Què serà primer, la inhabilitació de Rocha o la de Soteras?

Galán contra Rocha (RFEF) i Isern contra Soteras i junta (FCF). El destí regalarà als responsables de la RFEF i FCF una inhabilitació sonora; la incògnita serà si a perpetuïtat o per a diversos anys

145 anys avalen aquests dos directius professionals del futbol espanyol // FOTO: Arxiu
145 anys avalen aquests dos directius professionals del futbol espanyol // FOTO: Arxiu

J.S.V.

Miguel Galán, president de CENAFE, acaba de denunciar Rocha, ‘capo’ de la gestora de Las Rozas ja que demana la seva inhabilitació per haver estat sis mesos ‘okupant’ un càrrec RFEF que no li corresponia i per prendre decisions que no devia.

Gestora en què Soteras ha ocupat un paper estel·lar. Com es deia la pel·lícula? doncs, potser una trama de pel·lícula semblant ja s’ha vist en algun dels cinemes del carrer Sicília.

ROCHA O SOTERAS O TOTS DOS?

Fa uns dies, a Ràdio Sabadell, Soteras deia “El president de la RFEF serà qui els presidents de les territorials vulguin que sigui si anem més o menys agafats de la mà. Qui es vulgui presentar ho tindrà molt difícil. Si Pedro Rocha s’hi presenta, que crec que ho farà, li donarem suport”. 

S’auguren mals presagis per al sabadellenc i els seus. Miguel Galán, on posa l’ull, hi posa la bala. Que ho preguntin a Villar i a Rubiales, en el seu paper de “torracollons”. Cap dels dos és al càrrec.

ISERN I GALÁN, UNS ‘TORRACOLLONS

Pel·lícules amb arguments semblants i protagonistes similars. Rocha i Soteras, amics per sempre i propers en edat, ancorats al poder quan no toca, en contra del que diuen les lleis.

Galán contra Rocha (RFEF), Isern contra Soteras (FCF). Isern i Galán, maratonians amb esperit de Robin Hood. En tots dos casos acusen els presidents d’incomplir les normes… Però el septuagenari té dues butlletes perquè li toqui el premi. El primer ho té si la denúncia de Galán engloba tots els membres de la Gestora RFEF que l’han secundat com el mateix Soteras.

Juanjo Isern, és l'única alternativa al septuagenari responsable de la Catalana // FOTO: Tots Junts fem força
Juanjo Isern, és l’única alternativa al septuagenari responsable de la Catalana // FOTO: Tots Junts fem força

INHABILITACIÓ SONORA

I el segon ho han regalat els advocats de la Generalitat al declarar que, a més d’incomplir les normes, ell i tota la seva candidatura FCF han comès la infracció molt greu de desobediència a les resolucions del Tribunal Català de l’Esport.

Els finals d’un i dels altres estan marcats en fosforit. El destí els regalarà una inhabilitació sonora. La incògnita serà si a perpetuïtat o per a diversos anys. En el cas de Soteras, a més, la inhabilitació serà “solidària”, a l’estil ‘Tots som un equip’. Quan es presenti la denúncia al TCE, el regal enverinat serà per a la resta de companys i companyes de viatge de la seva candidatura, que fins ara han callat i han preferit mirar cap a una altra banda. El final feliç serà el viatge enlloc.