Oriol Camacho dona aire a Soteras a Blanes

Blanes 2020 ha estat el segon examen superat per Joan Soteras. Crítiques puntuals no van frenar un corró federatiu que tindrà nou Director General després de l”exhibició’ verbal d’Oriol Camacho

@ManuelSeguraM
Assemblea, FCF
312 clubs a l’Assemblea de Blanes // FOTO: FCF

Més soroll que nous, més intenció i més desig que realitat. El futbol català està com està, té als clubs que té (312 en l’última votació) i als dirigents que té. Joan Soteras va tirar endavant tots els seus objectius encara que Blanes 2020 mereixerà un repàs per part dels màxims responsables d’una Federació que ha de lluitar contra una pandèmia inesperada. El positiu va ser l’alta participació dels presents i l”exhibició’ verbal –a vegades acalorada- del secretari general, Oriol Camacho.

“SALUT DE FERRO”

Un inhabitual discurs de gairebé mitja hora de Joan Soteras va obrir el camí d’una Assemblea General que va reunir 351 clubs (30%), un centenar amb autorització notarial. Trenta minuts per a destacar la gran feina federativa en una temporada marcada pel coronavirus i que va obligar l’FCF a multiplicar esforços de control.

Soteras va assegurar que “l’FCF viu un excel·lent moment econòmic, amb una salut de ferro” i va reiterar el seu compromís de “treballar, treballar i treballar“. Per cert, també va anunciar que aquesta pròxima temporada s’estrenarà TVFCF, una altra aposta informativa interessant i la congelació del rebut arbitral .

APLAUDIMENTS ESPERATS

El lliurament de trofeus i reconeixements a clubs centenaris com Agullana, Bellpuig, Masnou, Puigvertenc, Ripoll, At Sant Pol, Sant Sadurní, Torà i Viladecans va ser l’avantsala de l’aprovació general de les activitats de la temporada 2019-2020 i la ratificació de càrrec per al nou directiu Miquel Piñol.

Les mesures antiCOVID, a nivell econòmic ,van servir per a insistir en les múltiples ajudes per a federats (2.656.000 euros) i clubs (336.000). Amb un superàvit de 284.693,10 euros i un pressupost de 26.968.500 (reducció d’1,24%) per a la campanya 2020/2021 -253 vots a favor, 31 en contra i 34 abstencions-, el tresorer Lluís Broto va donar amb tot detall el resultat numèric d’un curs irregular per la pandèmia.

I CRÍTIQUES ESPERADES

Luis Dorado, José Manuel Banderas, Ivan Carrillo i Jordi Pérez, presidents de Pubilla Casas,  Sta Eulàlia, Gavà i Riudeperes, respectivament, van representar, inicialment, la veu crítica de l’Assemblea. El exgestor de la Mutualitat de futbolistes va posar accent a l’hora de comentar que “l’auditor va parlar d’ajustos innecessaris en l’informe econòmic” i Joan Soteras li va qualificar de “rei de la demagògia i el menys indicat per a parlar dels números de la FCF”.

El president de Sta Eulàlia va censurar els números presentats per la Catalana igual que el gavenc Carrillo qui es va centrar en el crèdit de “dos milions sol·licitats, per si de cas” i va preguntar pel nou càrrec de José Miguel Calle que, encara que no es va anunciar, es nomenarà en els pròxims dies. Cal destacar la dura rèplica del secretari general Oriol Camacho cap a Carrillo, ja que “és el primer directiu de la història que ha preguntat pel sou d’un empleat”

CALLE SERÀ DIRECTOR GENERAL

Per 267 vots a favor, 28 en contra i 17 abstencions, José Miguel Calle passarà a ser en els pròxims dies Director General de la FCF mentre que Oriol Camacho serà rellevat de diferents funcions. Malgrat crítiques puntuals, el director de futbol sala assumirà tot el comandament com s’ha anunciat fa força temps.

PROTOCOL DE COVID

Esment especial per a Remei Rigall, vicepresidenta del Borrassà de Girona, qui va reclamar, per sobre de tot, un protocol més que necessari per a poder combatre el COVID-19. “Aquesta setmana s’ha enviat el protocol de la Generalitat a 123.000 federats i a 1300 clubs i es fonamenta en l’autoresponsabilitat que haurà de renovar cada 14 dies.

Serà un protocol equilibrat i està basat en aquest principi de responsabilitat. Abans de començar les competicions direm les actuacions. Hem estat molt capdavanters”, va comentar Oriol Camacho, secretari general.