Poves rellança a un Europa que sí sap guanyar

Vuit equips separats per tres punts a la zona alta i sis més, als quals només els diferencien quatre, és el resultat final de la 9ª Jornada en el Grup V. Peralada i Europa aprofiten les batacades dels seus perseguidors per mantenir-se a dalt

Alex Cano amb Pobes/ FOTO: Torcida Escapulada
Alex Cano amb Poves/ FOTO: @torcidaEscapulada

Ñito, Batanero, Galcerán, Jordi Cruz, Poves, Juli i Manel Sala són set dels noms més destacats en aquesta 9ª jornada del campionat en la qual set partits es van decidir amb nou gols marcats en els deu minuts finals. Els del Nou Sardenya han sabut aprofitar les burxades dels seus rivals per marcar territori alhora que el Masnou de Miguel López ‘mossega’.

Cinc triomfs locals, dos empats i tres triomfs a domicili ha estat el balanç d’un cap de setmana en la que Antonio Martín Alvarez ‘Ñito’ (Masnou), Batanero (Terrassa), Alex Poves (Europa), Jordi Cruz (Peralada), Juli (Prat) i Manel Sala (Manlleu) van ser els principals protagonistes per als seus equips en aquesta 9ª jornada que deixa a Europa i Peralada com a líders del grup. Només els europeistes van saber guanyar a la zona de la glòria ja que el Peralada va veure com el potablava Juli – tercer partit sense perdre el Prat – els va colar l’empat en el minut 93.

Clar que els de Pedro Dólera també es van veure afavorits per la inspiració golejadora d’Alex Poves enfront de la lluitadora Pobla de Mafumet de Martín Posse. El gol de Emaná va arribar massa tard perquè els del Nou Sardenya veiessin perillar el seu triomf que es va fer més important a mesura que es confirmaven els KO de Rubí i Santfeliuenc. I gràcies pot donar l’Ascó.

La diferència de gols deixa com a líder al Europa i als de Nacho Castro com colíders a l’espera d’una propera jornada en la qual els tarragonins rebran al Peralada.

DISSABTE VISITANT

La jornada va començar el dissabte amb dos triomfs visitants. Bestial Masnou! En una sortida dificilíssima com és Les Grasses, els jugadors de Miguel López van mostrar la seva ambició i el tècnic el seu olfacte en donar sortida a Ñito (minut 66) amb 2-1 a favor dels locals. En 18 minuts tot va canviar gràcies al migcampista visitant i els del Maresme van sumar el seu tercer triomf fora de casa. Només mitja hora abans es va confirmar la victòria del Terrassa de Pirri a Vilassar de Mar. Quarta alegria consecutiva pels egarencs amb exhibició de l’espectacular Batanero. Dos gols de crack del migcampista van sentenciar.

FINS A L’ÚLTIM SEGON

El diumenge va reservar partits en els quals ningú es pot fiar fins que el col·legiat xiula el final del temps reglamentari. Als 50 segons el blaugrana Grau va col·locar el primer gol del triomf del Gavà davant l’invicte Rubí que, malgrat igualar Boris, no va poder frenar l’ímpetu dels xavals de Poch. El mateix que li va posar el Vilafranca en la seva visita a Ascó encara que els de Miguel Rubio es van bolcar sobre la porteria visitant per obtenir el premi Galcerán en el 90.

La resta de triomfs locals es van donar en el Nou Sardenya, Nou Barris i Manlleu. La Montañesa, que no ha encaixat encara ni un gol a casa seva, va saber contenir les escasses aparicions del Palamós en el qual la millor notícia va ser la reaparició de Cristian Venzal després de més d’un any lesionat. A la tarda, el Manlleu es va prendre un respir necessari per començar a mirar cap amunt gràcies a un altre tant salvador de l’etern Manel Sala.

L’únic empat de la jornada es va donar en el Guinardó on els locals van trobar a faltar al seu golejador Elhadji. Tampoc en aquesta ocasió la UE Figueres va poder guanyar en l’estrena del tècnic Edu Vílchez encara que li va treure un punt més al cuer Castelldefels a qui la crueltat del Pitxitxi osonenc no va perdonar. Miki Carrillo haurà d’esperar al seu tercer partit perquè arribi el primer èxit mariner.

L’únic derbi de la jornada va acabar amb un contundent 1-3 pels de Toni Rodríguez que van certificar el seu segon triomf consecutiu i cinquè xoc sense conèixer la derrota. Els arlequinats es van avançar gràcies a Pol Moreno encara que el meta Sergi Tienda seria clau per frenar l’ímpetu per part del Cerdanyola de Carrillo. El segon tant visitant de Sandro (59’) no va enfonsar als verds que van reaccionar gràcies a Cuadras (72’). Fins que el col·legiat Martín Varas no va marcar el punt de penal (90’) no es decidirien els tres punts i seria el golejador Ernest qui posaria l’1-3 final.