, al Narcís Sala, continuen amb la seva ambiciosa campanya de socis (2.300 socis).

FELIPE LÓPEZ SE LA ‘MENJA’

La capacitat de sorpresa es concentra a Cerdanyola amb el seu retorn al grup de la majoria catalana i, més, després de les declaracions del seu president flotant, Felipe López a Mundo Deportivo. “Esportivament, preferim navarresos, aragonesos i bascos i els catalans ens hem posat d’acord”, va afirmar el directiu vallesà ara lliurat al carrer Sicília.

El flotant president del Cerdanyola, Felipe López, torna a empassar amb Soteras // FOTO. Captura BTV
El flotant president del Cerdanyola, Felipe López, torna a empassar amb Soteras // FOTO. Captura BTV

CALENDARI PENDENT

Ara tot passarà per la confecció del calendari 2023-2024 que es donarà a conèixer per part de la RFEF durant el mes de juliol. En principi, tot sembla indicar que la Lliga regular començarà el 3 de setembre i finalitzarà el 5 de maig amb dues setmanes de descans per Nadal (del 17 de desembre al 6 de gener).

Les dues jornades de play-off estan marcades per a 12/19 de maig 2024 i 26 maig/2 juny, respectivament.