Segona Federació: cinc equips i un destí

Tres punts separen a Badalona Futur, Lleida Esportiu, Europa, Hércules i Sant Andreu a falta de quatre jornades pel final. Només el líder ja sense Ferran Costa, i l’equip escapulat depenen d’ells mateixos

Europa i Lleida encara tenen un partit pendent al Camp d’Esports // FOTO: Jordi Echevarria

@JordiMestres_

Es recorden poques lligues tan emocionants com el grup 3 de Segona Federació 2023/2024. Badalona Futur (56 punts), Lleida Esportiu (54), Europa (53), Hércules (53) i Sant Andreu (53) lluiten per un ascens que aconseguirà un d’ells. La resta, excepte una carambola difícil que es produeixi, disputaran el playoff. Només el líder, que estrena entrenador amb Kiku Parcerisas, el té garantit matemàticament. De fet, només Badalona Futur i Europa depenen ara mateix d’ells mateixos per pujar de categoria. Això sí, el proper diumenge tot pot canviar.

I és que a les quatre jornades que queden hi ha bastants duels directes. Europa i Badalona Futur s’enfronten al Nou Sardenya a la jornada 32, el líder i l’Hércules a Vic i també el Lleida Esportiu i els escapulats a una jornada 33 que es preveu decisiva. A la 34, la última de la temporada, els de la terra ferma visiten el Rico Pérez.

EL SANT ANDREU, L’ÚNIC SENSE DUELS DIRECTES 

Així doncs, Badalona Futur, Lleida Esportiu, Hércules i Europa tenen dos de les quatre jornades restants contra un dels cinc primers. L’únic que ja els ha jugat tots és el Sant Andreu que, en teoria i només en teoria, té un calendari més assequible. El Badalona Futur depèn d’ell mateix perquè és líder en solitari i l’Europa també perquè té l’average guanyat al Sant Andreu i a l’Hércules mentre que té pendents els duels de la segona volta amb Futur i Lleida.

El Sant Andreu és l’equip més en forma de la lliga i l’únic que no té duels directes pendents // FOTO: UE Sant Andreu

La gran notícia de la part alta d’aquestes últimes setmanes ha estat el terratrèmol que ha suposat la sortida de Ferran Costa del Badalona Futur. De fet, el líder ha perdut els dos últims partits per la mínima i també el seu coixí respecte els perseguidors. Kiku Parcerisas, procedent del Girona, és el nou entrenador per posar remei a aquest problema.

EL LLEIDA ÉS DÈBIL CONTRA ELS FORTS

L’immediat perseguidor del Badalona Futur és el Lleida Esportiu, dos punts per sota. L’equip de Viadero ha fet figa a la segona volta després d’una arrencada de lliga pràcticament perfecta. Els blaus han sumat dues victòries i tres derrotes als últims cinc partits, però el més preocupant no és la seva irregularitat, sinó els resultats contra els rivals directes.

L’Hércules va guanyar al Camp d’Esports de Lleida, com també Sant Andreu i Badalona Futur // FOTO: Hércules CF

El Lleida té dos partits pendents contra els favorits i això és un problema. L’equip de Viadero ha perdut els dos partits contra el Sant Andreu, ha empatat i perdut contra el Badalona Futur, va caure a casa contra l’Hércules i va ser golejat al Nou Sardenya. Cinc derrotes i un empat en els sis partits contra els cinc primers fins al moment. Un bagatge molt fluix.

L’EUROPA, MILLOR LOCAL I INVICTE A CASA

Tot el contrari que un Europa que s’ha mostrat més sòlid als partits grans i sobretot al Nou Sardenya. L’equip escapulat suma dotze victòries i tres empats i segueix invicte a casa. Del partit del Camp d’Esports dependran les seves opcions, ja que per darrere venen forts tan Hércules com Sant Andreu. Seran els quadribarrats el tapat d’aquesta lluita que promet ser històrica?

Els seguidors de FutbolCatalunya creuen que qui guanyarà la lliga i pujarà directe és el Lleida