Minuts tràgics pel Valls i salvadors per Martinenc i San Cristóbal

Jornada golejadora on el Valls certifica el seu descens i on Martinenc i San Cristóbal continuen amb la seva particular lluita pel liderat

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
La UE Valls torna a Segona Catalana una temporada després del seu ascens // FOTO: eltravesser.cat
La UE Valls torna a Segona Catalana una temporada després del seu ascens / FOTO: ELTRAVESSER

Una jornada menys (queden dues) i, encara que algunes coses es comencen a aclarir, d’altres sembla que s’apreten més i més. Si per dalt Martinenc i San Cristóbal no fallen, per sota els equips estan disposats a posar emoció fins al final. Un dels d’abaix que ja no podrà seguir lluitant per la salvació serà el Valls. RESULTATS i CLASSIFICACIÓ JORNADA 32

Precisament, el Valls es veia les cares amb el Martinenc al Vilar en un encontre amb molt en joc. Els primers,es jugaven la possibilitat de continuar creient en la salvació i els segons, conservar el liderat. En un partit on els vallencs van lluitar fins al final deixar-se la pell damunt del terreny de joc, la victòria se la va emportar el líder gràcies al gol del pitxitxi Roland, el qual reapareixia després de la seva lesió. Un gol que va arribar al minut 82 de vaselina i que va posar punt final al camí dels locals a Primera Catalana. Just abans del gol, els de Pallarés van gaudir d’ocasions clares de gol com la de Miranda que es va estavellar al pal però no van tenir la sort de cara i al final ho van pagar. Per la seva part, els barcelonins s’apropen una mica més a la Tercera Divisió.

Si el líder no va fallar, tampoc ho va fer el seu més immediat perseguidor: el San Cristóbal. Els egarencs es van desplaçar fins a Cornellà per enfrontar-se contra un Sant Ildefons amb opcions de certificar la permanència matemàtica i, tot i la derrota, van aconseguir-la. La tarda es va posar de cara pels parroquians quan Cabrera al minut 21 va enviar la pilota al fons de la xarxa. Tanmateix, els locals no es van venir abaix i Víctor García al 38 va restablir les taules al marcador. Amb el resultat d’1 a 1 es va acabar la primera part. Es va haver d’esperar fins als darrers minuts de l’encontre perquè els visitants certifiquessin el seu triomf amb el gol de Cristian Gómez. Un triomf d’or que arriba després de dues derrotes seguides i que permet als de Ballabriga seguir a la cursa cap a Tercera.

Escasses opcions

Victòria de l'EFAC en un duel directe per seguir aspirant a l'ascens // Twitter EFAC
Victòria de l’EFAC en un duel directe per seguir aspirant a l’ascens /FOTO: TWITTER EFAC

Una cursa, a la que sembla, que l’EFAC, tot i la seva victòria d’aquesta jornada, s’enganxa una mica tard. El Municipal de Viladecans es va vestir de gala per presenciar un duel directe per continuar aspirant a les dues primeres posicions. Els protagonistes, Viladecans i EFAC van disputar un bon encontre on els locals van mostrar-se més intensos en els primers minuts i on Omar va enviar una pilota al pal. Malgrat això, van ser els visitants els quals van obrir la llauna amb el gol de Juclà al minut 34 en rematar a plaer una gran assistència de Jordi Martí. Després del descans, el guió no va variar gaire i els viladecanencs van tornar a sortir més endollats. El premi a aquesta intensitat va arribar al minut 84 amb el gol de Triguero. Quan tot feia presagiar que el matx acabaria en taules, Chipi de cap al 88 va aprofitar una centrada de Pol per perforar la porteria rival i consolidar la tercera posició. Mitja hora abans d’aquest gol, el jugador lleidatà Joan va haver d’abandonar la banqueta després que el col·legiat li ensenyés la targeta vermella.

Objectiu: catorzena posició

I, dels que lluiten per les primeres places als que lluiten per la salvació on, ara per ara, aquesta salvació, únicament passa per acabar en la catorzena posició i esperar una sèrie de caramboles dels equips de Segona B i Tercera. Tres equips, Alpicat, Vila-seca i Unificació Bellvitge per una sola posició.

En el darrer derbi lleidatà de la temporada, el Lleida Esportiu B es va imposar a domicili a un Alpicat que amb aquesta derrota es va deixar part de les opcions de seguir a Primera Catalana. El partit es va iniciar amb uns locals molt intensos però amb uns blaus controlant la situació i que es van haver de posar la roba de treball per sumar els tres punts. Uns tres punts que es van començar a cuinar amb el gol de Peco de falta directa al minut 27. Abans del gol, el visitant Sergi Gómez va tenir una bona ocasió que es va estavellar al travesser. També amb el pal es va trobar el xut de l’alpicatí Benseny qui, precisament va deixar en inferioritat numèrica als seus en veure la vermella directa al minut 41. A la represa, l’Atlètic va intentar establir l’empat a la contra, encara que sense encert. El gol de la sentència va ser obra d’Adrià Gené al 86. Els de Mariani signen una gran temporada millorant els números de la passada.

A 2 punts de l’Alpicat i, per tant, de la catorzena posició, trobem un Vila-seca que va rebre un sever correctiu per part de l’Igualada a Les Comes i haurà de continuar lluitant per, una salvació que es complica cada vegada més. El domini dels igualadins van tenir premi al minut 14 quan Baraldés a la sortida d’un córner va perforar la porteria tarragonina. Després del gol, els blaus van perdre el control de la pilota. No obstant això, Èric al 28 va ampliar les diferències i Doblas va marcar el tercer al minut 37. Als segons 45 minuts, Aleix al 58 va, pràcticament, matar l’encontre. Valerio al 63 va anotar el gol de l’honor. Omar al 77 va fer pujar la “maneta” al lluminós i Èric amb el seu doblet va convertir el sisè i darrer de la tarda.

Golejada d'una Unificació Bellvitge que no es dóna per vençuda// FOTO: Twitter Unificació Bellvitge
Golejada d’una Unificació Bellvitge que no es dóna per vençuda// FOTO:  UNI BELLVITGE

Sis gols també va endossar-li la Unificació Bellvitge a la Rapitenca a la Devesa. Amb aquest “set” la Uni s’aferra a les seves darreres opcions de permanència que passa, com hem dit, per quedar catorzens. Els de Morales, no van tardar gaire a obrir el camí de la victòria. Mario Guitart al minut 1 va fer pujar el 0-1. Ochoa, Sergio i, novament, Ochoa van marcar els següents gols. Ben entrada la segona meitat, Llobet i Abdellah van tancar la golejada. Triomf dels de l’Hopitalet que es refan, d’aquesta manera de la derrota de la jornada passada contra l’Igualada i continuen creient, cada vegada menys, en la salvació.

Sense res en joc

L’altra golejada de la jornada la va protagonitzar el Vista Alegre en vèncer per 7-2 al Balaguer. Víctor al minut 4 va fer el primer del matí pels seus. Manuel Bernaldez a l’11 i Jarabo al 23 van posar terra de per mig mentre que Adri Fernández al minut 34 va transformar una pena màxima per posar el 3-1 al marcador. Peñas al 54 en pròpia porta va marcar el segon pels balaguerins. Un minut més tard, els visitants es van quedar amb un home menys per l’expulsió d’Hichem. Aquesta superioritat la van saber aprofitar els locals per sentenciar el matx amb els gols de Faura, Pulido, Orellana i Canelada. Tres punts que li donen la salvació matemàtica als homes d’Eloy Martínez.

Amb la permanència assegurada fa jornades, Sants i Borges van disputar un autèntic partidàs amb alternances al marcador, vibrant i amb bon joc. A l’Energia, el matí no va començar gens bé pels de Lossio que van veure com els visitants es van avançar amb el gol de Pijuán al minut 5. Sergio Navarro va empatar el matx al minut 38. Amb l’empat a 1 es va arribar al descans. A la represa, Eudald va tornar a posar per endavant als lleidatans mentre que 3 minuts després, de nou Sergio Navarro va establir el 2-2. Al minut 82, Sergio Navarro va signar el seu hat-trick particular fent pujar el 3-2 al lluminós. Borrull va ser l’autor del 4-2 mentre que Eduard Vives va aconseguir el 4-3 definitiu.

En l’altre matx on no hi havia res en joc, el cuer i, ja descendit Tortosa va donar la sorpresa a la Borda Mateu on va tornar a guanyar després de 14 jornades sense fer-ho. D’aquesta manera els tortosins van acabar amb la bona dinàmica d’un Andorra que, tot i bolcar-se a l’àrea rival va patir, de nou, la manca de gol que ha sofert durant, gairebé, tota la temporada. Aquesta manca de gol sumada a la gran actuació del porter visitant Ruiz van provocar la derrota dels tricolors. El gol del triomf dels ebrencs va ser obra de Dídac al minut 36 després d’un bon llançament de falta.