Més de 400 clubs enfront de la FCF

L’Associació de clubs de futbol amateur (ACFAC) i la ‘Plataforma Per una FCF de tots’ sumen més de 400 enfront de la FCF per a tenir veu a l’Assemblea del 30 de juny

Associació de clubs de futbol amateur (ACFAC) i 'Plataforma Per una FCF de tots', units davant la FCF // FOTO: futbolcatalunya
Associació de clubs de futbol amateur (ACFAC) i ‘Plataforma Per una FCF de tots’, units davant la FCF // FOTO: futbolcatalunya

Amb gran satisfacció, els dos portaveus de l’ACFAC i Plataforma per una FCF de tots‘ han presentat més de 400 clubs enfront de la Federació Catalana. 400 entitats amb una signatura que arribarà aquest dimecres al carrer Sicília i amb l’objectiu de deixar-se escoltar a l’Assemblea de Blanes aquest pròxim 30 de juny.

Amb només quatre mitjans de comunicació presents (Catalunya Ràdio, Mundo Deportivo, BTV i Futbolcatalunya), Adolfo Borgoñó i Javier Salamero, portaveus de la Plataforma i de la ACFAC, respectivament, i Jordi Grané, mantenen “estar vivint un moment històric”.

BORGOÑÓ, FCF I EL VOT SECRET

Adolfo Borgoñó es va congratular, igual que Javi Salamero i Jordi Grané, que “un terç dels nostres 1.100 clubs hagin mostrat el seu descontentament amb l’FCF donat que “és la primera vegada que arribaran unes preguntes a l’Assemblea”.

El mateix que va reiterar Salamero: “Volem que sigui l’Assemblea qui marqui les directrius del nostre futbol i no una FCF que té dubtosa praxis”.

Quant als diners i a les subvencions, el president del Castelldefels no s’amaga a l’hora d’afirmar que “ens intenten comprar als clubs amb subvencions doncs totes les campanyes estaven pressupostades, no sé per què parla Soteras de 5 o 6 milions d’euros”.

Javi Salamero, Adolfo Borgoñó i Jordi Grané, representants de clubs // FOTO: F.C.

ATENCIÓ I AVÍS A NAVEGANTS

Els tres compareixents van reclamar tota l’atenció a l’hora de parlar de ‘delegació de vot’ i a les possibles irregularitats que es puguin cometre. “Si ens assabentem d’alguna maniobra per a augmentar presidents o vicepresidents quedaria desvirtuat aquest vot; per aquesta raó confio que serà una Assemblea democràtica i neta”, va afegir el tècnic gironí.

Borgoñó, que no entén “com l’actual junta no es planteja la dimissió al saber que 400 clubs” manifesten la seva posició contrària, també adverteix. “Ull, secretaris de junta!, la responsabilitat és vostra si doneu poders notarials a qui no correspongui”.

NEPOTISME I DESGOVERN A LA FCF

Una de les veus més serenes, però més dures va ser la del president del Mercantil, Jordi Grané. “Aquesta FCF ofereix un nepotisme pel seu tarannà i un desgavell de govern. Els clubs catalans hem de dir ‘Basta’ i ‘NO a la por’.

Per cert, Grané desitjaria que Luis Rubiales, president de la RFEF, estigués a Blanes, ja que “així s’assabentaria de la realitat en la qual estem, a més, el futbol català és part del futbol espanyol. Tant de bo vingués”.

Cap dels tres presents volen creure que l’FCF sigui qui pagui les actes notarials de clubs ni que siguin tampoc els qui assumeixin la despesa d’autocars per a desplaçar gent a Blanes.

Javi Salamero, Adolfo Borgoñó i Jordi Grané, representants de clubs // FOTO: F.C.
Els 6 punts de l’ACFAC que volen presentar a l’Assemblea // FOTO: ACFAC

SALAMERO NO S’OFÈN

Javier Salamero, a qui va qualificar de ‘puto mentider’ el president de la FCF, no entra en el joc de la desqualificació perquè “no m’afecta, no té ni categoria per a ofendre’m, és clar que està nerviós i no entenc i per aixó no dimiteix amb 400 clubs que li criden l’atenció”.