‘Set’, partit i liderat pel Balaguer

Pluja de gols i climatològica en una jornada on el San Cristóbal ha ensopegat, el Balaguer ha recuperat el lideratge, l’EFAC s’ha consolidat a la tercera posició i el Morell continua sense conèixer la victòria

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Una celebració més al vestidor del Balaguer // FOTO: Twitter @CF_Balaguer

La pluja ha estat la gran protagonista d’aquesta jornada 13 al grup 2 de Primera Catalana. Pluja que ha provocat la suspensió del Suburense-Igualada i que ha complicat el joc en altres camps.

Pluja també, però de gols han pogut veure els aficionats que s’han apropat al Municipal de Balaguer.

Els de Jordi Cortés havien de guanyar i aprofitar l’ensopegada del líder, San Cristóbal, si volien recuperar la primera posició i no van fallar. El Jesús i Maria era el rival propici i es va emportar 6 gols. Dos doblets, un d’Adrián i un altre de Putxi, van posar el 4-0 al marcador abans d’arribar a la mitja part. A la represa, Galcerán al 48 i Marc al 74 van arrodonir la golejada de la jornada. Ferreres va fer el gol de l’honor pels ebrencs al minut 68.

Amb aquesta victòria, el Balaguer recupera el liderat tres jornades després.

Unes hores abans, a Terrassa es va jugar el partidàs del cap de setmana que va enfrontar al San Cristóbal i al Santboià. El líder necessitava allargar la ratxa positiva per seguir comandant la classificació mentre que els visitants estaven, gairebé obligats a guanyar per no allunyar-se més dels llocs privilegiats.

L’encontre no es va decidir fins ben entrada la segona meitat quan Gerard Rovira al 67 i Iván Romano van sentenciar pels de Sant Boi. Els locals van acabar amb 10 per l’expulsió per vermella directa de Hassen.

Diluvi de gols

El Santboià va frenar al ja ex líder San Cristóbal //FOTO: David Ferrer - fcsantboia.cat
El Santboià va frenar al ja ex líder San Cristóbal //FOTO: David Ferrer – fcsantboia.cat

Tres partits, tres golejades i tres conjunts que, sense fer gaire soroll, cada jornada que passa van escalant posicions i semblen no tenir sostre.

L’EFAC va viatjar fins a Castelldefels per veure’s les cares contra el Vista Alegre. Els lleidatans van passar per damunt dels locals com, molt bé reflecteix el 0-4 final. Dos gols d’Enric, un d’Héctor i un altre de Roger Canadell van tancar el pòquer de gols que permet a l’Almacelles consolidar-se a la tercera posició.

Dos gols més es van poder veure al Municipal de Sant Ildefons. Un gran Sani va esborrar del terreny de joc, sobretot als segons 45 minuts, a un Vilanova que al minut 3 ja anava perdent després d’encaixar un golàs de David. Deu minuts més tard, Guille Torres va posar el 2-0 amb el qual es va arribar al descans. A la tornada dels vestidors, Iván, de nou Guille Torres i Víctor van completar la “maneta” de gols locals. Juanjo al 63 de falta va fer pujar l’únic gol visitant.

Una altra golejada i, ja va sent habitual en aquest inici de lliga, l’ha protagonitzat el Reus Cambrils al camp de l’Atlètic Alpicat. Un filial reusenc molt efectiu davant de porteria no va tenir miraments amb uns locals que no van saber aprofitar les seves ocasions i ho van acabar pagant. Garrido, Meseguer i Xavi Fabra van ser els artífexs dels gols roig-i-negres. Vuitena jornada sense conèixer la derrota pels de Lluís Albesa.

Victòries per a la tranquil·litat

Així estava el camp d'Aiguadolç, on s'havia de jugar el Suburense-Igualada // FOTO: CF Suburense
Així estava el camp d’Aiguadolç, on s’havia de jugar el Suburense-Igualada // FOTO: CF Suburense

Dos triomfs molt importants per dos equips que lluiten per assentar-se a la zona temperada de la classificació i que, a poc a poc ho estan aconseguint.

El Viladecans volia guanyar per oblidar la derrota de la setmana passada mentre que el Vila-seca per refermar el seu triomf contra la Rapitenca fa set dies.

I, precisament va ser la Rapitenca l’última víctima del Viladecans. Els barcelonins només van necessitar 5 minuts perquè els tres punts es quedessin al Municipal. Rosa al minut 61 i Mario Cantí al 66 van fer pujar el 2-0 final al lluminós.

El Vila-seca no ho va tenir tan fàcil i va patir i suar fins al final per emportar-se el triomf de Can Rosés. El Rubí va començar molt fort l’encontre, fet que es va veure recompensat amb el primer gol, obra de Jan al 29. Amb l’1-0 i amb una gran primera meitat dels locals es va arribar al final de la primera part. A la represa, Cuéllar va igualar el matx  però, pocs minuts després, Mario va tornar a avançar als homes de Rueda. En un final d’infart, David al 88 i Sardà al 89 van capgirar el resultat, aconseguint el 2-3 final.

Un pou sense fons

Cada jornada que passa les esperances pel Morell s’esvaeixen una mica més. Els d’Izquierdo ho intenten, lluiten i posen ganes. No obstant això, sembla que, de moment,  no és suficient i molt hauran de canviar les coses si volen sortir del pou on estan immersos.

Aquest cap de setmana van rebre a un Lleida Esportiu B que va tenir suficient amb mostrar-se sòlid en defensa, madurar el partit i ser resolutiu en atac per aconseguir els tres punts. Marcel al 29 i Juanjo al 84 van ser els golejadors visitants.

Els locals van jugar els últims 6 minuts en inferioritat numèrica després de l’expulsió d’Álvaro per doble groga.