Sants, una samarreta amb cent anys de ressistència

El club santsenc presenta la seva nova imatge per commemorar els 100 anys d’història amb una nova equipació trencadora. A més, l’entitat prepara una exposició històrica, una taula rodona i unes jornades esportives

Joan Forcadell i Montse Dot,, president i expresidenta de la UE Sants // FOTO: pfotoalbums
Joan Forcadell i Montse Dot,, president i expresidenta de la UE Sants // FOTO: pfotoalbums

PREMSA UE SANTS

La UE Sants lluirà un mapa dels carrers del barri de Sants en la seva nova equipació per commemorar el Centenari de l’entitat. L’any que ve el club santsenc compleix 100 anys d’història (1922-2022) i ha presentat les noves samarretes que portaran els jugadors i jugadores del club fins que acabi la temporada.

És un disseny que fa un homenatge al barri de Sants i que recupera les tres franges horitzontals primes a l’alçada del pit que havien format part de la samarreta fa dècades. Envoltant la samarreta, hi ha estampat un mapa del barri amb els carrers dibuixats. La samarreta manté els colors històrics del club i llueix el lema “orgull santsenc”.

SAMARRETA, LOGO I MASCOTA DEL CENTENARI

El primer equip masculí estrenarà les noves samarretes el proper diumenge a les 18 h al camp de l’Energia en la jornada onze de Tercera Federació contra L’Hospitalet; a més, el primer equip femení ho farà el mateix diumenge a les 18 h al Narcís Sala contra el Sant Andreu de Segona Divisió.

Per la seva banda, el logotip del Centenari mostra la forma del barri de Sants i té dibuixades tres pinzellades de color verd, així com l’any de la fundació a dalt i l’any del Centenari a baix. Durant la presentació, jugadors i jugadores del club han fet de models amb les noves samarretes: Oriol Antonell i David Cura del primer equip masculí, Isabel Asensio i Laia Cura del juvenil A femení, Àlex Garcia i Joaquín Fedele del juvenil A masculí i Iker Ribas del futbol base.

Així van posar diversos futbolistes del club durant la presentació de la samarreta centenària // FOTO: pfotoalbums

Així van posar diversos futbolistes del club durant la presentació de la samarreta centenària // FOTO: pfotoalbums

MARÇAL VILA, EL DISSENYADOR DE LA SAMARRETA

L’autor de logotip i la samarreta guanyadors és l’exjugador del primer equip i del futbol base, Marçal Vila. Vila, apassionat del disseny, reconeix que “dissenyar la samarreta del Centenari era una oportunitat per tenir un impacte històric al club”.

“La idea era fer una samarreta que representés els 100 anys de vida del club” i, per això, va traçar tres línies fines i verdes a l’alçada del pit, fines. Es a dir, com abans, “com les fotografies que hi ha en blanc i negre a les oficines del club”. En paraules de Vila, “el mapa del barri amb els carrers dibuixats és el detall que fa la samarreta especial.

20 GENER: ACTES DEL CENTENARI

En la mateixa presentació, el club ha anunciat els actes que està preparant de cara a l’any 2022 (el llistat complet es pot consultar a les pàgines posteriors). El primer acte serà el 20 de gener del 2022 a la Sala de Plens de la seu del Districte de Sants Montjuïc. El doctor en Història Carles Santacana farà una xerrada oberta al públic sobre l’esport a Barcelona.

Eterna reivindicació santsenca: 'Recuperem Magòria'  // FOTO: pfotoalbums

Eterna reivindicació santsenca: ‘Recuperem Magòria’ // FOTO: pfotoalbums

D’altra banda, a l’abril hi haurà una exposició a les Cotxeres de Sants. L’objectiu serà explicar la història de la UE Sants a partir del fons documental, de la col·lecció de trofeus, de fotografies i d’altres documents històrics.

El 2022 s’entregarà un trofeu al guanyador de la Volta Ciclista a Catalunya a l’última etapa, que acaba a Montjuïc, com a reconeixement de la vinculació entre la Volta i la UE Sants.

Finalment, l’acte central del Centenari serà una taula rodona amb la presència de personalitats de l’esport relacionades amb la UE Sants amb la idea que persones que han format part club puguin compartir les seves experiències i històries. També hi haurà un pastís d’aniversari.

ACTE INAUGURAL DEL CENTENARI

20 de gener del 2022 a les 19 h, a la Seu del Districte de Sants Montjuïc.

Servirà per donar el tret de sortida a l’any del Centenari de la UE Sants i ensenyar la feina que el club ha fet i fa. Tant en la promoció de l’esport entre la gent més jove com de representació del barri a tots els indrets de Catalunya.

Comptarà amb una xerrada del doctor en Història Carles Santacana sobre l’esport a Barcelona. També hi haurà intervencions del regidor del Districte, Marc Serra, i del president de la UE Sants, Joan Forcadell.

Estarà obert a les autoritats, socis i simpatitzants i públic en general, sempre que les limitacions de la pandèmia ho permetin.