Ni Llagostera, ni Palamós ni Platja d’Aro… tot a Badalona

Badalona Futur és l’últim misteri del futbol català. Rodes de premsa i nul·la informació d’una “absorció” que acaba amb un històric com el Llagostera-Costa Brava i prioritza els diners com el gran mèrit de l’entitat escapulada

Una aliança complicada que caldrà seguir amb molta atenció // FOTO: CF Badalona
Una aliança complicada que caldrà seguir amb molta atenció // FOTO: CF Badalona

El ‘bombàs del segle’, una maniobra excepcional o una operació d’altura a base d’un pagament que no supera el milió d’euros. D’una banda, ni Llagostera, ni Palamós ni Platja d’Aro... tot es jugarà a Badalona; per un altre, els badalonins guanyen en els despatxos el que perden en el terreny de joc per una planificació deficient.

Dos mesos han estat suficients per a acaronar la bola de cristall del president del Badalona, Miguel Ángel Sánchez, en temps pretèrits un aprenent de Fermín Casquete i Felipe Martínez, que ara treu pit. Aquest pròxim 27 és el dia triat per a l'”absorció” del CF Badalona SAD al CF Badalona SAD (anteriorment UE Llagostera Costa Brava SAD). Els escapulats amb una entitat fundada en 1903, s’uneixen amb els gironins (1947) per al naixement (2023) del CF Badalona SAD.

En resum: el que s’ha perdut en el camp s’ha guanyat en les oficines. Hi haurà un equip a la Segona Federació, un altre en Tercera i un juvenil a Divisió d’Honor. Ofèn a qualsevol aficionat sentir a Sánchez dir que “volem començar un gran projecte. Estem molt contents i agraïts”, com si haguessin nascut ahir.

BADALONA, UN FUTUR NO TAN CLAR

Ara que tot són alegries i temps de glòria val la pena deixar en l’aire interrogants que només Sánchez sap la seva resposta. Aquest pròxim 27 es produirà el canvi de domicili social i el moviment de protagonistes en els diferents consells d’administració.

Sobre els números de la megaoperació poc se sap, ja que Sánchez poc vol exposar a un abonat desorientat; segons va afirmar a MD aquest divendres 22 “amb 578.412 euros es fa front a deutes del desaparegut Costa Brava”.

Parla Sánchez de deute amb les administracions públiques i denúncies de jugadors (175.000 euros). Aquests 600 mil no són problema (així sembla) per a Sánchez que tot ho controla i fins i tot fica en l’operació a l’excandidat blaugrana Toni Freixa que “ha intervingut en les negociacions”. Algun dia explicaran, si volen, la seva funció en aquest nou projecte.

Excel·lent temporada del conjunt badaloní dirigit per Santi Alvarez que dirigirà el segon equipo a Tercera  // FOTO: CF Badalona
Excel·lent temporada del conjunt badaloní dirigit per Santi Alvarez que dirigirà el segon equipo a Tercera // FOTO: CF Badalona

Ara com ara , l’única cosa que se sap en el futbol català és que Freixa ha estat portaveu del Barça i candidat a la presidència i, amb anterioritat, assessor jurídic del desaparegut Miapuesta a Figueres-Castelldefels. Se’n recorden? La Federació Catalana va autoritzar el serial en el 2007 i enterrava les pretensions dels Petits accionistes de Figueres que van tornar a renéixer des de Quarta Catalana. Se’n va anar Enric Flix, president de miapuesta, va desaparèixer Freixa i ara reapareix com a conseller delegat i accionista de Badalona Futur.

VOLTA A COMENÇAR D’ALSINA

També haurien de començar a detallar molt bé com queda tot l’organigrama del present Badalona i del futur Badalona Futur. Sánchez paga, (bé) Badalona SAD paga 600.000 euros, per una plaça que dirigirà Oriol Alsina des de la banqueta. D’altra banda, el reeixit Santi Alvarez començarà en el de Tercera Federació per a donar camí als nombrosos sub 23 que pugen de l’excel·lent juvenil campió.

Tot això és teoria, ja que amb els protagonistes en joc ningú pot afirmar quin serà el pròxim episodi. El que no sembla molt clar és que l’abonat de l’històric CF Badalona pugui estar tan content com el seu president per haver aconseguit en els despatxos la categoria que es va perdre en el camp.