Mollerussa-Ascó, un pols de categoria

Primer competició i primer pols de categoria al Municipal ilerdenc entre Mollerussa-Ascó per una plaça a la pròxima 3a RFEF. L’equip més realitzador de Primera Catalana s’enfronta al segon menys golejat dels quatre campions

La trajectòria del Mollerussa ha estat excepcional i ara busca el final feliç // Jordi Echevarria

La trajectòria del Mollerussa ha estat excepcional i ara busca el final feliç // Jordi Echevarria

El Municipal ilerdenc acull aquest diumenge (18.30 hores) el partit d’anada de l’eliminatòria per l’ascens a la 3a RFEF entre MollerussaAscó, un pols de categoria.

Els locals, que són l’equip més realitzador dels 4 campions dels subgrups (46), reben al segon menys golejat (19). D’una banda, els de Josep María Turull només han cedit 3 punts dels 27 que han disputat a casa seva mentrestant; per un altre, els de Germán Inglés han cedit 11 dels 24 lluny del seu camp.

LA ‘MÀQUINA’ DEL MOLLERUSA

Els números certifiquen que els ilerdencs són una màquina amb el seu golejador Marc Soldevila (10 en 16 partits) i Jofre Graells (6 en 17). Tenen sancionat Genís Morera.

Des d’un fatídic 25 d’abril, data en la qual van ser derrotats pel Martorell (1-4), ha acumulat 8 triomfs i 1 empat, detall certament interessant. A casa han rebut 12 gols i han contestat amb el triple (30) perquè ha aconseguit batre a tots els seus rivals.

Es nota que des de la temporada 1983-1984 no han tornat a viure un ascens i la història encara recorda la seva meteòrica en el món del futbol. Queda clar que Mollerussa-Ascó és un pols de categoria.

L'equip tarragoní ha estat el primer campió dels quatre subcampions // FOTO: FC Asco
L’equip tarragoní ha estat el primer campió dels quatre subcampions // FOTO: FC Asco

ASCÓ: EL PRIMER CAMPIÓ

Davant estarà un Ascó que es va proclamar com a primer campió del subgrup C, però que va tancar amb disgust i golejada en contra (5-2) la fase regular al camp del Vista Alegre.

No obstant això, el primer objectiu ja s’havia aconseguit i els d’Inglés han pogut preparar amb major tranquil·litat l’encreuament i amb l”avantatge’ de tenir la tornada al seu camp.

L’Ascó va generar 10 triomfs, 2 empats i 4 derrotes a la primera fase encara que cal tenir en compte que 4/1/3 van ser a domicili. Els tarragonins van perdre a Vilanova, Viladecans i Vista Alegre mentre que van aconseguir vèncer a Sant Boi, Gavà, Cornellà (Sant Ildefons) i El Catllar.

Una curiositat més: 19 gols han estat materialitzats lluny de casa mentre ha encaixat 13. Adrián Felis (8 en 11 partits) i l’habitual Joel Marigot (5 en 13) són els seus especialistes en gol