Santi Triguero no oblidarà mai a Catalunya

Maig del 2008. Partit nº 200 de Catalunya. Festa al Camp Nou (42.380 espectadors). Messi, Agüero, Higuaín, Lavezzi… Valdés, Sergio González, Piqué, Verdú, Gerard López… i Santi Triguero

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

Santi Triguero va jugar amb Catalunya el 2008 / FOTO: S.T.
Santi Triguero va jugar amb Catalunya el 2008 / FOTO: S.T.

Santi Triguero (Vilanova i la Geltrú, 1976) és un exemple perfecte que no passarà desapercebut pel seleccionador català, Gerard López, qui ha anunciat la seva negativa a convocar un futbolista amateur pel proper 30 de desembre ja que “un titular de Primera divisió podria sentir-se discriminat”. ‘Triguerinho’ va viure aquesta experiència al 2008 contra Argentina (Messi, Agüero, Higuaín, Lavezzi) i al costat, entre molts (Valdés, Piqué, Verdú) dels actuals responsables tècnics de la selecció absoluta, Gerard López i Sergio González.

“Mai oblidaré que Marc Sellarès em va dir: no t’ho puc explicar. Fins que no ho visquis, no veuràs que jugar allà és fantàstic. I va ser veritat- Pere Gratacós, el seleccionador, em dir que jugaria 10/15 minuts i així va ser. Vaig jugar al costat dels millors”. Ho diu Santi Triguero (Vilanova, Sitges, l’Hospitalet, Cornellà, Gavà, Vilafranca) –algun faltarà- qui va substituir a Jonathan Soriano (minut 74). Catalunya va perdre davant Argentina (gol de Lavezzi) encara que això va ser el de menys.

“És un missatge clar pel futbol amateur: si et cuides sempre pots tenir aquesta opció. Recordo que quan vaig tornar vaig regalar moltes samarretes al meu equip i als meus companys. Em van preguntar constantment com eren les grans estrelles amb els quals vaig poder compartir unes hores i jugar al Camp Nou. Ningú em va dir què fas tu aquí o qualsevol cosa semblant sinó tot el contrari. Estaven molt contents que hi hagués algú del futbol modest al seu costat”, afegeix Santi, qui tampoc oblida el seu particular diàleg amb Gerard López. “A l’esmorzar a l‘Hotel Plaza, em va tocar al costat de Gerard i vam parlar molt del futbol català. És un ‘tío’ que entén molt bé de què va tot això. Repeteixo; va ser increïble”.

Per això, Santi Triguero, que va tenir aquest premi de defensar la samarreta de la selecció absoluta de Catalunya, igual que en el seu moment ho van fer Marc Sellarès (contra Paraguay) o Josep María Solé  (San Mamés), desitja que Gerard i el seu equip reconsiderin la seva decisió ja que “és la millor manera de dir que no oblides al nostre futbol modest català”.