Nova desfilada federativa pels jutjats

Aquest dimecres és la data marcada pel Jutjat perquè Joan Soteras, Josep Llaó i Calle acudeixin a un acte de conciliació per presumptes injúries enfront de Paquita Linares, tots membres de l’última junta directiva de la FCF

Paquita Linares va anunciar fa dies la seva intenció de querellar-se contra les seves excompañeros de junta // FOTO: E.G.M
Paquita Linares va anunciar fa dies la seva intenció de querellar-se contra les seves excompañeros de junta // FOTO: E.G.M

El futbol català torna aquest dimecres a ser protagonista en els jutjats amb motiu de l’acte de conciliació, previ a la interposició de querella criminal, entre els directius Joan Soteras, Josep Llaó i l’empleat Calle enfront de l’exdirectiva Paquita Linares. La causa passa per unes presumptes injúries que la màxima responsable federativa del Baix Llobregat va sofrir en la seva última etapa al capdavant d’aquesta Territorial.

Aquest dimecres tocarà torn de declaració per a poder aconseguir una conciliació que sembla bastant impossible. És més, “si no compareix la part requerida es tindrà per intentada amb caràcter general legals”. En resum: nova cita en el jutjat de Soteras, Llaó i Calle en ple procés electoral.

HABITUATS ALS JUTJATS

Soteras, Llaó i Calle hauran de defensar-se davant el jutge per presumptes injúries // FOTO: FCF
Soteras, Llaó i Calle hauran de defensar-se davant el jutge per presumptes injúries // FOTO: FCF

La nova causa judicial oberta contra l’expresident, el ‘desaparegut’ exvicepresident i l’actiu i parcial director de la Federació és una més de la llarga llista (més de 30) que hauran de lluitar davant la justícia. Habituats als jutjats, amb màxima activitat per a l’especialista en Delictes de Trànsit, Soteras podrà mostrar, una vegada més, que és “un fanàtic de l’ordre, de la bona governança i de la legalitat”.

Linares va afirmar en el seu escrit al Jutge degà de Primera Instància de Barcelona haver sofert “un clar atac al dret a l’honor, la dignitat, el prestigi i el seu bon nom”. En particular, qui pitjor apareix és el ‘simpàtic’ exvicepresident Llaó, molt ‘valent’ amb la seva companya directiva.

Frases com “Tú no hace falta que hables, mejor no digas nada que no tienes ni puta idea” o “eres una mentirosa y una traidora, estás en mi lista negra” apareixen en una denúncia que compta moltes coses més. “Sé que todo esto lo has hecho tú, porque tengo controlado tu móvil y se quién te llama, te recuerdo que estás en mi lista negra” va fer gala l’exdirectiu de Puigvert, rècord de quilometratge al carrer Sicília.

SOTERAS PERMET I RECOLÇA

Tot això ho va viure Joan Soteras i ho va admetre, ja que, segons Paquita Linares, “el presidente no solamente ha consentido las continuas faltas de respeto que ha sufrido mi representada, sino que a su vez ha formado parte de las mismas, al siempre burlase de la Sra. Linares en todas las reuniones, no respetar su turno de palabra, mostrar absoluta indiferencia cada vez que solicitaba alzar la voz, vejándola y menospreciándola en actos públicos y sobre todo en las juntas directivas, sintiéndose la Sra. Linares no sólo no defendida, sino directamente acosada por parte del Sr. Soteras.

Sobre les desagradables frases del director Calle –“vienes muy marcona” o “enviar-me petons amb la mà en públic, de manera intimidatòria i totalment assetjadora”, val més no afegir cap comentari.

La seva presència era única en l'última junta directiva de la Federació // FOTO: FCF
La seva presència era única en l’última junta directiva de la Federació // FOTO: FCF

LINARES, REQUERIDA PER DIVERSOS CANDIDATS

Mentrestant, l’actualitat electoral s’enterboleix amb declaracions penoses d’alguns candidats als qui només els fa falta besar-se per a creure que ja han guanyat.

En el cas de Paquita Linares, que aquest dimarts va brillar en l’acte del seu candidat Alex Talavera amb més de 100 representants presents a Pallejà, va afirmar estar disposada a continuar treballant per al futbol català com sempre ha fet durant més de 20 anys.

Però, atenció, ja que Linares, encara que seguirà sempre al costat de l’expresident del Cornellà, està sent reclamada per altres opcions per a reforçar candidatures.