Nul respecte de la RFEF als agents del futbol

El nou ‘nyap’ de la RFEF de Pedro Rocha (i Soteras) amb els agents del futbol demostra la nul·la professionalitat i preparació dels seus dirigents

Eric Caralt, agent futbolístic, lluita per treure's la llicència FIFA // FOTO:E.C.
Eric Caralt, agent futbolístic, lluita per treure’s la llicència FIFA // FOTO: E.C.

@ManuelSeguraM

msegura@futbolcatalunya.com

No s’escapa ningú del nou ‘nyap’ amb el segell de la RFEF. En aquesta ocasió li va tocar dimarts passat als aspirants a agents FIFA gràcies a un desgavell sense precedents que van anul·lar la presència de gairebé 500 opositors. L’excusa d’absència de connexió wifi va obligar al seu ajornament per al dimarts 28 (en línia) per a empipament de tots els presents.

En aquest mig miler de candidats hi havia molts aspirants catalans que van haver de tornar a casa amb la incògnita d’una solució problemàtica. Ho resumia, a la perfecció, Eric Caralt, un jove representant de jugadors que va deixar el futbol actiu fa un parell de temporades.

NUL RESPECTE ALS AGENTS

El seu missatge inicial era contundent:

COMPTE DE ‘X’ DE L’AGENT FUTBOLÍSTIC ERIC CARALT

No cal dir que segueix sense haver rebut una sola trucada des de la FCF ja que al carrer Sicília es renten les mans com si els representants no formessin part del futbol català.

“La veritat és que se’ns va quedar cara de ximples, va ser al·lucinant donat que recollien més de 150.000€ i no podien tenir més d’un repetidor de wifi?. Des de la Federació Catalana tampoc hem tingut cap contacte, mai ens han anomenat ni ens han donat una xerrada ni res semblant- Sembla que no formem part del futbol”, afirma Caralt a Futbolcatalunya.

Eric, exjugador del futbol base de l’Europa i de l’At Sant Just, manté una bona cartera de futbolistes. “Crec que som un actiu més d’aquest món del futbol i no ens tenen en compte”, afegeix.

MÉS DE 1.500€ DE DESPESES

La veritat és que aconseguir la titulació d‘agent FIFA és un procés molt qüestionable. De fet, actualment es compleix la tercera convocatòria mundial des que en el 2023 s’aprovés un nou reglament.

Aquesta llicència global i mundial significa un examen de reglament (600 pàgines, 20 preguntes) i, si s’aprova, pagar 600 dòlars més a FIFA aparti viatges i hotels. En resum: 1500€, mínim. “Abans, fins al 2015, es pagaven 865€ a la RFEF i demostrar la teva relació amb el món del futbol i superar un test verbal”.