Adolfo Borgoñó lidera el canvi a l’FCF

No té intenció de ser president de la FCF, encara que no ho nega, per això Adolfo Borgoñó lidera un canvi per a la FCF. El seu objectiu és que l’Assemblea del futbol català acabi amb els despropòsits de l’actual junta

El president de la UE Castelldefels, Adolfo Borgoñó, fa un pas cap endavant i mira cap al carrer sicilia // FOTO: Encarna García
El president de la UE Castelldefels, Adolfo Borgoñó, fa un pas cap endavant i mira cap al carrer sicilia // FOTO: Encarna García

Encara que no se sap la data de la pròxima Assemblea ordinària, sí que se sap és que Adolfo Borgoñó lidera un canvi per a la FCF. Així ho publica aquest dimecres Mundo Deportivo amb informació que signen Manuel Ayala i Encarna García.

L’actual president de la UE Castelldefels ja s’ha cansat del camí que ha pres l’actual junta i des de la unitat només pretén que els clubs prenguin la paraula. On?

És clar: a l’Assemblea ordinària, màxim organisme del futbol català. El primer pas és presentar aquestes 4 peticions:

  • 1.- Sol·licitud de votació secreta dels següents punts a discutir i incorporar a l’ordre del dia de l’Assemblea.
  • 2.- Que el president de la FCF no rebi cap mena de retribució durant la temporada 21/22 en atenció a la situació de pandèmia i emergència econòmica.
  • 3.- Que s’anul·li el nomenament del Sr. Calle com a Director General i se li prohibeixi la realització de tasques executives en la FCF mentre tingui obert un procediment penal i es trobi investigat judicialment.
  • 4.- Que es voti modificar el pla de competició 20/21 en totes les categories amateur i de base, masculí i femení, futbol i futbol sala, de manera que es mantinguin els ascensos previstos per mèrits esportius i s’anul·lin els descensos.
Borgoñó vol que l'Assemblea del futbol català pugui decidir sobre el seu futur // FOTO. E.G.

Borgoñó vol que l’Assemblea del futbol català pugui decidir sobre el seu futur // FOTO. E.G.

MUNDO DEPORTIVO MIÉRCOLES 05-04-21

BORGOÑÓ: S’APROPA UNA MOCIÓ DE CENSURA

El descontent per part dels clubs amb la Federació Catalana de Futbol (FCF) ja es deixa sentir. Sonen les primeres veus discordants i es comença a parlar d’una moció de censura. Una d’aquestes veus és la d’Adolfo Borgoñó, president del Castelldefels i cap visible de la plataforma ‘Per una FCF dels clubs’. Borgoñó, economista de professió, mai abans s’havia queixat de l’ens federatiu però, igual que molts altres, ha dit prou.

“Jo no tinc cadàvers en l’armari. No se’m pot treure cap drap brut, així que estic molt tranquil”, assegura. “M’embarco en aquesta història per la llibertat que tinc, perquè mai m’he alineat amb ningú, sempre m’he portat bé amb tothom i he estat políticament correcte. Però des de fa més d’un any, l’FCF ha deixat de donar servei a qui és el seu client, que som els clubs”, explica Borgoñó,

Molt més, Borgoñó afegeix rotundament: “La realitat és que se’ns ha menystingut absolutament en tots els nivells: en l’esportiu, amb plans de competició absurds. Mai van entendre que el que necessitaven els clubs era jugar, no competir; i en l’econòmic, ja que els actuals dirigents de la Federació estan només preocupats per les seves prebendes, pels seus sous i per la gent que tenen allà col·locada”.

Borgoñó i la seva junta ha fet ressorgir a l'entitat marinera / FOTO: Ana Armengol
Borgoñó i la seva junta ha fet ressorgir a l’entitat marinera / FOTO: Ana Armengol

PREPARANT EL CANVI

Aquesta iniciativa surt després de parlar entre ells diversos presidents de clubs i adonar-se que la indignació és comuna: “Jo sempre he estat valedor de la FCF i he intentat ser positiu. Però s’ha acabat. El que està passant és inadmissible. Ara es tracta d’aglutinar quants més clubs millor per a promoure un canvi”.

Aquest canvi passa per “portar a l’assemblea del pròxim mes de juny determinats temes que ens preocupen a tots i, evidentment, si se suma prou, promoure una moció de censura”.

I és que, per a Borgoñó, els clubs “no ens podem permetre que els que estan dirigint la FCF estiguin l’any més que els queda, perquè si ho permetem correm el risc d’haver de menjar-nos-els quatre més i això sí que seria totalment la tomba del futbol català. Els que manen són un càncer per a la FCF i, per tant, per als clubs. Anem en contra dels que prenen les decisions en aquest moment”.

El treball actual de la plataforma és el de “tractar de treure als que ara la dirigeixen perquè no es pot fer res si no surten. I una vegada aconseguit això, els clubs ja decidiran qui volen que els representi. S’està començant a mobilitzar molta gent i, després de la carta que passem a totes les entitats, cada vegada són més els que ens han fet arribar el seu suport tant personalment, com a través de la pàgina web, perunafcfdelsclubs.cat, o del Twitter (@FcfPer), on ja tenim més de 1.000 seguidors”