Soteras prepara un 0’5% més pel Portal del Federat

Amb la nul·la transparència que caracteritza a Joan Soteras, el president de la FCF ja prepara el cobrament d’un 0’5% pel Portal del Federat als seus afiliats. Era un negoci exclusiu i patentat de la Catalana, però ho va vendre a Luis Rubiales i, ara, en comptes de cobrar, al futbol català li tocarà pagar

'Jo tinc' 'Jo et venc' 'Jo et compro (RFEF) 'Jo et cobro' 'Tu pagues. Així va ser la venda del Portal del Federat de la FCF a l'Espanyola // FOTO: FCF
‘Jo tinc’ ‘Jo et venc’ ‘Jo et compro (RFEF) ‘Jo et cobro’ ‘Tu pagues. Així va ser la venda del Portal del Federat de la FCF a l’Espanyola // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

Aquest pròxim dimecres 31 es reunirà la junta directiva de la FCF per a preparar l’Assemblea del divendres 30/6, a Sant Cugat del Vallès, com va avançar Futbolcatalunya. Els directius aniran al c/sicilia per a res, ja que està ‘tot el peix venut’ a l’executiva d’un dirigent adulador que prefereix ‘pilotejar’ al seu cap Luis Rubiales que lluitar pel futbol català. Dissabte passat es va viure un altre episodi de ‘bany i massatge’ nauseabund.

Però aquest dimecres, els directius, remunerats amb Comissions, no sols podran parlar de la nova querella criminal de l’exassessor jurídic, José Domingo Valls, per “falsa denúncia i acusació”. Encara més, prioritza el discurs que n’hi haurà respecte al pagament incrementat per un 0’5% del Portal del Federat per a benefici de la Federació Espanyola del seu “amic Luis” (RFEF).

Felicitat absoluta aquest passat dissabte al carrer Sicília amb la presència de Luis Rubiales // FOTO: FCF
Felicitat absoluta aquest passat dissabte al carrer Sicília amb la presència de Luis Rubiales // FOTO: FCF

UN PORTAL VENUT A L’AMIC LUIS

Només els costarà demanar un minut i, a partir d’aquesta lectura, podran treure les seves conclusions que, ara com ara, la transparència de Soteras i la seva junta (inclosa la Compliance) han preferit eludir. El Portal del Federat, realitat executada per Andreu Subies, en el 2016, i que va costar un milió d’euros per la seva infraestructura, va arribar al futbol català per a quedar-se. La idea va ser patentada, en exclusiva, pel llavors president i fins i tot va ser signada pel seu hereu (no escollit) Soteras en el 2018-2019.

La Federació havia de cobrar una quantitat pel seu ús per qualsevol Territorial, Federació o qui el demanés, en qualsevol part del món. El sabadellenc ho va rebaixar a 0,12€ mentre es xuclava els dits perquè, sense fer res, podria rebre des de Las Rozas 120.000€ pel milió de llicències del futbol espanyol. Es va rebaixar la quantitat en aquest 2019 fins que en el 2022 ‘Rubi’ va afinar ‘el dit corrector’ i va arrasar.

El Portal del Federat: De negoci propi i explotació exclusiva a pagar pel seu ús a la RFEF // FOTO: Captura FCF
El Portal del Federat: De negoci propi i explotació exclusiva a pagar pel seu ús a la RFEF // FOTO: Captura FCF

UN GRAN NEGOCI PER A LA RFEF

En resum: 1 milió de llicències RFEF x 0,5€ = 500.000 euros x 10 anys= 5 milions d’euros a ingressar. Aixó, després d’haver abonat a la Catalana menys de 600.000€ i a pagar en 4 anualitats de 150.000€. I tampoc oblidin l’euro que paguen tots els afiliats a la Mutualitat, ja que ara dirigeix Muprespa i les delegacions han passat a pertànyer també a l’Espanyola.

O, dit d’una altra manera, dels 24 euros que paguen les 180.000 llicències de la Catalana (4 milions d’euros), 1 va per a l’Espanyola pel capritx de Soteras que va vendre davant l’ordre/petició de Rubiales.

Per cert: la junta directiva que va donar el OK a aquesta venda va poder repassar l’estudi jurídic que revelava el valor real d’aquest Portal?. SÍ o NO?. En cas afirmatiu, la irresponsabilitat és manifesta; en cas negatiu, sorprenent.

2016: l'expresident Andreu Subies estrenava el Portal del Federat // FOTO: FCF
2016: l’expresident Andreu Subies estrenava el Portal del Federat // FOTO: FCF

HI HAURÀ INCREMENT DE QUOTES?

Prenguin nota: 0,5% per cada llicència, però a càrrec de qui? A càrrec dels federats? –no sorprendria-. Si no se’ls repercuteix als afiliats, es pujaran les quotes?. Ho pagarà la FCF amb fons propis? –pagarien els de sempre-. O, també, reduirà el septuagenari aquestes ‘milionàries’ subvencions als clubs?

Preguntes perquè responguin Soteras i la seva junta als 180.000 que els mantenen el seu sou milionari. Passem d’haver pogut rebre quantitats inesperades de tot el món, a pagar pel seu ús.