Molletense-Mollet, dotze anys després!

Han hagut de passar dotze anys perquè Molletense i Mollet es tornin a trobar en competició oficial. I ho faran aquest proper dissabte en una Primera Catalana on els dos equips veïns lluitaran per un desitjat triomf

Ambient de gala al Camp Zona Sud Mollet aquest dissabte/ FOTO: web Molletense
Ambient de gala al Camp Zona Sud Mollet aquest dissabte/ FOTO: web Molletense

Molt ràpid. El derbi a Mollet arriba en la segona jornada de competició encara que han hagut de passar dotze anys perquè els uns i els altres es retrobin en un terreny de joc. I ho farà per a goig del futbol de la ciutat en Primera Catalana alguna cosa que molt poques ciutats –cap- poden dir. Camp Zona Sud Mollet, dissabte 13 (18 hores), derbi fratricida al que ha confirmat la seva assistència –faltaria més- el seu alcalde Josep Monràs.

La temporada va començar amb resultat diferent per als uns i els altres. Els nouvinguts a 1ª Catalana van caure a Banyoles (2-1) mentre que l’equip del Germans Gonzalvo va poder finalment amb el Tecnofutbol també per la mínima (1-0). Va ser la presentació per a una temporada en la qual els uns i els altres arriben amb objectius diferents.

AMBIENT DE GALA

En l’entitat que presideix Gabriel Montoya, ‘Kiko’ Montoya, es palpa la data i tot el que significa. Amb dos anys en el càrrec encara que amb tota la vida dedicada al Molletense ja que el seu pare (només 74 anys) “va ser president durant 38 anys”, van decidits “a poc a poc” a pujar fins a on es pugui. “Tots sabem que el Mollet és l’equip del poble i nosaltres podem ser ‘L’Espanyol’, el segon equip de la ciutat a més portem els mateixos colors. Som l’equip petit de la ciutat, però som modests, vam seguir creixent i aspirant al màxim”, apunta Kiko a qui no li importa agrair “el suport que també ens ofereix l’Ajuntament. Som dos equips de la mateixa ciutat en la mateixa categoria i tot està regular. Rebem un tracte correcte”.

El Molletense, recentment ascendit a Primera Catalana, té diversos factors que justifiquen allò que “la nostra força és la nostra unió”. Al capdavant de l’equip està Antoni Filgaira, que en la seva sisena temporada com a màxim responsable s’ha fitxat molt poc ja que es confia en un equip campió on hi ha fins a tres parelles de germans. Els Alexandre i Ignasi Abad, els Marc i Xavier Palacio i els eterns Agustín i Fernando Latre Toribio afegeixen aquest caràcter familiar a un club que creix i creix, doncs “tenim 16 equips de futbol base i, ara per ara, comptem amb molts èxits”.

Això és el que esperen el dissabte “en un derbi on tot pot passar. Amb el Mollet ens tractem bé, com a veïns. Vam conviure l’any passat durant cinc mesos i no hi ha problemes”. Després, sobre el camp, ja no hi ha amistat. Els socis locals abonaran una ‘rifa voluntària’ perquè els números han de sortir mentre que els veïns visitants pagaran 5 euros. “I després ja veurem el que passa perquè portem dotze anys esperant aquest moment i tots tenim moltes ganes. La ciutat té gana de derbi i nosaltres també”.