Reconeixement als àrbitres de futbol i futbol sala catalans

La 6a Nit de l’Arbitratge va premiar aquest divendres a 253 àrbitres i assistents de Catalunya pels ascensos assolits la temporada passada, i també ha atorgat 5 premis especials

PREMSA FCF
L’Hotel NH Collection Barcelona Tower de L’Hospitalet de Llobregat es va omplir/ FOTO: ALEX GALLARDO/FCF

L’Auditori de l’Hotel NH Collection Barcelona Tower de L’Hospitalet de Llobregat ha albergat aquest divendres la Nit de l’Arbitratge 2018. Es tracta d’una gala de reconeixement i homenatge als àrbitres i àrbitres assistents de futbol i futbol sala catalans que la passada temporada van aconseguir l’ascens de categoria.

El director del Comitè Tècnic d’Àrbitres de l’FCF, Xavier Moreno, ha remarcat que “els àrbitres hem de donar les gràcies a les nostres famílies, perquè sense la seva comprensió i ajuda no podríem desenvolupar la nostra professió. L’àrbitre del segle XXI ha de tenir constància, consistència i coratge, ja que hi ha moments en què s’han de prendre decisions complicades”. A més, Moreno ha assenyalat que “com a ex àrbitre, sé que en algunes ocasions us sentiu sols. En aquells instants heu de pensar que som un equip i que ens hem de recolzar entre nosaltres. Des de l’FCF s’estan impulsant diverses campanyes amb l’objectiu que el futbol català cada temporada segueixi creixent”.

A continuació, el director del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de l’LCFS, Marcelino Blázquez, ha agraït l’FCF per l’impuls que li ha donat al projecte #Orgullosa. “Estic convençut que aviat recollirem els fruits d’aquest esforç i dedicació”, ha apuntat. En aquest sentit, Blázquez ha volgut posar “un èmfasi especial sobre el cicle mental de l’èxit. El poder mental és la clau perquè les idees es converteixin en realitat. Hem de creure en allò que fem. Si aconseguim aquesta mentalitat positiva és més senzill que arribi l’èxit. Els àrbitres ens hem de conèixer a nosaltres mateixos per poder triomfar després”.

el projecte #Orgullosa continua endavant per part de la FCF/ FOTO: ALEX GALLARDO

Per acabar amb els parlaments, el president de l’FCF, Andreu Subies Forcada, ha asseverat que “el futbol català ha canviat molt en els darrers set anys. Ara té un present estable i un futur esperançador. Tots els canvis que hem realitzat en els diversos àmbits federatius han estat pel bé del nostre futbol. Hem apostat per la gent jove, per la formació, per les noves tecnologies i, sobretot, pel futbol femení”. D’altra banda, Subies ha assegurat que “els àrbitres sou una part imprescindible del futbol. Des de l’FCF posarem tots els mitjans que siguin necessaris perquè pugueu realitzar la vostra feina de la millor manera possible. Heu de recordar que sempre que arbitreu sou la imatge de la Federació Catalana de Futbol i que, per tant, heu de donar exemple”.

Després dels parlaments ha arribat el moment de fer l’entrega dels 253 trofeus als àrbitres i assistents de futbol i futbol sala catalans que el curs passat van aconseguir un ascens de categoria. Amb aquests guardons, ambdós Comitès Tècnics d’Àrbitres de l’FCF volen distingir la dedicació i la tasca diària que realitzen, i els animen a seguir treballant en aquesta línia per seguir fent créixer el futbol i futbol sala català amb el seu esforç i perseverança. Entre els assistents a la 6a Nit de l’Arbitratge cal destacar la presència del vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres de la RFEF, José María Enríquez Negreira; del subdirector general de Gestió i Recursos Humans de la Secretaria General de l’Esport, Lluís Pallisera; i del coordinador d’Esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga.

Premi especial pel delegat del CF Sabadell Nord, Serafín Yeste/ FOTO: FCF

A banda d’aquests premis, durant la Nit de l’Arbitratge 2018 també s’han entregat 5 premis especials. Aquests han estat pel FC Cerdanyola del Vallès; pel delegat del CF Sabadell Nord, Serafín Yeste; per l’entrenador de la UE Bordeta de Lleida, Jordi Calvera; per la presidenta del Mas Iglesias de Reus CE, Erika Molina; i a 13 observadors federatius per la seva trajectòria.

Per finalitzar amb els reconeixements especials, el CTA ha fet entrega d’un trofeu als 17 àrbitres que porten 25 anys afiliats al CTA, i tres més als àrbitres que enguany en celebren 50, com són Josep Miquel Masdéu, Ramon Reñé i Plàcid Pérez