Poden votar els directius de la federació en una Assemblea General?

És normal que un directiu de la FCF pugui votar representant a un club. Ningú ho impedeix, ni les lleis catalanes ni de la federació; així doncs, llegeixin i dedueixin

@ManuelSeguraM
Joan Soteras, FCF, Federació Catalana
Joan Soteras i la seva junta al 2018 // FOTO: FCF

En aquest mitjà de comunicació, vam publicar dijous passat que quatre directius de la Junta Directiva de la FCF no havien votat a favor del nomenament del nou director general, José Miguel Calle. Aquesta notícia ha generat certa confusió i pretenem aclarir els fets.

A l’Assemblea General, només poden votar el president de la FCF, els presidents dels clubs (si aquests no poden, el seu vicepresident) i els representants dels estaments de jugadors, àrbitres i entrenadors. Llavors, la pregunta és per què voten a les assemblees també els directius de la FCF.

L’explicació és senzilla. Si no són ni el president de la FCF ni són els representants dels estaments, els directius només poden ser presidents d’alguns clubs (o els seus vicepresidents). Aquesta seria la raó per la qual quatre directius no van votar a favor del nomenament del Sr. Calle com a director general, no són ni presidents ni vicepresidents de cap club.

Però també podem preguntar-nos si és normal que un directiu de la FCF pugui votar representant a un club. Ningú ho impedeix, ni les lleis catalanes ni de la federació. Res a objectar si aquests directius compleixen les condicions per ser representants dels clubs pels quals voten.

Llavors es produeix una situació atípica. Dins de la Junta, uns directius poden votar i altres no (hem dit que no hi ha cap problema). Però la pregunta és si un directiu que pot votar representant a un club està en les mateixes condicions que qualsevol altre president o vicepresident que estava assegut a la pista esportiva de Blanes.

En la majoria d’assemblees d’anys passats, hem escoltat el raonament dels que s’han abstingut en el moment de les votacions. Han dit que s’abstenen perquè no tenen tota la informació per prendre la seva decisió. És a dir, sembla ser que és un tema de disposar de més o menys informació per formar-se una opinió del que es vota. I aquí no hi ha dubte que un directiu de la FCF està en una situació millor per valorar el que s’ha de votar que qualsevol altre president de club, excepte del què puguin representar.

Així que hem de dir que el que ha passat a l’Assemblea de Blanes és correcte, mentre les lleis catalanes i de la federació ho segueixin permetent, i, mentre tot segueixi així, els directius de la FCF que siguin presidents o vicepresidents de clubs podran seguir votant en les assemblees, sense que ningú els pugui dir que ho fan malament, i només podran votar els que representin algun club.