Riudoms, capital del futbol femení

La Federació Catalana de Futbol organitza a partir d’aquest divendres el campionat estatal de futbol femení sub12 al Complex Esportiu de Tarragona, Riudoms. És la primera vegada que la FCF organitza una fase única on es donen cita les 18 seleccions de les territorials que formen la RFEF 

Campionat estatal de futbol femení sub12/ FOTO: FCF
Campionat estatal de futbol femení sub12/ FOTO: FCF

A Riudoms es donaran cita més de 400 jugadores i s’espera una afluència de públic més de 1.000 persones durant el cap de setmana, entre les que s’esperen també diversos presidents de federacions autonòmiques que acompanyaran al president Andreu Subies durant aquesta festa del futbol femení formatiu. El seleccionador català femení sub12, Fran Güells afronta la cita amb la esperança de poder aixecar un títol que a Catalunya se li resisteix des de 2004 quan es va guanyar al País Vasc a Astúries.

El fet de jugar a futbol8 i no a futbol7 és un factor que influirà en una selecció catalana formada majoritàriament per jugadores del FC Barcelona i del CD Sant Gabriel però que des de la Secretaria Tècnica de la Catalana no ho consideren determinant. “És cert que el joc que practica Catalunya és d’una alta circulació de la pilota, aprofitant espais, i el fet de tenir dues jugadores més en el camp dificulta aquest model”, asseguren.

El fet de que els partits es divideixin en només dos parts de 15 minuts fa necessària una alta concentració durant tot el campionat i aporta emoció a un campionat que si més no, és clau pel constant creixement del futbol femení i encarna els valors del futbol real que tantes vegades ha comentat el president Andreu Subies. Catalunya ha quedat enquadrada en el grup C amb Andalusia, Castella la Manxa i Múrcia. Es classifiquen les dues primeres de cada grup.

Els seus partits són:

Divendres 24 d’abril (10.15h) – Andalusia – Catalunya
Divendres 24 d’abril (12.30) – Castella la Manxa – Catalunya
Dissabte 25 d’abril (12.30) – Catalunya – Múrcia

Dissabte per la tarda, a partir de les 17.30 estan agendats els quarts de finals. Semifinals i finals es jugaran el diumenge 26 d’abril pel matí.