Set cares noves a la nòmina arbitral de Tercera

És temps de qualificacions i examens finals. Al món arbitral, els ascensos són l’Excel·lent i set joves col·legiats s’estrenaran a l’arbitratge de categoria estatal amateur

Víctor García Verdura, al centre, va dirigir el Lloret-Farners de la darrera jornada de Primera Catalana 1 / FOTO: cflloretblogspot.com
Víctor García Verdura, al centre, va dirigir el Lloret-Farners de la darrera jornada de Primera Catalana 1 / FOTO: cflloretblogspot.com

Si ahir dijous coneixíem les baixes i descensos, avui arriba el torn dels àrbitres que pujaran de categoria al futbol català. Set jutges d’entre 20 i 27 anys han obtingut les màximes qualificacions a les darreres proves realitzades al CAR de Sant Cugat i xiularan la temporada 2015-2016 a Tercera Divisió. García Verdura, Carrero Romera, Carrillo Vílchez, Gómez Meneses, Picazo Hernández, Castellet Julià i Guijarro Álvarez són els set ascendits.

Per a quatre dels pujats és el segon ascens consecutiu, ja que la campanya 2014-2015 va ser la primera d’ells a Primera Catalana. En el cas de Gómez i Guijarro, tots dos es van estrenar en aquesta categoria a l’estiu del 2012. Després de tres temporades, aconsegueixen el premi de l’ascens. Per la seva banda, Carrero vivia la segona campanya a Primera Catalana. Aquests són, un per un, els set nous àrbitres de Tercera Divisió.

Víctor García Verdura, de 20 anys, és el ‘benjamí’ del grup d’ascendits. Pertany a la delegació del Maresme i aquesta temporada ha xiulat 12 partits, 8 al grup 1 i 4 al grup 2. També ha dirigit 3 partits a la Lliga Nacional Juvenil.

Sergi Carrero Romera és àrbitre de la delegació d’Anoia i té 24 anys. Balanç igualat de partits als dos gups de Primera Catalana, ja que ha xiulat 5 per grup, 10 en total. També ha dirigit 4 encontres de Lliga Nacional.

Alejandro Carrillo Vílchez té 24 anys i representa a la delegació de Barcelona. 5 partits xiulats al grup 1 i 6 al grup 2. 11 encontres, als quals s’han d’afegir 2 a la Lliga Nacional Juvenil.

Àlex Gómez Meneses, de Barcelona, ha dirigit 6 partits de Primera Catalana aquesta temporada, 3 de cada grup. També va arbitrar un encontre de la Lliga Nacional Juvenil, el Barcelona B-Europa.

Adrià Picazo Hernández és un dels àrbitres de la delegació de Lleida. 25 anys i 12 partits dirigits a la temporada 2014-2015 a Primera Catalana, 6 a cada grup. Un partit de Lliga Nacional, el Girona-Unificació Bellvitge.

Gerard Castellet Julià té 25 anys i pertany a la delegació de Penedès-Garraf. Aquesta temporada ha xiulat 12 partits, 6 per grup i també 5 a la Lliga Nacional Juvenil. Dels set que han ascendit, és l’àrbitre amb més encontres dirigits aquesta campanya a la segona categoria juvenil.

Sergio Guijarro Álvarez és el més veterà dels ascendits. Amb 27 anys, l’àrbitre de Tarragona ha xiulat 9 partits de Lliga regular a Primera Catalana (6 i 3) i també el partit de tornada de la fase d’ascens a Tercera Divisió entre Santboià i Granollers. A Lliga Nacional ha dirigit 2 encontres.

Pel que fa als àrbitres assistents, hi haurà dues novetats en forma d’ascens a Tercera Divisió. Guillem Mensa Moncull, de la delegació de l’Anoia, i Brian Valencia López, de Granollers, treballaran a les bandes dels camps d’aquesta categoria durant la temporada que arrencarà oficialment l’1 de juliol.

21 ASCENSOS A PRIMERA CATALANA

També hem conegut els àrbitres que han assolit l’ascens a Primera Catalana. 21 col·legiats i col·legiades han obtingut el passaport per a xiular en aquesta categoria. La delegació de Lleida, amb cinc representants, és la més nombrosa en aquest apartat.

Aquests són els nous àrbitres de Primera Catalana,

DELEGACIÓ DE LLEIDA: Gerard Creus Soler, Héctor Rosco Férriz, Pol Godia Solé, Arnau Capdevila Espitia i Xavier Villodres Malpica.

DELEGACIÓ DE TARRAGONA: Joel Luceño Soriano, Juan Navarro García, Àlex López Kassem i Josep Ollé Lladó.

DELEGACIÓ DE BARCELONA: Bernat Pedrol Vozmediano, Sergio García Cobos i Alberto Hernández Ortiz.

DELEGACIÓ DE GIRONA: Gerard Brull Acerete, Oriol Jarit Mesa i Esther Perramón Monerris.

DELEGACIÓ DEL BAIX LLOBREGAT: Miguel Ángel Moreno Villaécija.

DELEGACIÓ DE L’ANOIA: Josep Salinas Ureña.

DELEGACIÓ DE TERRASSA: Rubén Molina Ruiz.

DELEGACIÓ DE TERRES DE L’EBRE: Pau Serrat Susi.

DELEGACIÓ DE SABADELL: Bernat Mas López.

DELEGACIÓ DE GRANOLLERS: Luis Panero Cerezo.