Pols Girona-Barcelona a la #1cat1: s’admeten apostes

Nova temporada a la Primera Catalana (Grup 1) i nova oportunitat per calibrar el que, es pressuposa, serà un atractiu pols entre molts equips de Barcelona i Girona. Favorits? Molts. Il·lusionats? Tots

Els de Santa Coloma estan a las ordres de Miguel A. Muñoz /FOTO: FARNERS CE
Els de Santa Coloma estan a las ordres de Miguel A. Muñoz /FOTO: FARNERS CE

Divuit equips entre el Barcelonès, Vallès, Manresa i Girona competiran, a partir d’aquest dissabte, en una Primera Catalana (Grup I)  on cap tothom. Representants històrics del futbol català (Banyoles, Horta, Júpiter, Manresa, Granollers, Sants o Vic) amb alguns nouvinguts a la categoria per la porta gran (L’Escala o Molletenc). Nou curs per lluitar per una plaça d’ascens directe i per una segona que ofereix la possibilitat de fer-lo per una promoció feroç.

Tal com dèiem en la entradeta, favorits hi ha molts. Només cal repassar els 18 participants per estar molt atents a aquest pòquer de Barcelona (Sants, Júpiter, Tecnofutbol i Horta). Els blanc-i-verds arriben pletòrics de la Segona Catalana mentre els grisgrana no obliden el curs passat; els del Feliu renoven la banqueta i els del Tecnofutbol han fitxat lo just.

Entre el Barcelonès i el Vallès hi ha opcions per a tots. Arriba la ‘Grama’ i la seva eterna crisi, el Montcada del Tato Sanchís, que bastants problemes té amb el Consistori per iniciar el curs, un Mollet, que renova les seves il·lusions en Albert Cámara, i un veí, Molletenc, que animarà (segur) aquesta Lliga. Els de Toni Filgaira ja tenen remarcada la segona jornada del calendari perquè al seu Municipal Zona Sud esperen als del Germans Gonzalvo. Històric!.

Una campanya més aquí estarà el Granollers de Raúl Matito. Sempre s’espera el màxim del conjunt del Vallès encara que la crisi afecta a tots per igual. Sinó que l’hi diguin també a Avià o al Vic. L’arribada de Jordi Salvanyà a l’equip d’Osona garanteix grans dies per a una entitat que també mira pel cap alt.

Qui també ho farà des del minut 1 serà el CE Manresa. Tornen a Primera Catalana amb el paper d’humils encara que són un ‘gran’ i això no es dissimula. Campions de la Copa Catalunya amateur tenen noms com Juancho, Moreno, Noah o Enric Vallés que han de portar als del Congost a sumar un segon ascens consecutiu. Dani Andreu sempre recorda que l’objectiu és la Tercera Divisió.

Notable detall a significar: deu tècnics es mantenen en les banquetes pel que fa a la temporada 2013-14. Les vuit cares noves són el citat Salvanyà –li va rellevar Cristóbal Casado-, Óscar Aja, Miguel Àngel Muñoz i Pep Triadú –el primer substitueix al segon i viceversa-, Diego Seoane, Lolo, Xavi Agustí.

EL SEXTET DE GIRONA

Clar que ningú pot oblidar als grans animadors d’aquest primer grup a la Primera Catalana. Lloret, Farners, Girona B, Banyoles, La Jonquera i L’Escala ‘mengen’ apart per la seva història, per la seva qualitat i pel seu poder. Amb totes les precaucions i tot el respecte per davant, equips com Girona B o La Jonquera han d’estar sempre entre les tres primeres places del grup.

Els de Xavi Agustí formen un grup terrible i han fitxat molt i bé. L’últim detall (Edile) satisfà un gran conjunt al que cal seguir amb màxima atenció igual que cal fer amb el filial gironí. La presència de xavals com Marcel Serramitja, Coris o Vivi, que ja saben el que és jugar alguns minuts en el primer equip, han de servir com a esperó al primer filial dels blanc-i-vermells. L’últim fitxatge del Farners (Gerard Muñoz), procedent del filial gironí, és una altra gran injecció pels colomencs.

De l’exercici passat no cal oblidar que tant Girona B com Farners van quedar lluny dels seus objectius, es va mantenir La Jonquera amb dificultats i va sofrir fins al mateix Lloret.

De cara a aquesta nova campanya atenció al nouvingut L’Escala. Els blaugrana mantenen bona part de l’any passat, aterren a Primera Catalana per primera vegada en la seva història i els de Pitu Batlle saben que només poden guanyar o guanyar. Comença un nou curs ple d’il·lusions que ha de servir per entretenir i formar en la qual és la Primera categoria de Catalunya.