Piqué acomiada Nacho Castro amb 48 paraules

Comunicat escarit (48 paraules), sense cap motiu (argumentat) per a la destitució, i amb agraïment pels serveis prestats, Nacho Castro ha estat destituït per l’Andorra de Piqué. Arriba Eder Sarabia

Nacho Castro ja no és tècnic de l'Andorra encara que no se sap la raó de la seva destitució

Nacho Castro ja no és tècnic de l’Andorra encara que no se sap la raó de la seva destitució // FOTO: FC Andorra

Ni un any, ni el pitjor any (2020) que algun guionista pogués imaginar ha fet que Nacho Castro pugui completar un curs a l’Andorra de Gerard Piqué. Va arribar un 27 de Febrer de l’any passat per a substituir a Gabri García ja que “és una figura que encaixa en el nostre model de joc”.

Això declarava el director general del club, Jaume Nogués. Ara caldrà escoltar el discurs del directiu quan l’asturià sol ha disposat d’una volta per a deixar al seu equip a la 2a plaça i a 1 punt del líder Nàstic.

Nacho va arribar a l’agost per a dirigir a un Andorra que figurava com el pitjor equip de la segona volta, empatat a 3 punts amb el Badalona. No només va eludir zona de descens sinó que es va quedar a 8 punts del play off.

ANDORRA, SEGON, A UN PUNT

Val la pena repetir que l’Andorra està segon en la classificació del subgrup A a només 1 punt del líder Nàstic. Ah!, i amb 3 de renda respecte al tercer, el filial del FC Barcelona.

Així les coses, el club que presideix Albert Ferré, dirigeix Jaume Nogués i decideix Gerard Piqué relleva a Nacho Castro per Eder Sarabia.

Eder Sarabia ha passat com a segon tècnic per Las Palmas, Betis i Barça al costat de Quique Setién // FOTO: FC Andorra
Eder Sarabia ha passat com a segon tècnic per Las Palmas, Betis i Barça al costat de Quique Setién // FOTO: FC Andorra

En el passat esportiu de l’exsegon de Quique Setién a Las Palmas, Betis i FC Barcelona sempre figurarà que “a dalt al Principat amb el repte d’estrenar-es com a primer entrenador d’una plantilla de futbol professional”. Aixió ho afirma la nota del club tricolor.

GABRI VA DURAR QUINZE MESOS

El primer entrenador de Piqué va arribar el desembre del 2018 i va acabar campió de Primera Catalana. Després, el club va pagar 450.000 euros per pujar a segona B i va ser destituït el 26 de febrer de l’any passat. En total van ser 15 mesos com a tècnic d’una banqueta que va compartir amb un altre exblaugrana com Albert Jorquera.

Gabri va sortir en silenci, però tres mesos després va esclatar: “Piqué em va decebre professionalment”. El tècnic de Sallent, per cert, no ha tornat a dirigir a cap equip des d’una banqueta.

RODA DE PREMSA

Ara li toca caure al segon, Nacho Castro. No hi ha raó oficial. Igual aquest dimarts Nogués mostra el seu desencantament perquè, segons han filtrat ja a mitjos amics, l’equip no mostrava el futbol que l’Andorra pugui exhibir post el seu potencial. Ara fa falta veure el que fa Sarabia amb un grup que està segon, a només 1 punt del líder.