L’ocàs de Soteras és cada cop més real

400 signatures per a obrir debat a l’Assemblea, la dimissió de l’única directiva de la junta per raons delicades i el discurs habitual del president ofereixen l’ocàs de Soteras cada cop més real

Paquita Linares s'ha cansat i marxa després de comunicar el seu adéu per burofax // FOTO: F.C.
Paquita Linares s’ha cansat i marxa després de comunicar el seu adéu per burofax // FOTO: F.C.

@ManuelSeguraM

L’ocàs de Soteras és cada dia més real i aquest dimecres ha quedat clar, una altra vegada. El lliurament de 400 signatures que desitgen debat a l’Assemblea, la dimissió de l’única directiva Paquita Linares i una interessant entrevista a la SER que mostra les mancances de l’hereu d’Andreu Subies a l’FCF.

Sempre prioritzaria el discurs de qualsevol president d’una Federació Catalana molt menyspreada pels seus protagonistes. Però l’adéu de l’única directiva Paquita Linares després de moltíssims anys al càrrec mereix prioritat. És més, les 400 signatures que lideren el diàleg obert a l’Assemblea passa a segon pla. En resum, l’ocàs de Soteras és cada cop més real.

L’ADÉU DE PAQUITA, UN COP

Inesperat, sorprenent i fins a increïble si no fos perquè el futbol català coneix a la perfecció a aquesta dona que sempre ha estat infravalorada al carrer Sicília. Clar que ara ja ha estat fins i tot menyspreada.

Les raons pel seu adéu són duríssimes: menyspreu, desconfiança, humiliacions públiques, imposicions i l’actitud masclista i sectària del president de la FCF, Joan Soteras, duen a l’única directiva a presentar la seva dimissió.

Una imatge que ja comença a ser història de la Federació perquè el president s'ha 'carregat' a sis companys // FOTO: F.C.F.
Una imatge que ja comença a ser història de la Federació perquè el president Soteras ja s’ha ‘carregat’ a sis companys // FOTO: F.C.F.

Ja no aguantava més. Havia patit pressions per tots els costats, mai se li ha valorat el seu esforç i ha dit adéu. Tant de bo parli en els pròxims dies perquè més d’un (i dos) poden tremolar.

Sobre la dimissió del dia, Soteras va dir a la SER que “no és cert el que diu. Aquesta senyora pot posar el que vulgui a la carta que no ha escrit ella, segur. Em va demanar un treballador i se li va posar un… no tinc ni idea si és familiar a o no del senyor Calle, hi ha 180 treballadors”.

400 SIGNATURES PER A SOTERAS

El dia començava amb el burofax de Linares, encara que l’ACFAC i la ‘Plataforma Per una FCF de tots’ es van guanyar el seu protagonisme amb el lliurament de 400 signatures al carrer Sicília. La petició dels clubs passa per la inclusió de 6 punts que poden capgirar una realitat que farta als interessats.

Diversos representants de diferents entitats han acudit a la Federació encara que han signat el document els presidents Adolfo Borgoñó (Castelldefels) i Jordi Grané (Mercantil) i el vicepresident de la FE Penya Blanc i Blava, Javier Salamero.

Ara toca recompte i validació, demanar l’esmena si hi ha irregularitats sobre l’acceptació o no de les signatures i a veure què decideix la responsable jurídica de la FCF. En teoria, serà la junta executiva o la directiva de la Federació qui assumirà la decisió final.

ACFAC i Plataforma, units a la Federació Catalana de futbol // FOTO: ACFAC-PLATAFORMA
ACFAC i Plataforma, units a la Federació Catalana de futbol // FOTO: ACFAC-PLATAFORMA

EL ‘SHOW’ DE SOTERAS A LA SER

L’entrevista del ‘Què t’hi Jugues’ a Ràdio Barcelona va tenir de tot i va servir perquè es retratés, una vegada més, el president Joan Soteras.

Poca memòria, llançar la pedra i amagar la mà, apuntar a Andreu Subies, però no acceptar la seva corresponsabilitat, ‘bany i massatge’ per al seu director general i flors pròpies per a elevar la seva autoestima.

No se sap per què ha d’assumir el futbol català les despeses d’una possible querella pel Cas Soule sense haver-hi decisió final encara. És clar que, si surt contrària a l’expresident, trauran pit, però, en cas contrari, qui perdrà és el futbol català. D’això no va parlar.

En resum: si desitgen escoltar la mitja hora d’entrevista, poden punxar l’àudio del ‘Què t’hi juguis’ (SER).

Joan Soteras, president de la Federació Catalana, al 'Què t'hi Jugues' de la Cadena SER
Joan Soteras, president de la Federació Catalana, al ‘Què t’hi Jugues’ de la Cadena SER

EXTRACTE DE JOAN SOTERAS

“Contra la meva gestió no presenten les 400 signatures, sinó per a posar a l’ordre del dia de l’Assemblea una sèrie de punts”.

L’anterior president no cobrava? Que era millor que jo? Hi havia un administrador general…ehh”.

“El sr. Calle està investigat per un cas de l’any 2011 amb Andreu Subies, està al jutjat i el jutge ja dirà. L’FCF va pagar la multa de la sra. del sr. Calle com es va pagar la multa de 120 persones més que hi havia allí, pregunti-li-ho al Sr. Subies que era el president i al Sr. José Domingo Valls. El Sr. Calle va retornar l’atur no ho diu ningú i quan s’arribi al final veurem on estem i com estem. Se li ha apujat el sou perquè fa dues feines”.

“SOM MOLTÍSSIMS CLUBS”

Al Sr. Calle li van donar aquest consell des de Presidència i des del Sr. Valls perquè ho fes d’aquest matí, després es va fer una denúncia que ningú sap…”.

“Gràcies a Déu no he sortit en cap paper, de totes maneres es va aprovar en junta, que sortirà a l’Assemblea, que hi havien senyors que cobraven i no trepitjaven la FCF”.

Cas Soule: “Jo em presento com a ‘acusació popular’, bé, la FCF, perquè, si realment el Sr. Subies surt ‘culpable’ en el cas Soule i ens sentim perjudicats pels milions que estem demanant (4 milions), aquests diners tornin a la FCF i alhora la FCF els retorni als clubs. L‘Assemblea votarà si es veu perjudicada per aquest senyor”.

“EL ‘TITELLETA’ BORGOÑÓ”

“El Sr. Calle està investigat i encara no se sap res d’això, l’altre va ser a la presó un dia, hi ha un informe de l’UCO… ja hi ha qui es cuida, la cúpula, que dirigeix el cotarro. El Sr. Subies? Sí. I per sota està el Sr. de Castelldefels, és el ‘titelleta’ que mou i no us deixeu al de Girona”.

“El Sr. Borgoñó no pot instal·lar-se sempre a la mentida. Ens va dir que érem una colla de mafiosos, creia que era més educat. Ens hem rebaixat el 15% durant 2021 i al 2022 va acceptar Comitè d’Empresa a veure què faríem”.

“ANIRÀ BORGOÑÓ A l’ASSEMBLEA, NO S’ESPANTARÀ?”

“Si vol cara a cara el sr. Borgoñó, ens veurem en l’Assemblea, suposo que no s’espantarà?“.

Vot secret? D’això s’ocupa els serveis jurídics de la FCF i jo faré el que manin. Sempre vaig amb la veritat per davant”.

Sobre possibles perjudicis arbitrals: “És l’excusa del malalt, de qui no sap on caure mort”

“A mi tant se’m dona 400 signatures com 400.000, cal estar informat, hi ha 1.200 clubs. Suposo que les tindran. Si no, faria el ridícul. Per tenir 130 signatures suposo que no és tan difícil… la FCF no acceptarà signatures il·legals”

He parlat amb 600 presidents i el que més els interessa és la part esportiva i el que més els obre els ulls és que demanaran que no hi hagi descensos, no que el president no cobri. Ara vull veure si són 400 clubs o 310! Perquè, home!!, s’han de validar. De la meva gestió ningú parla”.

“A MI TANT EM DONA 400 SIGNATURES COM 400.000”

“Jo cobro, ni més ni menys, que el que cobrava l’altre que crec que era pitjor que jo“.

“El que puc dir és que la FCF ara no està instal·lada a la corrupció, abans SÍ i ho puc dir on sigui. No podem entrar en demagògia ni en manipulacions”

“El ‘chiringuito’ encara està funcionant. No podem permetre qualsevol cosa. Per què no he anat jo als tribunals encara? En tres anys?  Potser perquè no han trobat res”.

“LA FCF ARA NO ESTÀ INSTAL·LADA A LA CORRUPCIÓ”

“Jo vaig parlar amb Rubiales perquè juguessin les categories nacionals i ho vaig solucionar amb el president de la Generalitat”.

A Catalunya tenim un problema; som moltíssims clubs, 1200 clubs, 10.000 equips de futbol base és una barbaritat i 400 o 500 de futbol territorial. És difícil tenir content a tothom”.