Pujant L’Escala de l’ascens a Tercera

L’ascens de L’Escala a la Tercera Divisió després de 111 anys d’història és un altre detall a incloure en els llibres d’aquesta modest equip ara dirigit pel gran Arnau Sala

Primera presència d'Arnau Sala al capdavant del modest L'Escala i ascens a Tercera RFEF // FOTO: Gentilesa Lluís Ribera/Empordà

Primera presència d’Arnau Sala al capdavant del modest L’Escala i ascens a Tercera RFEF // FOTO: Gentilesa Lluís Ribera/Empordà

@ManuelSeguraM

Aquest curs 2022-2023 mai serà oblidat pels anxovers, ja que un ascens a Tercera divisió en els seus 111 anys d’història ja llueix amb lletres d’or en les seves pàgines. No ha fet falta ni esgotar totes les jornades perquè la derrota del Vic va accelerar la festa al Nou Mirador.

Excel·lent feina del conjunt gironí que posarà en el punt de mira a un dels millors equips per a la pròxima temporada des de la modèstia. Amb 10.000 habitants que mostren el seu orgull per la ciutat i pel seu equip, les emocions estan assegurades.

L’ESCALA, A TERCERA

I, al capdavant del ‘vaixell’ de L’Escala a la banqueta un Arnau Sala que va tornar aquest curs d’un periple internacional interessant al costat del gran Raul Agné. Atenció al treball d’aquest entrenador de Sant Fruitós de Bages amb recorregut per Peralada, Girona i Recre (segon), Figueres, OlotNMG Zhongyou, Córdoba i, ara, L’Escala.

ENTREVISTA AMB ARNAU SALA

Encara no ha acabat oficialment la temporada 2022-2023 en Primera Catalana i ja han començat a planificar la següent?

Clar perquè això començarà molt aviat i cal pensar en la pròxima. Els nostres recursos seran limitats i, juntament amb Antoni Sánchez, cal veure partits, jugadors interessants i avançar-nos a altres rivals que encara no saben la seva pròxima temporada

Quin resum faria d’aquesta temporada 2022-2023 perquè o era campió o directament queia a ‘la Superlliga dels horrors’

Sala al costat del seu inseparable director esportiu, Toni Sánchez FOTO: Gentilesa Lluís Ribera/Empordà
Sala al costat del seu inseparable director esportiu, Toni Sánchez FOTO: Gentilesa Lluís Ribera/Empordà

És una Superlliga en la qual ningú vol caure perquè hi haurà moltes despeses i la gent vol i cerca Tercera. La veritat és que ens ha sortit molt bé des del principi perquè planifiquem els primers partits com a visitants en posar-nos la gespa nova. Vam poder planificar més defensivament la primera volta i, més ofensivament, la segona, i tot ha sortit rodó, la veritat.

“TOT ENS HA SORTIT RODÓ”

Ha comentat alguna vegada que una de les moltes claus ha pogut ser la paciència, la serenitat, mantenir la calma quan es necessitava.

L’objectiu principal enfront de rivals amb més història i potencial era aquest. A més, el tarannà de la gent de L’Escala, amb el seu president Josep Costa al capdavant i la seva directiva, és ser gent molt tranquil·la. En cap moment s’han ficat en la meva feina i aquesta tranquil·litat de la graderia i de la directiva ens ha ajudat molt. Aquesta ha estat una de les grans claus i, per descomptat, el vestuari que tenim.

Dues derrotes i un empat a l’abril i es va parlar de crisi!

Sí, ja ens agradaria que tots els alts i baixos a la vida fossin així. Van ser dues derrotes (Parets i Mollet) i algun empat després d’una primera volta sensacional que ens els podíem permetre. No es pot demanar més.

Gran alegria en la petita població garundense aquest passat diumenge // FOTO: A. Musta
Gran alegria en la petita població garundense aquest passat diumenge // FOTO: A. Musta

“HEM JUGAT UNA PRIMERA VOLTA SENSACIONAL”

L’ha sorprès a Arnau Sala la temporada del seu equip?

Sí, m’ha sorprès gratament el meu equip perquè no són jugadors professionals, però els estrenyem igual, els exigim molt. Després del treball i el futbol arriben a casa a les onze de la nit i aquest esforç no l’han notat. Estaven molt tranquils…Ignasi, Marçal, una colla de capitans que ho han portat molt bé. Aquesta funció de capitans ha estat molt bona amb els joves, han ajudat si hi havia dubtes…

En el seu equip no es destaca la figura d’un gran golejador, ja que el Pitxitxi Ignasi és el primer que apareix amb 10. Això no ha estat problema per a ser el màxim realitzador, ara com ara, del grup (50)

Només han passat 10 anys des que Arnau va ser presentat com a màxim responsable tècnic garrotxí // FOTO: ueolot.com
Només han passat 10 anys des que Arnau va ser presentat com a màxim responsable tècnic garrotxí // FOTO: ueolot.com

Sí, tots li ho han repartit i, quan ha faltat un, ha sortit un altre i ens ha sortit tot molt bé.

“M’HA SORPRÈS GRATAMENT EL MEU EQUIP”

Tothom parla que un equip es construeix amb una bona defensa, uns altres amb una bona davantera, però hi ha els qui pensem que cal partir d’un bon director d’orquestra com és el seu cas. A més que es tractava d’una prova de foc per a vostè

Sí, però jo tenia l’avantatge de comptar amb la confiança del president

Perdó, però Arnau Sala té un historial important i finalment va signar per un modest com L’Escala en Primera Catalana. Per què?

Perquè jo aquí viu molt còmode, a Figueres, a 20 minuts, i estic encantat a L’Escala. És un poble preciós, s’està de meravella i millors llocs n’hi ha pocs. És un club ideal per a mi perquè aquí es pot treballar seriosament i sense la pressió del futbol professional.

“L’ESCALA ÉS UN POBLE PRECIÓS”

I el pròxim curs… a Peralada, Olot…. un viatge al passat amb ganes, eh!

Clar, a aquests llocs cal anar amb ganes, sempre.

Això, si no li torna a cridar Raül Agné, i li convida a signar per un altre equip en l’altra punta del món

Crec que ja no, és una etapa tancada, ja ho he viscut i ara tinc ganes de més tranquil·litat

De la Xina a Còrdova, quin viatge!

Va ser una etapa molt maca, amb molta pressió, lluny de casa i ja tinc una edat (51) i desitjo començar a prendre’m les coses una mica més tranquil.

El temps passa per a tots encara que Arnau Sala té encara força per a molt més// FOTO: Futbolcatalunya.com
El temps passa per a tots encara que Arnau Sala té encara força per a molt més// FOTO: Futbolcatalunya.com

“JA TINC 51 ANYS I DESIG TRANQUIL·LITAT!”

Això és possible per part seva?

Bé, durant els entrenaments i els partits, no, però, quan acabo, me’n vaig a casa mentre que a la Xina estava molt lluny. No obstant això, encara que entrenés alevins, no podria canviar

Una curiositat: entre Còrdova i L’Escala, què feia?

No entrenava, he estat un any a l’atur. Bé, durant uns mesos vaig ajudar a Arseni amb el juvenil del Figueres fins que em va trocar el president ‘Pìpa’ i cap aquí.

Arnau Sala només viu del futbol al cent per cent?

No, ara, faig altres coses també com gestionar una casa rural que tenim. La veritat és que, sense guanyar diners com per a viure només del futbol, m’agrada ser professional (no per diners) sinó per valors. És el que intento transmetre’ls també.

“INTENTO TRANSMETRE PROFESSIONALITAT”

Doncs, ànims i per totes, míster!

Tant de bo puguem cobrir un bon pressupost, fitxar bons jugadors i estar a dalt en Tercera. Crec que ni serà l’objectiu del club aquesta primera temporada, però tant de bo puguem posar les bases per a aquest futur.