Regal de Reis pel Vista Alegre que torna a somriure

La competició al grup 2 de Primera Catalana ha tornat després de les festes amb la derrota del Martinenc i el debut de Viladrich i Gimeno a les banquetes d’Andorra i Tortosa, respectivament

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Sant Ildefons torna a celebrar un triomf després de 7 jornades sense guanyar // FOTO: Twitter UE Sant Ildefons

Una vegada passades les festes nadalenques, la competició s’ha reprès amb molta emoció i alguna sorpresa. Alguns equips han aprofitat l’aturada per reforçar-se, altres per canviar d’entrenador i d’altres per intentar corregir errors.

Com dèiem el retorn de la lliga ha portat sorpreses i la més grossa va esclatar a Can Vinader on el Vista Alegre va imposar-se per la mínima al líder. El Martinenc va viatjar amb la intenció de mantenir o fins i tot ampliar l’escletxa amb els seus més immediats perseguidors però davant es va trobar amb un equip seriós, ben plantat i que no va disputar un bon partit.

Els contratemps pels diables vermells van començar ben aviat quan Campos va haver d’abandonar el terreny de joc per lesió. La tarda encara es tornaria més negra amb el gol de Jonatan al minut 50. El gol va deixar tocat al líder que va veure com pocs minuts més tard, els locals perdonaven el segon. 1 a 0 final i tres punts d’or pels homes d’Eloy Martínez que guanyen després de 4 derrotes i un empat seguits.

Els perseguidors no fallen

L’ensopegada del Martinenc va tenir els seus grans beneficiats. Aquests van ser els seus perseguidors que no van perdre l’oportunitat de reduir les diferències amb el líder. RESULTATS . El segon classificat, el San Cristóbal ja trepitja els talons als vermells i es col·loca a tan sols 3 punts gràcies a la seva victòria contra el cuer. A priori, els parroquians van viatjar fins a terres tarragonines per afrontar un encontre, a priori, assequible que va poder canviar de signe si al minut 1 si l’àrbitre hagués xiulat un penal a favor dels locals. Una vegada superat l’ensurt, els visitants van anar entrant a poc a poc al partit provocant que el seu rival endarrerís les línies. Fruit d’aquesta situació va arribar el primer gol dels egarencs. Hassen va rematar la pilota a la sortida d’un córner al minut 18. A la segona meitat, els vallencs van cercar l’empat, encara que amb poca eficàcia de cara a gol. Aitor García al minut 85 va deixar sentenciat el matx amb el segon gol. Nou any i els de l’Alt Camp segueixen sense guanyar.

Tot i el seu bon partit, el porter de l'EFAC, Jordi Chiné no va poder evitar la derrota del seu equip // FOTO: Twitter EFAC
Tot i el seu bon partit, el porter de l’EFAC, Jordi Chiné no va poder evitar la derrota del seu equip // FOTO: Twitter EFAC

Amb els mateixos punts que el San Cristóbal trobem a un Sants que va protagonitzar el partit de la jornada juntament amb l’EFAC. El Municipal de l’Energia es va vestir de gala per acollir a aquests dos equips igualats a 29 punts i amb l’objectiu d’aconseguir un triomf que els permetés continuar a la zona noble de la taula. Una primera meitat amb poques ocasions de gol va donar pas a uns segons 45 minuts molt més intensos i mogudets. El local Sumarroca va obrir la llauna després de culminar una bona internada dins l’àrea.

Corria el minut 64 i els barcelonins, els quals ja saben que jugaran a Tercera Divisió la temporada vinent, es posaven per davant en el marcador. De nou Sumarroca va tenir en les seves botes el 2-0 però un gran Chiné ho va impedir. I, del possible 2-0 a l’1-1 obra de Jorge en rematar una falta picada per Roger Canadell al minut 79. Quan tot feia presagiar que el matx acabaria en taules, Alberto en el temps afegit va marcar el definitiu 2-1.

Qui es va baixar del podi va ser el Viladecans en no poder passar de l’empat a casa contra el Balaguer. Un punt molt treballat per part dels de Paje contra uns balaguerins molt combatents i lluitadors. Els locals es van avançar just començar els segons 45 minuts quan Cuni va culminar un fora de banda i la posterior prolongació dins l’àrea. El gol de l’empat el va convertir Adri al minut 60. Taules justes que fan baixar fins a la quarta posició als viladecanencs.

Cara i creu pels debutants

Cada cop més a prop d’aquestes places capdavanteres se situa l’Andorra, el qual segueix amb la seva dinàmica positiva de les darreres jornades i aquest cap de setmana va tornar a sumar els tres punts contra un Lleida Esportiu B que es va presentar a la Borda Mateu amb els mateixos punts que el conjunt andorrà.

Debut amb victòria de Candi Viladrich a la banqueta de l'Andorra // FOTO: Twitter FC Andorra
Debut amb victòria de Candi Viladrich a la banqueta de l’Andorra // FOTO: Twitter FC Andorra

Una de les principals atraccions del matx va ser el debut de Candi Viladrich a la banqueta tricolor. En aquest cas el dit “entrenador nou, victòria segura” si es va complir. Un doblet de Kiki amb un gol al minut 40 i l’altre al 75 van ser suficients perquè els del Principat sumessin el seu tercer triomf consecutiu i pugin fins a la zona privilegiada de la taula. Els homes de Viladrich es van quedar amb 10 per l’expulsió d’Emili al minut 84 en veure la segona groga.

Situació oposada va patir l’altre debutant de la jornada. En Dani Gimeno debutava a la banqueta del Tortosa i tornava a, on fa fins poc era casa seva: Les Comes. Un retorn no exempt de polèmica després de la negativa d’ajornar el partit, a petició del conjunt tortosí, per part de la directiva igualadina, Amb aquest panorama, els homes de Gimeno es van presentar en quadre per falta d’efectius. Aquest fet però, no va desanimar als visitants els quals van plantar cara al seu rival.

Les coses es van posar de cara pels blaus quan Fran al minut 5 va fer el primer de la tarda. El gol va provocar que l’encontre entrés en una fase de possessió estèril per part dels dos conjunts i així va finalitzar la primera meitat. Després del descans, tots dos van sortir més intensos i això es va notar en el joc i en les ocasions. Tant els de l’Anoia com els ebrencs van poder marcar. No obstant això, va ser Doblas al 79 qui va aprofitar el refús del porter per matar el partit.

Golejades per obrir l’any

Les Borges Blanques protagonista de la golejada de la jornada // FOTO: Twitter FC Borges Blanques

D’Igualada anem fins a les Borges Blanques per analitzar el derbi lleidatà. Les Borges es va donar un autèntic festí a costa d’un Alpicat que es va enfonsar a la segona meitat. Una “maneta” que posa fi a una ratxa de 4 derrotes consecutives dels homes de Joan Roca. Els locals no van tardar gaire a posar-se per endavant amb el gol d’Arnau al minut 17. Un solitari gol amb el qual van concloure els primers 45 minuts. A la segona part, Montoy i Guitart van fer pujar el 3-0. Xavi Gomà de penal al 65 va retallar distàncies. Tanmateix, dos minuts més tard, Torné va deixar sentenciat el matx amb el quart gol. La “maneta” va ser obra de Guitart al 72 i el 5-2 final el va aconseguir Antonio Pérez al minut 90.

Tres gols menys es van anotar a Sant Carles de la Ràpita on la Rapitenca va patir una dura derrota a mans d’un Vila seca que, d’aquesta manera es va refer de la seva última derrota. A la Devesa es va viure un encontre entre dos conjunts lluitant per fugir de la zona de descens. Els primers a colpejar van ser els visitants amb un gol de Domínguez al minut 20. Amb aquest únic gol al lluminós es va arribar al descans. A la represa, Dian Carlos va ampliar la diferència al minut 62. L’alegria va durar poc, ja que Sergi José sis minuts més tard va tornar a posar emoció al partit en fer l’1 a 2. Les esperances d’empatar es van esvair quan Ángel al minut 77 va afusellar la porteria local sentenciant el partit. Quarta jornada seguida sense puntuar dels rapitencs.

Els mateixos gols que el Vila seca va marcar el Sant Ildefons per trencar amb 7 jornades sense saber què és guanyar. En uns primers 30 minuts molt igualats, el gol al minut 9 de Roger Gorrea va desequilibrar el partit. Tot i que els visitants van gaudir d’ocasions per sentenciar com les de Víctor al 38 o Gorrea al 44 no va ser fins als últims minuts quan el matx es va decidir. Els de Cornellà van aprofitar la superioritat numèrica després de l’expulsió de Félez al minut 75 en veure la segona groga per emportar-se els tres punts gràcies als gols de Guillermo al 84 i Alan de penal al 88.