Nova golejada d’un Barça B que no vol baixar del burro

A cop de golejada, el Barça B continua líder. L’Espanyol B aprofita l’ensopegada de l’Europa amb la Damm B per prendre-li la segona plaça. El Gené torna a sumar sis jornades després

Víctor Llucià @VictorLlucia
Sis gols a domicili del Barça B/FOTO: VICTOR SALGADO

El Barça B no entén de bones ratxes. Visitava el Mollet, que no perdia des de principis de novembre i només havia cedit una derrota a casa davant l’Atlètic Segre. Però el conjunt de Denis Silva és una piconadora. Al Germans Gonzalvo, en una segona part sense resum possible sinó enumeració de gols, els blaugranes van tornar a demostrar per què són els líders del Grup 7 de la Lliga Nacional Juvenil després de 18 jornades disputades.

A la primera part, només Pau Martínez va aconseguir perforar la xarxa visitant. Al primer instant de la represa, el Mollet va empatar mitjançant un penal transformat per Guillem Font. A partir d’aquí, el partit ha estat un malson pels vallesans. Antonio Jesús (56’), Adri Bernabé (57’), Nils Mortimer (67’), Fati (74’) i de nou Pau Martínez (87’) van completar la golejada (1-6) per refermar-se al liderat de la taula. Per la seva banda, el Mollet es queda a cinc punts del Reus, que de moment ascendiria a Divisió d’Honor.

L’Espanyol B recupera la segona plaça després de superar el cuer de la lliga, el Sabadell, al Poliesportiu Olímpia. Els blanc-i-blaus, tot i que feia gairebé un mes que no competien, van mostrar la seva superioritat i es van acabar enduent els tres punts gràcies les dianes de Jordi Casta i Juan Mahicas. El conjunt de Xavi Morón continua a cinc punts del Barça B, que poden ser dos si guanya el partit que té pendent. El Sabadell, per contra, porta quatre jornades sense conèixer la victòria.

La Damm B, en l’últim sospir

La Damm, tres punts a l’últim minut // Foto: Fran Capell

El conjunt cerveser de Francesc d’Assís va aconseguir guanyar per la mínima al Nou Sardenya, fita que només havia aconseguit l’Espanyol B en tota la primera volta. En un matx igualadíssim, el marcador no es va inaugurar fins l’últim minut de joc, quan David Aragon va aturar un penal i Manu González va anotar el refús, per sumar tres punts al sarró de la Damm B i posicionar-se al cinquè lloc de la taula. L’Europa, que es manté en zona d’ascens a Divisió d’Honor, cedeix una posició i és tercer al grup 7 de la Nacional Juvenil.

El Reus es va deixar dos punts en la recerca del seu objectiu: assolir l’ascens a Divisió d’Honor. En el derbi tarragoní, el Nàstic de Tarragona B, que portava una ratxa de dos triomfs consecutius, es va avançar al marcador mitjançant un gol d’Íker Cid als set minuts de joc. Al quart d’hora, però, Lucas Ribeiro va empatar el partit, que no va tenir més gols. D’aquesta manera, els roig-i-negres es mantenen a la zona d’ascens, i el Nàstic B, a tres punts del descens.

El Girona va confirmar el seu gran estat de forma –tres victòries en les darreres quatre jornades­– després de vèncer el Badalona a Torres de Palau. En una primer acte ben igualar, els escapulats van marxar als vestidors amb un lleuger avantatge, gràcies al gol de Javi Polo. Però la segona part només va tenir dos colors: el vermell i el blanc. Els gironins van dominar completament i van capgirar l’electrònic amb les dianes de Pau Resta (51’), Pep Piany (54’) i Yussef Conde (60’). Mentre els badalonins perden una posició i són disetens, els gironins en guanyen una i es col·loquen sisens.

El Gené torna a sumar

El Gené esgarrapa un punt agònic // Foto: Twitter AEJMGené

En un partit trepidant, Josep Maria Gené i Cornellà B van empatar a tres, fet que va servir per recuperar sensacions perdudes pel conjunt visitant, que va tornar a sumar sis jornades després. David Reyes i Ian Arques van capgirar el gol inicial d’Albert Cortas. Així, el conjunt taronja va marxar al descans amb un mínim avantatge al marcador. Però al 80′, Oriol Valls va empatar el matx i, al 89′, Arnau Jiménez feia el 2-3. El Gené va treure foça d’on no n’hi havia i, al 93′, Íker va establir el 3-3 definitiu. Tot i això, els barcelonins continuen en zona de descens, mentre que els del Baix Llobregat són vuitens.

En el duel de la zona mitjana, l’Atlètic Segre va assaltar el Camp de l’Energia i va sortir victòriós davant el Sants. I és que els lleidatans van colpejar per partida triple, amb gols de Adri Espinar (14′), Sergi Surroca (64′) i Albert Flo. La diana final de Dani Lirón va maquillar l’electrònic. L’Atlètic Segre es consolida a la novena plaça amb 25 punts, mentre que els barcelonins baixen fins l’onzena amb 21.

El Jàbac va aconseguir una meritòria victòria davant el Palamós, que l’ajuda a seguir allunyant-se de la zona de descens. Un doblet de Tom Diawara (63’ i 83’) va ser suficient per batre el conjunt gironí. Els egarencs, que acumulen tres partits sense perdre, tenen vint punts i pugen fins la tretzena plaça.  El Palamós, desè, ha començat l’any amb un triomf i una derrota.

Plàcida victòria del Llagostera sobre el Manresa // Foto: Twitter Jordi Juvanteny

El Llagostera va començar la segona volta trencant una ratxa de set partits sense guanyar. I ho va fer de la millor manera possible: amb una golejada a casa davant el Manresa, que l’ajuda a recuperar sensacions. Gerard Mercader, des dels onze metres, va avançar els locals al 56’ i, quatre minuts després, Dídac Filigrana va augmentar la distància. Marcel Bellido, mancant deu minuts pel final, va donar esperances als del Bages, però, a les acaballes del matx, Dídac, de nou, i Abel Fàbregas van sentenciar el partit. El Llagostera continua en descens, però és a només un punt de sortir-ne. El Manresa encadena dues derrotes seguides i es col·loca catorzè.