Només prosperen quatre d’onze reclamacions a Primera i Segona Catalana

El ‘tsunami’ de reclamacions i impugnacions a les primeres jornades de Primera i Segona Catalana ha mantingut més resultats que els que han estat canviats. La interpretació del Reglament ha estat la clau

FOTO: cugat.cat
Una imatge del partit Junior-PUD Málaga // FOTO: cugat.cat

Només Marianao Poblet, Equipo Ja, Espluguenc i Peña Unión Deportiva Málaga han tret guanys de les reclamacions presentades a Primera i Segona Catalana per possibles alineacions indegudes. Això implica canvis a unes classificacions que encara haurien estat més alterades, ja que s’han desestimat set recursos.

La pàgina web de la Federació Catalana de Futbol ha recollit les resolucions, encara que hi ha temes pendents a l’espera d’al·legacions, com ara el recurs presentat pel Taradell al grup quart de Segona Catalana per una possible alineació indeguda del jugador del San Lorenzo Oscar Campano. És l’únic dels dotze temes presentats que encara està pendent de judici.

S’han produït anècdotes en aquesta fase de recursos, com algunes ‘rèpliques’ que els jutges de Competició no han valorat. En el partit Unificació Llefia-Guíxols, on els de Sant Feliu reclamaven alineació indeguda d’Edgar Tejada, els badalonins van replicar dient que Xavi Mora, del Guíxols, estava en la mateixa situació. Aquesta rèplica ni s’ha avaluat, ja que s’havia desestimat el primer recurs.

En canvi, al partit Junior-PUD Málaga, on els de Sant Boi havien reclamat alineació indeguda del jugador del Junior Carlos Solivelles, els de Sant Cugat havien dit que un altre jugador malaguista també havia incorregut en alineació indeguda. En aquest cas, no va admetre la rèplica ja que no havia estat presentada quan corresponia. És evident que si s’ha de reclamar, s’ha de fer en termini, tot i que els equips que ja han guanyat al camp no acostumen a fer-ho perquè consideren que ja tenen els tres punts al sac.

A continuació us detallem les resolucions a Primera i Segona Catalana,

PRIMERA CATALANA GRUP 1

Unificació Llefià-Guíxols (3-0) DESESTIMADA

Es considera que Edgar Tejada (Unificació Llefià) ha de complir la sanció a Segona Catalana ja que és d’un partit per acumulació d’amonestacions amb el Singuerlín.

PRIMERA CATALANA GRUP 2

Jesus i Maria-Torredembarra (2-3) DESESTIMADA

Es considera que Carlos Milán (Torredembarra) estava reglamentàriament inscrit.

Marianao Poblet-Torreforta (2-2) ESTIMADA (3-0)

Per alineació indeguda de Jaume Vilanova i Vieri. A més, multa accesòria de 212,73 euros pel Torreforta.

Amposta-Jesus i Maria (1-2) DESESTIMADA

Es demostra que el jugador Jordi Casanova ‘Iku’ (Jesus i Maria) no estava de baixa mèdica, com havia denunciat l’Amposta.

SEGONA CATALANA GRUP 1

Besalú-Torroella (0-2) DESESTIMADA

Es considera que els jugadors del Torroella Guillem Xumetra, Albert Pujol, Eduard Puig i Adrià Corredor tenien la documentació en regla.

SEGONA CATALANA GRUP 2

Sants-Guineueta (6-2) DESESTIMADA

Es considera que Guille Hernández (Sants) ha de complir la sanció a Primera Catalana ja que és d’un partit per acumulació d’amonestacions amb la Gramenet B.

Equipo Ja-Premià Dalt (0-0) ESTIMADA (3-0)

Per alineació indeguda de Raúl Espada. A més, multa accesòria de 163,10 euros pel Premià Dalt.

SEGONA CATALANA GRUP 3

Moja-Espluguenc (1-0) ESTIMADA (0-3)

Per alineació indeguda de Dani García. A més, multa accesòria de 163,10 euros pel Moja.

Sant Ildefons-Sant Cugat 4-1 DESESTIMADA

Es considera que el jugador del Sant Ildefons Alex Gaitán havia complert una sanció rebuda a la Copa Catalunya amb l’Espluguenc a un altre partit d’aquesta competició amb el mateix club.

Junior-PUD Málaga (4-2) ESTIMADA (0-3)

Per alineació indeguda de Carlos Solivelles. A més, multa accesòria de 163,10 euros pel Junior. Es desestima la impugnació posterior presentada pel Junior al·legant una possible alineació indeguda d’un altre jugador de la PUD Málaga, en base al principi de reciprocitat, considerant que no es va presentar la reclamació en temps i forma.

SEGONA CATALANA GRUP 4

San Mauro-Sant Quirze V. (4-1) DESESTIMADA

Es considera que el jugador del San Mauro Jesús Milán va complir una sanció imposada la temporada anterior en un partit de Lliga de Tercera Catalana a un partit de la Copa Catalunya.

Taradell-San Lorenzo (0-1) PENDENT DE RESOLUCIÓ

El Taradell demana alineació indeguda d’Oscar Campano, en considerar que té una sanció de sis partits amb el seu antic club, el Can Trias. Es resoldrà previsiblement la semana vinent.