Manresa-Hospi, dijous 23, SÍ-NO, NO-SÍ?

El partit entre Manresa-Hospi, corresponent a la 17a jornada de competició de la 3RFEF5, s’hauria de disputar aquest pròxim dijous 23, ja que així ho van decidir els clubs i la FCF, però el dubte es manté per nous casos de COVID

Cristian García (L'Hospitalet) i Ferran Costa (Manresa), entrenadors
Cristian García (L’Hospitalet) i Ferran Costa (Manresa), entrenadors

@ManuelSeguraM

Manresa-Hospi s’enfrontaran aquest pròxim dijous 23 (19.30 h.), segons l’acord al qual van arribar tots dos clubs dies enrere i que no es veu clar per diferents casos de COVID per les dues parts. No obstant això, l’ambient previ a aquest xoc corresponent a la 17a jornada de competició de la 3RFEF5 s’ha enrarit extraordinàriament.

Mentre que, al principi, semblava que aquesta jornada, que un ‘il·luminat’ va marcar per al 2 de gener del 2022, no anava a passar del 2021, ara tot és confusió. Bé, sembla que dijous 23 és una data inamovible.

MANRESA-HOSPI: NO S’ENTENEN

Les últimes hores s’han traduït en un encreuament de comunicats on ha quedat evident la pèssima relació entre dirigents. Primer va ser el Manresa qui es va dirigir al futbol català per a donar detall el dilluns que sofrien 4 futbolistes amb COVID; després 3 més, confinats i a aquesta llista calia afegir 4 lesionats de llarga durada més 1 amb pubàlgia. En resum: 12 jugadors KO.

El diàleg no va ser molt fluid i va mostrar clarament la voluntat de tornar a ajornar dels manresans enfront de la de fer-ho per part hospìtalenca. La tercera part en discòrdia (FCF) es va inclinar també per competir, ja que, si els confinaments s’acabaven el 22, es podia jugar el 23. Increïble!.

Es va plantejar tornar a jugar el 2 de gener, però l’Hospi no va acceptar una altra via que no fos el 23 (així ho van decidir els jugadors) però van escollir silenci. Els del Congost van contar la seva història i es van mostrar sempre oberts a donar explicacions a través de la seva presidenta Ruth Guerrero i el seu portaveu Francesc Soria; per part riberenca, només el seu director de comunicació, Oscar Milla, oferia el seu punt de vista a l’espera que passés el temps i el club es manifestés en algun sentit.

AUGMENTEN ELS CASOS DE COVID

Aquest dimarts ha estat el dia triat de l’Hospi per a oferir el seu punt de vista amb una nota extensa i cuidada i es va limitar a parlar d'”acord mutu”. Només és una anècdota com ho és anunciar a les 13 hores que sofrien 4 casos de COVID i que més tard s’ampliaria la informació.

Una hora després, gairebé dues fulles per a assenyalar al Manresa i exculpar-se de qualsevol responsabilitat. El partit es manté per al dijous 23 sota silenci de la mateixa FCF perquè encara queden hores al davant i tot pot passar.

Els del Congost van recórrer a la ironia per a respondre a l’anunci hospitalenc, van tornar a anul·lar la presentació del futbol base. A propòsit d’això, ni una sola trucada entre els presidents perquè ara s’imposen els comunicats i les notes per a evitar donar la cara.

https://twitter.com/cemanresa1906/status/1473256433634398215?s=20