Pedro García assumeix el repte de la Montañesa

Pocs casos s’han vist passar a aquest protagonista d’un camp de futbol a la presidència i Pedro García és un i al capdavant d’un històric com la Montañesa

Pedro García va deixar el futbol actiu fa sis mesos i ara és l màxim dirigent del club // FOTO: CF Montañesa

Pedro García va deixar el futbol actiu fa sis mesos i ara és l màxim dirigent del club // FOTO: CF Montañesa

@ManuelSeguraM

El passat 28 de gener va presentar Pedro García a la junta directiva que li acompanyarà en el seu mandat aquests pròxims 4 anys. Després de penjar les botes aquest passat estiu, ha anat directe a una presidència amb moltes necessitats.

Amb una carrera extensa i completa com a jugador, ‘Pedrito’ assumeix un nou repte amb moltíssima voluntat i bons desitjos encara que, no s’enganyin, també el coneixement suficient. Assumir la direcció d’aquesta entitat no és una tasca fàcil, però sap envoltar-se dels qui saben i de mantenir al seu costat, com a president honorífic, a Sr. Emilio Llamas.

“PEDRO GARCÍA, ‘PEDRITO’, PRESIDENT!

Encara li podem dir ‘Pedrito’ o això de ser president obliga a canviar?

No, jo sóc el mateix de sempre encara que m’ha costat assimilar-ho: a força de caure i caure, em vaig adaptant.

Li diuen president i vostè es gira?

Ara, sí. Fa tres mesos, no, però ara ja començo a girar-me.

Ara ja entendrà el sofriment especial dels presidents amb l’afició, i, especialment, amb els jugadors.

Clar, ara toca prendre altres decisions i cal assumir-les. Per a això estem.

El primer equip de Nou Barris ocupa la tercera posició del Grup I de Primera Catalana
El primer equip de Nou Barris ocupa la tercera posició del Grup I de Primera Catalana

“CARLOS SÁNCHEZ ÉS UN HOME DE FUTBOL”

Qui li ‘enganya’ per a ser president a Pedro García i passar del camp de futbol als despatxos?

La situació de la Montañesa era greu, s’anava al precipici i decidim, al costat de Carlos Sánchez, que no podíem deixar caure una entitat tan important com la nostra. Parlem i decidim acceptar aquest repte, pagar deutes, sanejar el club i intentar lluitar.

Carlos Sánchez?

És una persona a la qual no li agrada el protagonisme encara que està amb mi i amb la Montañesa, és un home de futbol i ha ajudat al fet que puguem seguir endavant.

És ‘mecenes’, spónsor…?

És molt més, ha ajudat a pagar deutes i està al costat de mi per a portar aquesta empresa avanci sense cap mena de protagonisme. El té altres projectes i jo tranquil com a cap visible.

Amb el president honorífic del club, Emilio Llamas // FOTO: Futbolcatalunya
Amb el president honorífic del club, Emilio Llamas // FOTO: Futbolcatalunya

“DONAREM MÉS VIDA A AQUEST CLUB”

Quin és l’objectiu que s’ha marcat des de la presidència?

Molt clar: des que vaig decidir fer el pas, vaig prometre una sèrie de coses als socis i crec que, set mesos després, s’han complert. Especialment, sanejar el club perquè no devem un euro ni a Hisenda ni a Seguretat Social; a poc a poc resoldrem tot i donarem més anys de vida a aquest gran club.

Com s’equilibra el pressupost?

L’Ajuntament ens dóna unes beques que ajuden molt a les famílies i així que els xavals puguin jugar. A més, tenim la publicitat dels comerciants del barri i del nostre spónsor ‘Pérez Guzmán’ perquè ha fet un gran esforç per a seguir amb nosaltres.

“JO NO COBRO 120.000 EUROS”

Vostè també s’endú 120.000 euros nets de sou com Joan Soteras?

No, jo, des que vaig deixar de jugar, vaig deixar de cobrar i estic a la Montañesa per a ajudar i intentar donar més vida. Jo tinc un sou d’una empresa que em dóna per a viure i tirar endavant a la meva família.

“AVUI SOM DE PRIMERA CATALANA”

El primer equip de la ‘Monta’ ha d’estar a Tercera, Primera Catalana…?

Ens agradaria que fos Tercera, però cal fer-ho de manera conseqüent. No podem estar en Tercera si no surten els números, cal estar preparats i sense tornar-nos bojos. Avui dia som de Primera Catalana.

Una gran afició a Nou Barris sempre al costat del seu equip  / FOTO: Al@hueco
Una gran afició a Nou Barris sempre al costat del seu equip / FOTO: Al@hueco

Quants equips es mouen a l’entitat?

Som 32 equips i una nova secció de futbol sala amb un amateur i una petita escola de futsal gràcies al director Miguel Rueda, Dioni i Carlos. Gràcies al seu treball exemplar ens ha fet créixer.

“HEM DE CRÉIXER AMB LA NOSTRA PEDRERA”

La idea és que els xavals d’inferiors estiguin en el primer equip…

Clar, de fet ja estan amb nosaltres Ivan Conesa, Jonny, Manel i l’últim, nostre ‘Lukaku’ particular amb només 15 anys , un xaval que ja té molts pretendents. Hem de créixer amb la nostra pedrera

I vostè serà capaç d’aguantar les crítiques com a màxim responsable de l’entitat?

Fa molt temps que suport crítiques com a director esportiu i ara com a president estic obert a qualsevol crítica. Cal dormir amb la consciència tranquil·la i és el meu cas, només desitjo fer les coses bé i tant de bo que esportivament tot vagi bé. I, si no, és així, caldrà lluitar, com sempre, i amb respecte. Crec que estem treballant amb criteri i compliré sempre la meva paraula. La gent gaudeix d’aquesta Bombonera i això és el que desitgem.