Soteras: “Salamero és un puto mentider”

Ho va dir el president de la FCF, Joan Soteras, ho va confirmar el seu col·lega del Vilanova del Camí, Carles Fernández, i ho va reconfirmar el de l’Igualada, Francesc Jorba. Resum: “Salamero és un puto mentider”

Imatge de l'Associació de Clubs de Futbol Amateurs de Catalunya amb el seu president Javi Salamero i el del Vilanova del Camí, Carles Fernández, el primer per la dreta // FOTO:  ACFAC
Imatge de l’Associació de Clubs de Futbol Amateurs de Catalunya amb el seu president Javi Salamero i el del Vilanova del Camí, Carles Fernández, el primer per la dreta // FOTO: ACFAC

@ManuelSeguraM

“Salamero és un puto mentider”. La frase correspon al president de la Federació Catalana, Joan Soteras, a la seva visita a Igualada aquest passat dijous davant uns 16 representants de clubs de l’Anoia i sense premsa com ha estat norma durant la seva ‘volta’ a Catalunya.

La intervenció del jove president del Vilanova del Camí, Carles Fernández, va treure el millor del màxim responsable del futbol català. Després del seu habitual discurs, va arribar el torn de preguntes-respostes i en aquesta ocasió va trobar rèplica.

Especial atenció, també, a les paraules del president de l’Igualada, Francesc Jorba, amb qui va departir personalment en la prèvia “només dos minuts i per a parlar de la COVID que els dos havíem passat”.

VILANOVA DEL CAMÍ PARLA DE SOTERAS

El president del club vilanoví, Carles Fernández, va ser el que va resultar més ‘perjudicat’ pel seu ‘atreviment’ en citar la paraula ACFAC. Exposem les declaracions més importants que els dos protagonistes han realitzat a Futbolcatalunya i que cadascú tregui les seves conseqüències.

“Va estar a l’Anoia a explicar-nos una mica el pla de competició, sobretot, el que havia passat en Primera Catalana quan aquí no tenim cap club de 1a”

“Li vaig fer dues preguntes i es va posar nerviós. Li vaig preguntar per la quota dels àrbitres perquè va treure pit quan va dir que havien rebaixat un 15%; jo vaig explicar que aquesta rebaixa la feien els àrbitres i no la Federació. Aquí es va posar nerviós, va començar a tossir, li faltava l’aire, bevia aigua…”

Carlos Fernández, president del CF Vilanova del Camí // FOTO: vilanovainformacio.cat
Carlos Fernández, president del CF Vilanova del Camí // FOTO: vilanovainformacio.cat

OBJECTIU SALAMERO

“Després li vaig citar la paraula Associació de clubs i aquí va començar a malparlar del president (Salamero), perquè era un puto mentider i ho va dir davant de tots els presidents. És molt fort, sí, i jo també em vaig posar nerviós perquè ens va dir que tant de bo li anés a l’Associació com li ha anat a ell d’entrenador perquè és molt dolent. Fins a Jaume Plaza li va dir ‘tranquil, tranquil'”

“Va dir que no li agraden les mentides i que aquest home (Salamero) és un puto mentider, que desitja rebaixar ‘el meu sou però ell ja s’ha posat el seu a l’Associació’ i jo li vaig dir que tot això era mentida”.

CORDIAL FRANCESC JORBA

Francesc Jorba, president de l’Igualada va escollir la via diplomàtica i dialogada davant la situació. Reflexiu, constructiu i cordial, les seves paraules poden allunyar-se una mica d’una línia més crítica que havia mostrat alguna vegada.

“En qualsevol cas i, encara que la gent digui que parlant s’entén, jo dic que no, que es pot entendre i, si no, no passa res, però no cal arribar als insults”

El president del CF Igualada, Francesc Jorba, ofereix el seu punt de vista sobre la reunió de la FCF
El president del CF Igualada, Francesc Jorba, ofereix el seu punt de vista sobre la reunió de la FCF

“A vegades ens equivoquem en les formes. L’estètica és l’avantsala de l’ètica. D’on ve tot això? No ho sé, però hem d’intentar tots no perdre les formes.”

“Dues coses: 1) Es nota que hi ha coses que no funcionen i hi ha un ambient enrarit en temps complicats. La defensa que va voler fer el president de la seva honorabilitat, que ningú posa en dubte, -tothom és innocent fins que no es demostra el contrari-…. el més interessant és que el president ara vol explicar-se abans de l’Assemblea”

2) Aquesta persona del Vilanova (president), amb una exposició que no tocava…, ara no és el moment d’una Associació perquè ja tenim una que es diu FCF i aquesta és la que ha de funcionar. No té sentit una Associació que dóna serveis, el que té sentit és anar a l’Assemblea i que la gent s’expressi allí. L’important és repensar, tots junts, que, si algú ha fet alguna cosa malament, que se sàpiga”

“Les formes hem de guardar-les tots encara que a vegades ens costi escoltar coses que no són veritat i intentar parlar. No fa falta cap Asociació sinó que l’FCF funcioni”.