“Per a collons, els dels clubs de 1a Catalana”

Autor de la frase: José Centeno, president de l’EE Guineueta. Rotund. Dóna solucions, Demana ‘seny’ a la FCF, demana ajuda i, especialment, diàleg i afegeix: “Per a collons els dels clubs de 1a Catalana”

José Centeno, sempre ben protegit  al capdavant de l'Escola Esportiva Guineueta // FOTO: Facebook J.C.
José Centeno, sempre ben protegit al capdavant de l’Escola Esportiva Guineueta // FOTO: Facebook J.C.

El president de l’EE Guineueta, José Centeno, va ser rotund en els micròfons de ‘El Racó del futbol català’. El seu missatge a la FCF i al seu president, Joan Soteras, arriba a tothom. “Per a collons els dels clubs de 1a Catalana”, diu.

No volem guerra amb l’FCF, però si l’FCF diu que pels seus collons… per a collons els dels clubs de 1a Catalana. Hem ajuntat als 40 presidents, menys un per problemes de salut, cosa que mai ha fet la Catalana”, va afirmar Centeno visiblement afectat.

El veterà dirigent de la modesta Guineueta va destacar “la nul·la comunicació” amb l’FCF, “vam tenir una reunió i ja està, ni resposta ni res, van dir que ho estudiaria i fins al dia d’avui”. I va afegir: “I això que els vam dir que volíem ajudar a la Federació”.

NOMÉS UNA AJUDA

Una comparació amb Tercera i la subvenció de la RFEF porta a Centeno a destacar que “volen que anem a jugar a l’aventura, sense PCR, amb un paper signat, però sense saber com arreglem el tema dels vestuaris, per exemple”.

I els clubs de 1a Catalana “estem disposats a pagar aquests testos PCR, però no pot ser que l’RFEF pagui 50.000 euros als de Tercera i aquí la Catalana, res. A més no pots entrenar fins a les 22h.
Tothom vol jugar però demanem mínims. L’RFEF estreny i nosaltres només demanem una petita ajuda. A més, a nosaltres, per exemple, se n’han anat 4 jugadors”.

L'EE Guineueta de Luis Gallego està preparada per a començar a jugar ara mateix // FOTO: E.E.G
L’EE Guineueta de Luis Gallego està preparada per a començar a jugar ara mateix // FOTO: E.E.G

DIÀLEG AMB LA PLANTILLA

La Guineueta, que tenia planificat un amistós amb el Viladecans aquest dissabte, el va anul·lar. El president de Nou Barris assegura que “vaig agafar a la meva plantilla i els vaig dir que no es podien jugar amistosos i em van donar la raó”.

Sobre el que decideixin altres clubs “no entro, cadascun a casa seva que faci el que cregui. Tots volem jugar ara mateix, però cal ser coherents”.

Els números semblen clars: “Si comença la competició són 5.000 euros per a arbitratge. A més: és una ‘burrada’ aberrant, que l’FCF digui que només 1 promocionarà i 3 baixen de cap. No té sentit”.

‘ELS POLLASTRES’ DE LA FCF

La part final de l’entrevista a ‘El Racó’ va ser un monòleg. “Creieu que l’FCF baixarà 30 clubs?, es va preguntar José Centeno.

Davant el silenci mediàtic, va prosseguir la seva exposició: “d’aquí 3 o 4 mesos hi ha Assemblea i ‘el pollastre’ que es pot embolicar.…ja té ‘el pollastre’ amb el Garraf-Penedès i Osona, ara, un altre pollastre. L’Assemblea seria la ‘tomba’ del president”.

 Soteras i la seva junta la hi 'juga' en la pròxima Assemblea, segons Centeno // FOTO: F.C.F.
Soteras i la seva junta la hi ‘juga’ en la pròxima Assemblea, segons Centeno // FOTO: F.C.F.

Atenció a aquestes paraules que poden portar moltes reflexions dins i fora del carrer Sicília. “La Federació ha de negociar, no demanem res sinó asseure’ns i parlar una mica. Jo tinc molt bona relació amb Soteras, però s’ha tancat en banda, no sé qui li ha ‘menjat’ el coco i s’ha tancat en banda. No ens saltarem totes les normatives de Procicat i, si ens multen, qui serà el responsable? Només demano coherència, no és tan difícil”.

ANOTACIÓ ECONÒMICA

El màxim responsable del club barceloní sap que “ara mateix s’han ‘menjat’ un crèdit de dos milions i mig d’euros i no tenen per a això, però sí que hi ha diners per al sou d’un i de l’altre i amb el de l’altre es paguen els arbitratges d’una temporada sencera”.

Per cert: l‘EE Guineueta convida al president Soteras a la seva llotja quan vulgui ja que encara no s’ha estrenat en dos anys de mandat