Nou cas d’insults sexistes a un camp de futbol

Insults gravíssims d’alguns aficionats a una àrbitra de futbol en un partit de benjamins han tornat a posar en primer pla la violència social d’alguns espectadors menyspreables

La campanya de sensibilització 'Zero insults a la grada' va començar la temporada 2016-2017 a la FCF // FOTO: Federació
La campanya de sensibilització ‘Zero insults a la grada’ va començar la temporada 2016-2017 a la FCF // FOTO: Federació

Partit de benjamins entre EF Gavà i Piera en el Camp ZEM Can Torelló amb triomf còmode per als locals, però nou cas d’insults sexistes en un camp de futbol. L’objectiu, una vegada més, la col·legiada de torn N.L. a qui se li va dir de tot per part de diversos espectadors menyspreables.

L’acta, que van signar tots dos clubs, és duríssima pel seu contingut i mereixedora de greus sancions per a aquests protagonistes que, per descomptat, té identificat el Piera, conjunt visitant.

INSULTS SEXISTES GREUS

“Cuando salgas te voy a matar” “vete a tu casa con la escoba y el recogedor” “deberías estar en el mercadillo vendiendo bragas”. En resum: aquestes van ser algunes frases que es van proferir i va poder escoltar tothom. Aquí està el vídeo que s’ha emès a través d’Instagram top.futbolbase.

 Aquest missatge sempre s'ha dit en el nostre esport encara que alguns fan tot el contrari // FOTO: FCF
Aquest missatge sempre s’ha dit en el nostre esport encara que alguns fan tot el contrari // FOTO: FCF

L’arbitra, que no va voler aturar el partit en cap moment ni donar-lo per finalitzat (podria haver-lo fet), va aguantar fins al final. Finalment, segons es pot llegir també en l’acta, va ser acompanyat per entrenador i coordinador dels locals a vestuaris.

FCF I MOSSOS

Aquest succés va ocórrer aquest diumenge i aquest dimarts, el Comitè de competició de la FCF ja ha obert expedient a través de “la Subcomissió de Xarxes socials”. El que és cert és que serà responsabilitat de Mossos identificar a aquests indesitjables espectadors.

La Federació, que va mantenir en el càrrec de vicepresident-responsable d’Etica a Juanjo Isern, i que va ser destituït el setembre passat, no va posar a ningú en aquest lloc.

Es més, la Catalana va iniciar una campanya de sensibilització la temporada 20212-213 amb l’eslògan ‘JOC NET’ sota la presidència d’Andreu Subies; després, la 2014-2015 es va generar la de ‘Prou violència al futbol’ mentre que en la 2016-2017 va ser la de ‘Zero insults a la graderia’.

Ultim cas de violència sexista en un camp de futbol // FOTO: top.futbolbase

Ultim cas de violència sexista en un camp de futbol // FOTO: top.futbolbase

Segons fonts jurídiques consultades per Futbolcatalunya, “Cal castigar amb més duresa les situacions de violència”.

Es a dir: “Tenim dues vies: 1) preventiva, amb campanyes de sensibilització i 2) repressiva. Si té llicència l’actor, que actuï l’FCF; si no, que ho faci la comissió antiviolència de la Generalitat perquè sancionar al club no és lògic”.

PARLA EL PIERA

Segons ha afirmat aquest dimarts al ‘Què T’hi Jugues’ de Ràdio Barcelona el president del Piera, Alfredo Eirin, “el club farà tot el que estigui al seu abast per sancionar els pares”, al punt que “estudiem també prohibir-los l’accés als estadis, o almenys al nostre”.