Soteras: “Jo no dic ni una sola mentida”

Joan Soteras, president de la FCF, està decidit a lluitar fins a l’últim segon i mantenir la seva veritat. “Jo no dic ni una sola mentida” va repetir a la seva ‘volta’ particular per Catalunya i Tortosa va aplaudir

Joan Soteras, president de la Federació Catalana, entrevistat // FOTO: 'Canal21 Ebre'
Joan Soteras, president de la Federació Catalana, entrevistat // FOTO: ‘Canal21 Ebre’

Interessant entrevista dels companys de ‘Canal21 Ebre’ al president de la Federació Catalana, Joan Soteras. Plàcid interrogatori, molt llunyà de la crítica i molt respectable. El responsable del futbol català segueix amb la seva ‘volta’ a Catalunya a la vegada que dóna la cara (això diu) als clubs amics que han estat convidats.

I , a més, com no permet la presència de mitjans de comunicació, el seu concepte de llibertat ho limita a un parell d’entrevistes personals com va ocórrer a Tortosa.

Una vintena (ni la meitat) dels clubs de les Terres de l’Ebre (va fallar el delegat i especialista en comissions Del Pino) van acudir a Tortosa per a escoltar la ‘cançó de l’estiu’ del dirigent sabadellenc.

El missatge habitual: Soteras és molt bo, boníssim mentre que la resta són dolents, dolentíssims. Davant seu, presidents de clubs amics que li van agrair la seva presència a Tortosa, ja que viatjar sempre és una molèstia.

ENTREVISTA DE CANAL21 EBRE

En l’apartat de preguntes tot estava perfectament harmonitzat. Ningú es va queixar. Tot funciona? Ningú es va queixar. Entre les diferents preguntes de ‘Canal21 Ebre’ destaquem aquestes. (Si observen alguna construcció gramatical incorrecta es deu a la reproducció textual d’algunes respostes)

Per què aquesta ‘volta’ a Catalunya?

“Jo vaig creure oportú després de la pandèmia que havia de donar la cara davant dels presidents de clubs”

Prossegueix la volta a Catalunya de Joan Soteras. Aquest passat dimarts va tocar Tortosa // FOTO: 'Canal21 Ebre'

Prossegueix la volta a Catalunya de Joan Soteras. Aquest passat dimarts va tocar Tortosa // FOTO: ‘Canal21 Ebre’

“Possiblement m’he pogut equivocar en alguna decisió, no sabria dir quines, però també hem encertat. No puc ser pedant, també m’he equivocat o posar-me una querella”

Quina va ser la postura de la FCF respecte al Procicat?

Sempre hem estat molt respectuosos...

Què li semblen algunes queixes dels clubs?

“Jo? Si cometo irregularitats, ja tinc gent fora de la FCF amb l’escopeta preparada i apuntant-me perquè en el moment que m’equivoqui demanar la meva inhabilitació. Ni els he donat el gran gust de poder-lo fer ni el faré, no els posaré mai fora de la legalitat”

“Jo no suporto la mentida, jo no dic ni una, en canvi contra nosaltres diuen moltes. Hi ha molta manipulació. Per què? Hi ha gent que desitgen aprofitar-se de clubs no gaire importants, manipular-los, tornar a agafar les regnes de la FCF i enriquir-se com han fet aquests últims anys i fer-ho a costa de la Federació, cosa que no he fet jo”

“TINC GENT FORA DE LA FCF AMB L’ESCOPETA PREPARADA”

Com es presenta l’Assemblea de Blanes, important i moguda, no?

“Moguda?….Els de la mentida, si volen continuar dient mentides, ens defensarem amb la veritat i denunciarem a Blanes el que es va aprovar en junta divendres passat. Denúncies contra… contra… ehhh.. ens personarem com a ‘acusació popular’ pel cas Soule perquè ens sentim perjudicats econòmicament com Federació i….ah…altres denúncies que portem contra gent que ha estat cobrant i treballant totalment irregular…això se’ls va permetre perquè se’ls va permetre”

“Això ho portarem a l’Assemblea perquè se sàpiga i ho portem sent veritat…no són mentides ni enraonies, això és veritat i la justícia dirà finalment qui té raó. Nosaltres aportem proves, els altres parlen de paraula, nosaltres proves”

Entrevista al president de la Catalana a Tortosa davant les cambres de 'Canal21 Ebre'

Entrevista al president de la Catalana a Tortosa davant les cambres de ‘Canal21 Ebre’

Important que assisteixin els clubs, no?

“Quants més clubs vagin, millor perquè jo vull el suport dels clubs. Quan diuen que no els ajudem econòmicament…què no els ajudem econòmicament??!! Des que estic jo: ‘Campanya orgullosa’ ‘Tots som un equip’ –ningú s’havia recordat del futbol amateur fins que vaig arribar jo”, la campanya de Futbol Base des de l’any passat, l’1% de la RFEF”.

“HI HA GENT IMPUTADA, COSA QUE NI JO NI EL SR DEL PINO”

“Aportem més de 5 milions cada any al futbol català. Què vol dir que cometem irregularitats? Ni una, és el que diuen uns senyors…saben el que volen aquests senyors entrar en l’FCF, fer irregularitats, cobrar el que ells vulguin regular o irregularment”.

Què ha fet el sr Del Pino fora de la llei? És exemplar. Informacions interessades. Només 1 mitjà de comunicació parla de Del Pino o perquè no admetem xantatges o coses a les quals estem acostumats a admetre”

Algú em pot dir el que jo he fet malament?, denunciar que hi havia malversació a l’FCF?, que hi havia mala praxi? Ho estic denunciant ara i estem vigilant, damunt de tota la malversació que hi ha hagut aquests últims anys a l’FCF i no ho dic jo. Hi ha gent imputada, cosa que ni jo ni el sr. Del Pino estem”