L’onze ideal del grup 5 de Tercera Federació 22/23

Els seguidors de Futbolcatalunya escullen un equip titular de la cinquena categoria entre 44 futbolistes. Hi ha jugadors d’Europa, Sant Andreu, San Cristóbal, Peralada i Castelldefels i Josu Rodríguez és l’MVP

@JordiMestres_

Josu Rodríguez és l’MVP de Tercera Federació pels seguidors de FutbolCatalunya // FOTO: UE Sant Andreu

Durant aquest Nadal els seguidors de FutbolCatalunya han escollit els millors futbolistes de Primera Federació i també un onze ideal de catalans de Segona Federació. La Tercera Federació no podia ser menys i també s’ha definit un onze ideal d’aquesta categoria, integrada al 100% per equips de Catalunya. El resultat és una alineació espectacular amb quatre futbolistes de l’Europa, tres del Sant Andreu, dos del Peralada, un del Castelldefels i un del San Cristóbal. L’entrenador és també escapulat, en aquest cas Ignasi Senabre.

El líder de la categoria va ser el gran triomfador de les eleccions, tot i que l’onze és molt variat. A la porteria, l’enquesta més votada amb 1.638 respostes, David Aroca es va imposar. El porter del Peralada va guanyar amb un 32,3% a Jaime González (30,2%) i Mark Vito (16%). Aroca ha tancat el 2022 amb quatre partits consecutius sense encaixar.

RICKI CALAMARDO ENCAPÇALA LA DEFENSA

A la defensa no hi va haver discussió al lateral dret. Sergi Pastells, de l’Europa, va sumar més de la meitat dels vots i un altre escapulat com Àlex Cano també està a l’eix central. El ‘capiCano’ va quedar segon molt a prop de Ricki Calamardo del San Cristóbal (34,1% a 37%). A l’esquerra frec a frec entre Genís Blasco i Mario Domingo que el lateral del Sant Andreu va guanyar (38,4% a 33,6%).

Ricki Calamardo (San Cristóbal) va ser el defensa més votat // FOTO: CP San Cristóbal

Europa i Sant Andreu copen més de la meitat de l’onze, amb set futbolistes entre els dos. La medul·lar és íntegrament d’aquests equips, amb un doble pivot format per Alberto García i Pau López. Tots dos van superar a Dimas Delgado de la Montañesa o a Ton Alcover de L’Hospitalet, que van quedar segons a cada enquesta.

JOSU RODRÍGUEZ, MVP DE TERCERA FEDERACIÓ

El gran triomfador de les enquestes va ser Josu Rodríguez. Primer, va tenir un frec a frec amb Javi Eslava del Castelldefels a la del millor extrem i va guanyar aquesta enquesta per només un 6% de diferència. A la d’MVP absolut, Josu va arrassar. Va sumar gairebé la meitat dels vots (48,2%) per superar a Sergi Pastells (26,5%) i Marc Nierga (16,9%).

Marc Nierga, millor davanter de Tercera Federació, pugna amb Ricki Calamardo, millor defensa // FOTO: CP San Cristóbal

EL ‘PITXITXI’ NIERGA ÉS EL MILLOR DAVANTER

Precisament, el jugador del Peralada va sortir escollit com millor davanter. Nierga, autor de vuit gols, va tenir una espectacular batalla amb Adrià Gené de l’Europa, que finalment va guanyar per un estret marge (33,7% a 31,3%). Pel que fa al millor entrenador aquí no hi va haver dubtes. Ignasi Senabre, tècnic de l’actual líder de la lliga, va guanyar amb gairebé la meitat dels vots per davant de Raúl Paje, Xavi Molist i Miki Carrillo.