Rafa Leva, lleialtat i valors sempre

La seva imatge i la seva trajectòria és molt coneguda en el futbol català. Rafa Leva, als seus 39 anys, ho ha fet gairebé tot i, després d’11 anys en el Santboià, se’ n va al Júpiter. Ho deixa per lleialtat i per valors

Abraçada d'amics entre Rafa Leva i Ramon Andreu després de l'últim partit enfront del Vilanova

Abraçada d’amics entre Rafa Leva i Ramon Andreu després de l’últim partit enfront del Vilanova

@ManuelSeguraM

El seu adéu a 11 anys de treball en el Santboià obeeix a conceptes molt oblidats com a lleialtat i valors. Va ser dir el seu amic (i president) del Santboià que posava punt i final al seu manat al capdavant de l’equip baixllobregatí i Rafa Leva també es va acomiadar de la seva casa.

Es poden resumir onze anys?

Els resumeixo només dir Ramon Andreu, ja està

Suposem que un final així és difícil d’esperar?

Mai. Jo imaginava sortir per la porta gran després de tants anys. Per moltes coses crec que surto per la porta de darrere encara que no m’ha tractat malament la nova junta, en absolut. Es fa una sensació molt rara. Quan m’acomiadava dels meus companys era una cosa molt dura, pensava que m’anava de la meva casa però així és la vida.

RAFA LEVA: TRES FRASES

I quan li pregunten la raó de la seva sortida del Santboià, què contesta?

Perquè jo em considero carn i ungla amb Ramón Andreu. Quan veig que ho està passant molt mal i que, encara que en teoria, anava a arribar al 30 de juny i no pot, ho passem malament i també decideixo anar-me El diumenge em va confirmar que s’anava i jo li vaig dir que m’anava amb ell també. No vaig dubtar.

És a dir, ni va donar l’ocasió a la nova junta de seguir?

No. Sé que ells desitjaven que continués però ho tenia molt clar. Defensar aquesta capitania i aquest escut sense estar Ramon se’m feia estrany

“CREC QUE SURTO PER LA PORTA DE DARRERE”

Va poder parlar amb Miguel López, el nou responsable esportiu del projecte del Santboià?

No. No he tingut paraules encara que no tinc res en contra. No tinc res a parlar, sí que ho vaig fer amb el nou president Paco i em va entendre.

El que sorprèn és llegir reaccions en les xarxes socials al seu comiat sense que sembli que té 39 anys.

És veritat. Per il·lusió sembla que tinc 18 i vull continuar jugant en el futbol català ampliant el meu llibre d’història com a porter. Si tinc l’oportunitat de fer-ho en un altre club, serà espectacular.

“EM CONSIDERO CARN I UNGLA AMB RAMÓN ANDREU”

Ho farà al Júpiter on va tancar un acord aquest dimecres a la nit

Sí, ara el Júpiter on vaig amb la mateixa il·lusió de sempre.

Rafa Leva ha estat onze anys com a jugador del Santboià en dues etapes

Rafa Leva ha estat onze anys com a jugador del Santboià en dues etapes // FOTO. FC Santboià

També molt pocs li poden lliurar a aquest ja expresident la seva samarreta històrica amb la qual va aconseguir aquest ascens a segona B i vostè el va fer.

Per a mi és el meu germà major ja que com a pares és molt jove. Li donaria tot perquè ho mereix aquest home.

“TINC MOLTES GANES DE CONTINUAR ENTRENANT”

Escolti, tal com està el futbolcat no és per a dir aquí us quedeu?

És que jo tinc moltes ganes de continuar entrenant i jugant, demostrant que no sóc vell i sí que sóc útil.

Algun record especial o massa?

Molts. Sempre dic que el Santboià ha tingut el millor president que ha pogut tenir en tota la seva història. Va aconseguir que aquest equip fes tres play off, estigués en segona B i va mantenir a l’entitat amb un deute de 600.000€, i això poca gent ho pot fer.

“VULL ASSABORIR EL DIA A DIA”

Seguirà en el futbol formatiu?

El que faré és gaudir el meu pròxim equip i assaborir el dia a dia, només em plantejo continuar jugant

Què li va dir als seus ja ex companys?

Primer els vaig demanar disculpes perquè porta un temps tocat per això de Ramon, els vaig demanar que m’entenguessin perquè ja no podia aportar res positiu. A la gent li va cridar l’atenció però tots han demostrat estar amb mi