Martinenc i San Cristóbal s’asseguren la promoció d’ascens

Penúltima jornada al grup 2 de Primera Catalana on Martinenc i San Cristóbal no fallen i on a lluita entre Vila-seca, Unificació Bellvitge i Alpicat per la catorzena posició, continua

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Es diables vermells depenen de si mateixos per pujar a Tercera // FOTO: fcmartinenc.cat
Els diables vermells depenen de si mateixos per pujar a Tercera // FOTO: fcmartinenc.cat

A falta d’una jornada pel final de la competició, tot segueix igual i s’acabarà de decidir en la darrera jornada. En aquest cap de setmana, tant per dalt com per baix, la pressió podia passar factura donat que l’equip que fallés s’acomiadaria del seu objectiu. Res d’això, sembla que va afectar a Martinenc i San Cristóbal, els quals no van fallarMARCADOR 33a JORNADA i CLASSIFICACIÓ

En un Guinardó vestit de gala, el líder va rebre al Vista Alegre amb la intenció d’assegurar-se la promoció d’ascens i així ho van fer, encara que no ho van tenir gens fàcil. Els diables vermells van haver de treballar de valent per desfer-se d’un rival que va posar en molts problemes al porter Buetas, el gran protagonista i salvador del Martinenc. No va ser fins a la segona meitat quan els gols van arribar. El primer, obra d’Antolínez després de donar al pal esquerre rebotar al dret i colar-se al fons de la xarxa. Cinc minuts més tard, al 56, el pitxitxi Roland va tornar a marcar ampliant, d’aquesta manera, diferències. El gol del visitant Peralta al 68 va portar una mica d’emoció al tram final, tanmateix el 2-1 va ser definitiu. Amb aquest triomf, els de Miguel López depenen de si mateixos per ascendir a Tercera.

RESULTATS i CLASSIFICACIÓ JORNADA 33

Golejada dels parroquians per seguir somiant amb l'ascens // FOTO: Twiiter CP San Cristóbal
Golejada dels parroquians per seguir somiant amb l’ascens // FOTO: Twiiter CP San Cristóbal

A la mateixa hora, el més immediat perseguidor del líder, el San Cristóbal va disputar el seu encontre davant un Valls ja descendit. Com en el partit del líder, els espectadors desplaçats fins a Ca n’Anglada van haver d’esperar als segons 45 minuts per veure gols. Domingo al minut 56 va aconseguir el primer pels locals mentre que Miró al 71 va fer pujar la igualada al lluminós. Cristian al 80 va tornar a posar per endavant als parroquians i Hassen amb un doblet en els últims minuts va sentenciar el matx. Segona victòria consecutiva dels homes de Ballabriga que els permet assegurar-se la disputa de la promoció d’ascens.

Lluita aferrissada per la salvació

Alpicat, Vila-seca i Unificació Bellvitge, tres equips lluitant per una catorzena posició que pot donar la permanència a Primera Catalana.

En aquesta jornada el primer a entrar en acció va ser un Alpicat que va disputar el derbi lleidatà contra les Borges Blanques al Parc del Graó. El partit va començar bé pels alpicatins amb la primera ocasió clara de gol de Vendrell que va sortir fregant el pal. A partir d’aquí, els visitants van passar a dominar la pilota i crear perill a la porteria rival. No obstant això, va ser l’Atlètic qui va colpejar primer amb el gol d’Egea al minut 22 en creuar la pilota al fons de la xarxa. Els de les Garrigues no van tardar a empatar mitjançant Aitor al 37. Amb l’empat a 1 es va arribar al descans. A la represa, Els borgencs van estar a punt de fer el segon però la pilota es va estavellar al pal. Pocs minuts més tard, Torné no va fallar, capgirant el marcador. Corria el minut 65 i al 70, Pelegrí va ampliar les diferències per les Borges. Als darrers minuts, Vendrell va marcar el 2-3. Tot i gaudir d’alguna ocasió per igualar el matx, el resultat ja no es va moure. El míster local, Sergio Vela va marxar expulsat al minut 86 en veure la vermella directa. Derrota que provoca la pèrdua de la catorzena posició.

Un gol en el darrer minut dóna ales a una Uni que lluitarà per la catorzena posició // FOTO: Twitter Unificació Bellvitge

Una catorzena posició que va ostentar durant unes hores la Unificacíó Bellvitge gràcies a la seva victòria a casa i que li dóna ales per seguir somiant amb la salvació. El matí no va començar gens bé pels homes de Morales que van veure com el Sant Ildefons es va avançar amb el gol de Guille Torres de cap al minut 10. Els locals no van defallir i van seguir cercant l’empat. La insistència de la Uni va tenir recompensa a la mitja hora de la segona part amb el gol de Danilo. Quan tot feia presagiar que l’encontre acabaria en taules, un penal del porter visitant Jose al minut 89 i que va suposar la seva expulsió en veure la vermella directa va canviar el signe del partit. Amb Casares sota pals, Álvaro va transformar la pena màxima que suposava el 2-1 final.

Mateix resultat es va viure al Municipal de Vila-seca on el conjunt tarragoní va saltar al terreny de joc coneixent els resultats dels seus rivals, Alpicat i Unificació Bellvitge i sent conscients que només els hi valia sumar els tres punts per seguir en la lluita per la salvació. Els d’Edu Franco van sortir endollats i només van necessitar 15 minuts per desequilibrar el marcador mitjançant Alejandro. L’alegria va durar poc, ja que la Rapitenca va restablir les taules al minut 36 amb el gol de Garrido. Amb l’1 a 1 va finalitzar la primera part. Ángel va ser l’artífex del gol que va donar la victòria als del Baix Camp i que els hi permet fer-se amb la catorzena posició i dependre d’ells mateixos per mantenir-la.

L’EFAC, tercer

Una altra lluita que estava en joc era la tercera plaça que es disputaven EFAC i Viladecans.

Gran temporada de l'EFAC que finalitza com a tercer classificat // FOTO: Nicolás Arlazón
Gran temporada de l’EFAC que finalitza com a tercer classificat // FOTO: Nicolás Arlazón

En el darrer partit de la jornada, l’EFAC va rebre a casa al Sants sabent que ja estava descartat de la lluita per la promoció d’ascens. Això no va treure atractiu al matx ni va desanimar a uns lleidatans que sí que lluitaven per la tercera plaça i que al final van aconseguir. El primer gol va caure del costat local quan Guillermo al minut 13 va perforar la porteria rival. Marc al minut 39 va empatar l’encontre. Ja als segons 45 minuts, Joel Chiné va desfer la igualtat amb un autèntic golàs de cap al minut 58 mentre que el seu company Roger Canadell va tancar el compte golejador del seu equip al minut 68. Una bona tarda de futbol entre dos equips que tanquen una gran temporada.

L’altre conjunt immers en la lluita per aquesta tercera plaça, el Viladecans, no va poder passar de l’empat a domicili. Els viladecanencs van viatjar fins a terres de la Noguera per veure’s la cara contra un Balaguer que no es jugava res però que volia deixar enrere la golejada encaixada la jornada passada. 0-0 final i repartiment de punts que deixa als de Paje quarts classificats i com a jutges de l’ascens (la jornada vinent rebran al Municipal al líder).

Res en joc

A uns quants quilòmetres d’allí, concretament al Josep Otero, es va disputar un dels encontres on els dos conjunts no es jugaven res. Tortosa (descendit fa dues jornades) i Igualada (consolidat a la zona mitja alta) van signar taules en un matx amb una primera part dominada per uns igualadins que no van transformar les moltes ocasions que van tenir, la més clara el pal d’Èric al minut 15 després d’un llançament de falta. Els visitants van perdonar i això ho va saber aprofitar el Tortosa qui al minut 41 va obrir la llauna gràcies al gol de Ventura. Una segona part molt més travada, va impedir que els de Mestre poguessin realitzar el seu joc i els hi costés arribar a la porteria contraria. No seria fins al minut 89 quan Omar va aconseguir igualar el matx.

Empat també, aquest sense gols, entre Lleida Esportiu B i Andorra en un encontre on les ocasions les va posar el filial i on el porter andorrà Pires va salvar als seus d’una golejada. La primera ocasió blava no va tardar a arribar, al minut 15 el xut d’en Jordi Martínez va sortir fregant el pal. Al 35 va començar l’espectacle d’en Pires amb grans aturades a Peco al 35, Feher al 62 i Sergi Gómez al 70. L’única ocasió dels andorrans va sortir de les botes de Jordi Rubio en un gran llançament de falta que va tocar el pal al minut 40.