Jornada 11 a Primera Catalana 2 marcada per l’assalt al lideratge d’un cada cop menys sorprenent San Cristóbal, pel debut de Piti Belmonte a la banqueta del Santboià i per un Morell que vol però que no pot

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El San Cristóbal de Ballabriga ja és líder // FOTO: FCF

Les continues sorpreses semblen ser el pa de cada jornada al grup 2 de Primera Catalana. Canvis de líder o derrotes inesperades estan convertint aquesta temporada en una de les més emocionants dels últims anys.

Una d’aquestes grates sorpreses està sent el San Cristóbal, un equip recentment ascendit que va començar la temporada conquerint la Copa Catalunya Amateur i que tan sols ha necessitat 11 jornades per fer-se amb el lideratge, demostrar que no serà un simple espectador i que ha vingut per quedar-se.

Aquesta jornada s’enfrontava contra el líder Balaguer en el partit de la jornada, primer contra segon amb el lideratge en joc. Dos gols, un a la primera meitat d’Andreu dell’Isola i un altre, a les acaballes del partit, de Hassen, van bastar perquè els visitants, no només assaltessin el Municipal de Balaguer, sinó també el primer lloc  acabant amb la condició d’invictes dels lleidatans i demostrant la seva consistència.

Nous entrenadors, nous aires

David Cárdenas i Piti Belmonte
Piti Belmonte, qui debutava, donant instruccions a un altre que torna al Santboià, Cárdenas // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

Nova setmana i nova dimissió d’entrenador, fet que està sent una tònica habitual en aquest inici de Lliga. Noves arribades que, en alguns casos, serveixen per donar una empenta a l’equip però que en altres situacions no serveixen de gaire. Aquesta setmana l’ “escollit” per abandonar una de les 18 banquetes era Juan Camilo Vázquez, al Santboià.

El seu substitut, Piti Belmonte, no ha pogut tenir un millor debut. 1-3 contra el Sant Ildefons i tres punts que retornen la calma a Sant Boi.

El gol inicial del local Iván al minut 13 va ser neutralitzat pels de Juanlu, a l’últim minut de la primera meitat; de Buba, al 62’ i, de nou, Juanlu al 86’. Un dels protagonistes del matx va ser el porter visitant Rafa Leva, qui amb les seves aturades va mantenir al seu equip dins del partit. Sembla que els nous aires han arribat al Santboià.

Els mateixos aires que es respiren des de fa dos caps de setmana a Igualada amb Dani Gimeno. Si en el seu debut va aconseguir un gran triomf, aquesta jornada va salvar un punt lluny de Les Comes.

Tot i que els blaus van crear ocasions de gol i es van mostrar molt intensos, la Rapitenca va saber aguantar el setge ben resguardat darrere i sortint a la contra. Empat a 0 final que s’hagués pogut trencar si els igualadins no haguessin fallat un penalti.

Uns altres que s’ha assegut per primera vegada a una banqueta han estat Antonio Sánchez Rueda i Xabi Martín, concretament a la del Rubí. Els vallesans van rebre a Can Rosés a un filial del Reus immers en una dinàmica molt positiva. Peralta, al minut 13, va avançar als locals. Tanmateix, Édgar al minut 43 va empatar un matx intens i amb ocasions per tots dos conjunts i on els protagonistes indiscutibles van ser els dos porters, Bracons i Sillero.

La salvació, més lluny

De vegades la realitat supera la ficció i aquest és el cas, sense cap mena de dubte, del Morell i del Jesús i Maria. Dos equips fets per estar a dalt o, com a mínim per no passar angunies i que es troben enfonsats en el pou de la classificació i cada vegada més lluny de la salvació.

Ni el canvi d’entrenador que s’ha produït als dos clubs ha pogut reconduir la situació.

El Morell vol però no pot. Aquesta jornada va plantar cara a un Vilanova de Pallarés (ex del conjunt morellenc) que va impedir la primera victòria dels d’Izquierdo. Els locals van perdonar i al final ho van acabar pagant. Carlitos va posar el 0-1 al marcador però Somé al 55 va aconseguir igualar el matx. L’alegria va durar poc, ja que Giralte, un ex del Morell, va marcar l’1 a 2 definitiu.

Més clara va ser la derrota que va patir el Jesús i Maria, que es va emportar la golejada de la jornada en perdre 4-1 contra el Vista Alegre. Jarabo, Naoufal el Ghrim per partida doble i Poche van ser els autors dels gols dels locals, mentre que Brayan va fer el gol de l’honor dels ebrencs.

Apassionant derbi lleidatà

At. Alpicat i EFAC va protagonitzar un gran derbi // FOTO: FutbolAlpicat

El derbi de la jornada es va jugar al Municipal d’Alpicat on els locals i EFAC es veien les cares amb un únic objectiu: la victòria.

Va ser un encontre apassionant, obert, amb ocasions per tots dos equips, amb uns visitants controlant la pilota i un At. Alpicat jugant a la contra i on la polèmica també va estar present amb dos gols anul·lats, un per cada conjunt.

Les coses van començar de manera immillorable per l’Almacelles, donat que es va passar del possible 1-0 al 0-1, obra d’Hèctor, però dos gols abans del descans de Xavi Gomà i Vendrell van capgirar el marcador donant el triomf al conjunt de Mena.

A les portes de l’infern

Les dues derrotes sofertes pel Suburense i Vila-seca aquesta jornada, els col·loca en una situació molt delicada, gairebé a la vora del precipici.

El Lleida Esportiu B es desplaçava fins a Sitges per posar a prova al Suburense. Un solitari gol de Peco, de falta directa, va ser suficient per emportar-se els tres punts. La nefasta tarda a Aiguadolç es va completar amb les lesions de Dídac i Marcos i l’expulsió amb vermella directa de Marc Riba de la banqueta local.

També, derrota per la mínima d’un Vila-seca que va viatjar fins a Viladecans per jugar el partit que tancava la jornada. El gol de Rosa al minut 41 suposava la recompensa per a un equip que havia estat buscant el gol des del principi i que va acabar amb qualsevol esperança dels d’Edu Franco de poder puntuar.