#1cat2: Pòquer de gols per a un Júpiter que surt del descens

Jornada de canvis a la part baixa la classificació on el Júpiter, gràcies a la seva victòria, abandona el descens cedint aquest lloc al Lleida B. Per la zona alta de la taula, tot continua igual

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Júpiter abandona el descens // FOTO: efacalmacelles.cat

En una tarda de diumenge apassionat, una de les sorpreses de la jornada va saltar al Municipal d’Almacelles on el Júpiter va sumar un triomf vital per a les seves aspiracions de permanència. El partit no va començar gens bé pels visitants, els quals van veure com l’EFAC es va avançar al minut 17 gràcies al gol d’Òscar Canadell.

Tot i això, els barcelonins van saber sobreposar-se al cop i Prat en tres minuts al 35 i al 38 va capgirar el marcador. Amb aquest 1-2 es va arribar al final dels primers 45 minuts. A la segona meitat, Montoy al 60 va restablir la igualada mentre que Peris al 78 va tornar a posar per endavant als homes de Miguel López i Ruy Gama al 89 va sentenciar l’encontre. Tots dos conjunts van acabar amb 10 jugadors per les expulsions del visitant Èric Ruiz al 80 en veure la vermella directa i del local Amine al 84 per doble amonestació. Triomf que permet al Júpiter abandonar el descens.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 28

Un lloc que ara ocupa el Lleida B qui va protagonitzar, al Municipal del Gardeny, un dels duels directes en la lluita per la permanència davant el Gavà. Els primers 45 minuts van estar dominats per un filial molt més intens i ambiciós, fet que es va veure recompensat al minut 31 amb el gol de cap de Pau García. Els gavanencs, gairebé, inoperants en atac van enfilar el camí dels vestidors amb un empat, gràcies al gol de Marc Martínez al 44.

A la segona meitat, el guió va canviar radicalment. Els homes de Serrano van fer-se amb les regnes del partit i, primer Quiles al 56 i tres minuts més tard, Adri Ruiz van signar la remuntada. Tercer triomf seguit dels blaugrana que encarrilen la seva salvació.

Cara i creu

Triomf del Vista Alegre per encarrilar la salvació // FOTO: @udvistaalegre

En l’altre duel entre equips implicats en la lluita per la salvació, el Vista Alegre va sumar tres punts que el deixen molt a prop de quedar-se a Primera Catalana i deixa molt tocat al seu rival, el Sant Ildefons. Després d’uns primers minuts molt igualats i sense, pràcticament, ocasions clares en cap de les dues porteries, els dos conjunts van posar una marxa més i les aproximacions amb perill van anar caient dels dos costats, encara que el gol es va resistir.

A la represa, un solitari gol de Jarabo al minut 70 va ser suficient perquè la victòria es quedés a Can Vinader.

Una miqueta millor li va anar a un dels rivals directes del Sani com és el Cambrils Unió. Els homes d’Ahufinger van empatar a casa contra un Manresa que va sumar el seu cinquè encontre consecutiu sense vèncer. La tarda es va posar de cara pels cambrilencs al minut 10 quan Erik, un dels protagonistes del matx, va batre, per primera vegada, la porteria manresana.

Els locals van gaudir d’ocasions per poder ampliar diferències però van ser els visitants els que van colpejar amb el gol de Florent al minut 22 que empatava l’encontre. Amb l’1 a 1 es va arribar al descans. A la represa, Noah al 51 va capgirar el marcador mentre que, de nou, Erik amb el seu doblet va establir les taules finals.

Ferms

El Viladecans es mostra ferm en el liderat // FOTO: @UD_Viladecans

De la zona baixa de la classificació fem un salt cap a les posicions capdavanteres on trobem a un líder Vildecans que tornava a la competició. El reton, no podia sortir millor. Els de Paje van viatjar fins a Sant Carles de la Ràpita on l’esperava una Rapitenca molt necessitada.

Una primera meitat sense ocasions i igualada va donar pas a uns segons 45 minuts molt més ambiciosos per part dels dos. Els minuts inicials van ser pels locals fins que els visitants van donar un pas endavant i es van fer amb el control del matx. Va ser llavors quan va caure el gol d’Iván García al minut 69 i que, a la postre, resultaria definitiu, Triomf vital per continuar com a líder una setmana més.

Tampoc afluixa un Andorra que suma i segueix i que en aquesta jornada va tornar a guanyar, encara que, no sense patiment. El seu rival, l’Igualada es va mostrar fidel al seu model de joc, dominant el partit i la pilota des del minut 1 davant uns andorrans molt segurs en defensa. Una pèrdua al mig del camp dels blaus va propiciar un contracop letal dels tricolors que Forgas es va encarregar d’enviar al fons de la xarxa. Corria el minut 12 i els de Moha no van abaixar els braços i van continuar cercant l’empat. Un empat que van tenir molt a prop Lliró i Franco. Tot i això, el lluminós no es va moure i els tres punts van volar de Les Comes.

Falta d’encert

Tres punts per damunt de l’Andorra se situa una Montanyesa que no va passar de l’empat al Municipal de Balaguer. Els barcelonins van fer tot el possible per emportar-se el triomf i durant bastants minuts el van tenir a l’abast després del gol d’Omar al minut 30 que feia pujar el 0-1 al marcador. Els homes d’Andreu van continuar generant multitud d’ocasions per sentenciar el matx però la falta d’encert de cara a barraca els hi va passar factura en els minuts finals. Una pena màxima transformada per Paul Solanes al minut 71 va permetre als balaguerins rascar un punt.

Tampoc va estar gaire encertada les Borges al camp del Mollerussa, encara que el càstig que va rebre va ser molt més dur. Els de Cazorla no van aprofitar les seves ocasions, tot el contrari que el seu rival. Al final un 6-1 que va es va començar a gestar al minut 11 amb el gol de Raya. Grau al 42 va ampliar diferències i amb aquest resultat es va arribar a la mitja part. Als 5 minuts de la represa, Edu Vives tornava a ficar als borgencs al partit amb el seu gol.

Poc va durar l’alegria, ja que Raya al 57 va anotar el 3-1. Dos gols d’Álvaro Muñoz al 66 i al 83 de penal i un altre de Cervelló al 85 van tancar la golejada. Els visitants van finalitzar amb 10 homes per l’expulsió de Pelegrí en veure la segona groga.

Emapt entre Tàrrega i Vilanova entres dos equips amb els deures fets // FOTO: Facebook UE Tàrrega
Empat entre Tàrrega i Vilanova, dos equips amb els deures fets // FOTO: Facebook UE Tàrrega

En el darrer partit, Tàrrega i Vilanova van empatar a 1. Un encontre on els dos conjunts arribaven amb els deures fets, separats per tan sols 2 punts i amb dos triomfs a l’esquena. A més, els targarins es plantaven al partit immersos en una gran dinàmica de 7 partits sense conèixer la derrota.

Pel que fa al matx , un gol al minut 1 del vilanoví Oriol Codina va sorprendre els aficionats desplaçats fins al Joan Capdevila i que encara no s’havien assegut als seus seients i obligava als locals a anar a remolc. Els d’Edu Franco no van defallir i van aconseguir empatar al minut 21 gràcies al gol de Sergi Solé.