Lliga Nacional Juvenil: només plorarà un

La Lliga Nacional Juvenil tanca aquest dissabte la temporada amb un lloc honorífic i un altre de descens per decidir

Qui serà campió? Gimnàstic Manresa y Gimnástic de Tarragona lluitaran per aquesta màxim honor // FOTO: Gimnàstic Manresa
Qui serà campió? Gimnàstic Manresa y Gimnástic de Tarragona lluitaran per aquesta màxim honor // FOTO: Gimnàstic Manresa

Només cinc dels setze equips que han participat aquesta temporada a la Lliga Nacional Juvenil tindran emoció a la darrera jornada del campionat i aquest Dissabte a les 17.00 hores és la data establerta pels partits on encara hi ha coses en joc.

Gimnàstic Manresa i Nàstic Tarragona ja van decidir el seu ascens directe a Divisió d’honor Nacional fa dies i també es van finiquitar tres places de descens esportiu i una d’arrossegat. At. Segre, Lloret i Figueres jugaran la temporada vinent a Preferent, com també ho farà el Sabadell B tot i que en aquest cas, pel descens del Juvenil A arlequinat a la Lliga Nacional.

Aquest dissabte, la Lliga Nacional Juvenil coneixerà el campió i també el darrer equip que baixa a Preferent. En el primer cas, dos candidats, els ‘Gimnàstics’ i en el segon, tres clubs. Fundació Grama, APA Poble Sec i Cornellà B.

GIMNÀSTIC MANRESA, FAVORIT LLIGA NACIONAL

Classificació dels implicats

  • 1. Gimnàstic Manresa (66 punts)
  • 2. Nàstic Tarragona (64)

Partits a seguir

  • Gimnàstic Manresa – Lloret
  • Cornellà B – Nàstic

Si segueixen la categoria, sabran que el Barça B, tercer classificat, suma 63 punts. És cert que és a tres per sota el Gimnàstic Manresa i el podria empatar a 66, però la diferència de gols particular és favorable als del Bages, per això el Juvenil B blaugrana no entra al càlcul de possibilitats.

En resum: la resolució és ben fàcil ja que l’únic que podria donar el títol als tarragonins seria que guanyessisn a Cornellà i que el Gimnàstic Manresa perdés a casa mentre que als manresans els hi val l’empat perquè guanyen el ‘goal average’ al Nàstic i, perdent, serien campions si el Nàstic no guanya a Cornellà.

La Fundació Esportiva Gramanet vol seguir en la LNJ una temporada més // FOTO: FEG
La Fundació Esportiva Grama vol seguir en la LNJ una temporada més // FOTO: FEG

EL CORNELLÀ B, A GUANYAR I ESPERAR

Classificació dels implicats

  • 11. Fundació Esportiva Grama (34 punts)
  • 12. APA Poble Sec (33)
  • 13. Cornellà B (31)

Partits a seguir

  • Fundació Esportiva Grama – Sabadell B
  • Olot – APA Poble Sec
  • Cornellà B – Nàstic

La tretzena plaça és de descens directe i actualment l’ocupa el Juvenil B del Cornellà, és a dir, per salvar-se, només li val guanyar i esperar que l’APA Poble Sec perdi a Olot… o bé que els barcelonins guanyin al Pla de Baix i que llavors sigui la Fundació Grama qui perdi a casa contra el Sabadell B.

En aquesta opció, qui decidirà el descens serà la diferència general de gols. A la particular, blaus i verds estan empatats mentgre que la general també està molt igualada I la Fundació Grama té 36 gols a favor i 52 en contra (-16) i el Cornellà B, 34 i 52 (-18).

Què vol dir això? Doncs que si la Fundació Grama perd per un gol de diferència i el Cornellà B guanya per un gol de diferència, les diferències generals de gols estarien empatades a -17. En aquest cas, assoliria la permanència qui hagués marcat més gols -actualment, els colomencs- i, en cas d’empat total, s’hauria de recórrer a un partit de desempat en camp neutral.

OBJECTIU, ALMENYS EMPAT

Aquesta seria la única opció de descens de la Fundació Esportiva Grama, per qui la calma seria almenys empatar el seu partit ja que aquest és el mateix resultat que faria respirar l’APA Poble Sec a la seva primera temporada a la Lliga Nacional Juvenil. Els de La Satàlia guanyen la diferència de gols particular al Cornellà B, per tant, només baixarien si perden i el Cornellà B guanya.

Aquestes són totes les opcions per a decidir la darrera plaça de descens directe ja que dos seguiran a la categoria i un altre no ho farà. Feu les vostres apostes.