“On hi ha bones persones tot és possible”

Imanol Idiakez destaca el grup humà del Lleida Esportiu i afirma que “m’emportaria aquest vestidor a casa”. El tècnic basc marxa a l’AEK Larnaka amb el record intacte de la Terra Ferma

JORDI MESTRES @jordimestres7
Imanol Idiakez consola els seus futbolistes després de quedar-se sense ascens // FOTO: Jordi Mestres / FutbolCatalunya
Imanol Idiakez consola els seus futbolistes després de quedar-se sense ascens // FOTO: Jordi Mestres / FutbolCatalunya

Enmig del mar de plors de tots els futbolistes del Lleida Esportiu un dels més sencers era Imanol Idiakez. Com a líder del vestidor, va consolar un per un els seus homes. El basc, a més, va deixar clar com d’orgullós està de cadascun d’ells. “M’emporto el premi d’haver conegut aquest grup de futbolistes increïbles”, deia el tècnic basc, melancòlic, això sí, després de l’oportunitat perduda. Idiakez volia acomiadar-se deixant el Lleida a Segona A i va anar d’un pèl que no ho aconseguís. Els aficionats blaus van corejar el seu nom repetidament, mentre els futbolistes del Lleida ploraven com nens. És una temporada que no oblidarà mai ningú a la Terra Ferma. Encara menys Imanol Idiakez, al que les penyes del club van fer entrega d’una placa en agraïment a la seva feina. Ha deixat empremta.

Les seves estadístiques així ho confirmen. Imanol Idiakez ha dirigit 87 partits al Lleida Esportiu, amb 43 victòries, 21 empats i 23 derrotes. 110 gols a favor i només 61 en contra. No només això, també s’ha sobreposat a situacions difícils. Ha estat a punt de perdre el càrrec el passat estiu a Cornellà i a l’inici de l’actual. Li va costar, però des que va trobar la tecla l’equip ha anat com un avió.

L'afició del Lleida Esportiu va deixar palès l'agraïment a Idiakez // FOTO: Jordi Mestres / FutbolCatalunya
L’afició del Lleida Esportiu va deixar palès l’agraïment a Idiakez // FOTO: Jordi Mestres / FutbolCatalunya

No ha estat una experiència més. Ho va voler deixar clar ell mateix: “el que hem viscut aquest any al vestidor no passa al futbol”. També va voler donar les gràcies a l’afició, que “té un poder enorme. L’hem viscut els últims mesos. Són d’una altra categoria”. Per tot plegat, Idiakez afirmava estar “segur que algun dia aquests ‘tios’ tindran el que es mereixen”.

“ELS CLUBS ELS FAN LES PERSONES”

La clau, segons el tècnic, és el conjunt de persones de plantilla i cos tècnic que han fet possible arribar fins al final: “On hi ha bones persones tot és possible. Les empreses i els clubs les fan les persones i les del Lleida són increïbles”. Per aquests intangibles, “que li passi això a aquest equip és terrible i immerescut. No podia haver-hi un final més cruel”.Com no podia ser d’una altra manera, la roda de premsa va concloure amb un aplaudiment unànime.

Ara el gran interrogant és saber com quedarà el Lleida Esportiu. Qui s’hi quedarà i qui marxarà. L’entrenador que recollirà les cendres d’un equip que tenia un peu al futbol professional i ha acabat amb els dos a Segona B. Venen temps difícils.