Manuel Piñero: “El Catllar no té cap problema econòmic, estem al dia amb tothom”

Tres temporades plenes d’èxits amb l’ascens a Primera Catalana i la seva posterior consolidació van portar al CE el Catllar a ser un dels equips revelació del futbol català. Amb l’arribada de la Fundació Privada Hermes aquest estiu, comença una nova etapa amb dubtes en l’inici de Lliga

CAROLA UGRINOVIC @CarolaUgri
El president del CE El Catllar, Manuel Piñero, explica la situació del club // FOTO: C. U.
El president del CE El Catllar, Manuel Piñero, explica la situació del club // FOTO: C. U.

Informacions, declaracions d’alguns protagonistes, rumors, entrenadors que vénen i van, la incursió de la Fundació Privada Hermes… han estat alguns dels fets que han trasbalsat el CE El Catllar en els últims temps. Manuel Piñero ens dóna la seva visió de tot el que està succeint tant en l’àmbit institucional com esportiu.

Després d’uns mesos una mica agitats, en quina situació es troba actualment el club?

No crec que la situació hagi estat agitada, tan sols estem vivint una temporada atípica on, pràcticament, hem canviat tota la plantilla, de fet només queden 4 jugadors de l’any passat. El nostre objectiu és formar una plantilla de futur amb jugadors molt joves, la mitjana d’edat dels quals no supera els 22 anys, que sigui la base d’aquesta temporada i 3 ó 4 més.

Aquest estiu la Fundació Privada Hermes passa a gestionar el CE El Catllar. En què ha canviat el club des de la seva arribada?

La Fundació Privada Hermes no gestiona el club. Simplement s’ha arribat a un acord de col·laboració on les dues parts treballem de manera conjunta, ells ens ajuden en aspectes esportius i econòmics i nosaltres els ajudem en el que necessitin. A la Fundació Hermes tenen una gran experiència en el futbol base i necessitaven un equip de Primera Catalana i és aquí on nosaltres vam entrar en escena.

Tres entrenadors han desfilat pel club en poc més de tres mesos. Es pot dir que la banqueta del CE El Catllar és una banqueta calenta?

Ni molt menys és una banqueta calenta i més si tenim en compte que en aquestes tres últimes temporades s’ha mantingut al mateix entrenador, l’Ángel García. Des del nostre punt de vista el club, fins ara, només ha tingut dos entrenadors oficials, en Sebastián Herrera i en Javier Arranz, actual míster que es va fer càrrec de l’equip aquesta setmana.

Manuel Lora, Jorge Arcilla i Sebastián Herrera, entrenadors vinculats d’una manera o una altra amb el club, han deixat caure que la seva marxa hauria estat motivada per una mala relació amb la junta directiva o per la falta d’un projecte esportiu. És així?

A en Manuel Lora mai se’l va arribar a fitxar. L’únic que es va tenir amb ell va ser una entrevista on se li va oferir el càrrec i explicar el nostre projecte, el qual va rebutjar per no estar d’acord amb les condicions. D’altra banda es fitxa a en Sebastián Herrera a qui se li confia l’equip i qui més endavant dimiteix. Com veuràs, el club no ha cessat a cap entrenador i no podem fer res si decideixen dimitir.

No ha estat l’única baixa, també ha abandonat l’equip en Jaume Pedra, coordinador del futbol base. Quins són els motius de la seva baixa?
El motiu principal de la seva baixa va ser professional; a l’agost ens va comentar que volia començar una vida nova en el futbol i va marxar de seg

Uns dels primers onzes del CE El Catllar de la temporada 2015-2016 // FOTO: eltravesser.cat
Uns dels primers onzes del CE El Catllar de la temporada 2015-2016 // FOTO: eltravesser.cat

on entrenador d’en Jordi Mercadé a La Riera. No obstant això, nosaltres estàvem i estem molt contents amb el treball que ha realitzat al club.

Últimament han sorgit certs rumors sobre impagaments a jugadors i entrenadors del futbol base. Té el club problemes econòmics?

No sé d’on han sortit aquests rumors però són totalment falsos, el CE El Catllar no té cap problema econòmic i estem al dia amb tothom.

Esportivament les coses tampoc van bé. En zona de descens i amb una sola victòria en 11 jornades. A què creu que es deu aquesta situació?

Principalment al fet que és un conjunt nou, jove que necessita temps per adaptar-se. L’equip es troba en una dinàmica on la pilota no vol entrar i ha de treballar, treballar i treballar si vol capgirar aquesta situació. Fa dues temporades, estàvem en una situació molt semblant i vam aconseguir sortir. Per tant, estic convençut que ara també ho aconseguirem.

Quin és el principal objectiu per l’actual temporada?

L’objectiu és quedar fora dels llocs de descens i a partir d’aquí consolidar un equip de cara a la pròxima temporada, intentant fer coses cada vegada més importants.