Rubén Pérez penja els guants però no les botes

Una història poc comuna. Pocs casos hi ha en el món del futbol que un porter decideixi passar-se a ser jugador de camp. Aquesta és la història de Rubén Pérez, que després de quinze anys de professional, busca jugar a futbol de manera amateur però ara de jugador de camp

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER

De porter a jugador de camp //FOTO: ELTRAVESSER
De porter a jugador de camp //FOTO: ELTRAVESSER

Rubén Pérez, natal de Saragossa, ha penjat els guants però no les botes. Després de defensar les porteries d’equips com Badajoz, Alabès B, Gimnàstic de Tarragona o Huesca, ha decidit encetar una nova etapa com a jugador amateur, als seus 34 anys. Ho farà, però com a jugador, i si pot ser de migcampista, posició que més li agrada fora de la porteria, on afirma que ha acabat cremat.

“Ja ho tenia pensat fa temps, que quan deixés el futbol professional no deixaria completament el futbol. Penjaria els guants però no les botes. Crec que físicament puc seguir jugant a futbol i si puc ajudar a algun equip de jugador ho faré, per què de jugador he acabat bastant cremat”, explicava Rubén Pérez després de l’amistós entre CDC Torreforta i UE Valls d’aquest diumenge (0-3) pels visitants. “Estic molt orgullós dels meus 15 anys com a jugador professional, i ara el que vull és divertir-me aquests darrers anys, i si no és aquí, al Torreforta, ja que estic de prova, i veig que no tindré minuts, igual vaig a Segona Catalana”.

Abans que el jugador marxés al mes de gener a jugar al Huesca, ja estava entrenant de jugador de camp amb el Torreforta sense fixa. “En l’últim any aquí, sense fixa, els entrenadors no volien que entrenés de porter, perquè no podien comptar amb mi perquè el club havia rescindit dels meus serveis i vaig entrenar com a jugador. Vaig entrenar des d’agost fins a gener, fins que vaig anar a Huesca. Hem diverteixo i crec que puc ser vàlid per algun equip de categoria inferior i això és el que vull, ajudar amb el que pugi”.

VINCLE AMB EL TORREFORTA

Rubén Pérez té a prop del municipal del Torreforta una tenda d’esports “Soloporteros”, però també està a l’escola de nens a Torreforta. “A Torreforta tenia amistat amb López, i em va dir que entrés per a veure si era vàlid. Sé que potser un compromís per ell quedar-se amb mi. Té molta gent de qualitat, que l’any passat va fer una gran temporada a Primera Catalana. Si no acabo entrant a l’equip ho intentaré en un altre equip de menor categoría”. I és que la vinculació amb el jugador i el club és forta.

El jugador, vist la situación del club en l’àmbit econòmic i que la plantilla estava fent una gran temporada, va voler fer la temporada passada un detall als jugadors amb botes de futbol. “És un gran club, que té problemes econòmics com molts altres clubs però que volen fer les coses bé. Si em quedo, els intentaré ajudar i si no, segur que des de fora també ho faré”.