Soteras: “Els de la Plataforma fan demagògia pura”

El president de la FCF, Joan Soteras, reconfirma que la Federació no passarà cap dificultat pel coronavirus i qualifica de “demagògia pura” la pretensió d’Ascensos SÍ de la Plataforma de clubs

Joan Soteras ataca durament a la Plataforma Units pels Ascensos // FOTO: FCF
Joan Soteras ataca durament a la Plataforma Units pels Ascensos // FOTO: FCF

Es va anunciar el passat 11 de Juny, però aquest divendres 17 de Juliol ho ha tornat a titular així l’agència EFE, informació que ha reproduït ‘Iusport‘, prestigiós mitjà de comunicació i notable portal d’informació esportiu-jurídica: “L’FCF aportarà una ajuda de 6,8 milions d’euros als clubs i federats i no passarà cap mena de dificultat econòmica a causa de la crisi del coronavirus”, ha reafirmat el president Joan Soteras

Immillorable reafirmació del màxim responsable del futbol a Catalunya que va lamentar no haver tingut ingressos durant aquests mesos de pandèmia encara que no es va recordar de recordar que també s’han estalviat despeses (4.400.000 euros), la qual cosa ha provocat un desfasament favorable de 300.000, segons es va comentar en l’antepenúltima junta.

“Fa cinc mesos que no juguem a futbol i ara no tenim els ingressos que ens donen els partits. Vam fer un ERTO perquè considerem que era el nostre deure i duem a terme una contenció de la despesa. En aquest moment puc afirmar que la Federació no passarà cap mena de dificultat econòmica”, afirma Soteras

PLA DE COMPETICIÓ…A MITGES

Després de destacar l’esforç realitzat a l’hora de confeccionar i anunciar el desitjat ‘Pla de Competició’ per a la temporada 2020-2021, va arribar la desqualificació per a la ‘Plataforma Units Pels Ascensos’. Significat monòleg.

“En el futbol base hi ha 9.000 equips. Si haguéssim permès els ascensos hauríem trinxat tot el pla de competició. Caldria crear més grups, perdríem territorialitat i ens carregaríem la piràmide d’ascensos i descensos, entre altres coses. Era pa per a avui i fam per a demà. I la mesura més còmoda per a mi hauria estat dir que sí als ascensos i xampany per a tots”.

Però dins de sis mesos m’haurien dit de tot perquè al final de la temporada hi haurien hagut descensos en cascada per a tornar a la normalitat. Respecte als clubs d’aquesta plataforma, però fan demagògia pura. La nostra decisió no es tirarà cap endarrere, va reflexionar en veu alta

Ja ho saben els interessats. En el futbol amateur sí que es va poder aplicar el criteri de NO ascensos –només els obligats per a cobrir vacants ni descensos- “aquestes 4 categories tan sols estan formades per 780 equips, una xifra que encara és dominable“, en el futbol formatiu és impossible. En la Plataforma encara somriuen quan recorden les paraules d’un empleat: “el vostre Pla és gairebé perfecte però a l’agost no tinc moltes ganes de treballar, hi ha massa equips”

Tampoc en aquesta ocasió Soteras ha aclarit per què els equips de Primera Catalana s’hauran d’enfrontar fins a quatre ocasions entre si ni com es decidirà els qui pugen o quants equips baixen. Això arribarà més endavant, potser, abans de l’Assemblea de Blanes (20 d’Agost)

Per cert, el president de la FCf també va comentar a EFE que “el normal i el lògic seria que Catalunya tingués tres clubs en Primera i dues o tres en Segona A”