L’Horta torna a Tercera Divisió

L’equip barceloní es proclama campió del grup 1 de Primera Catalana amb una golejada contra el Lloret (4-0) i puja a Tercera 17 anys després. Sants i Andorra empaten i els barcelonins jugaran la promoció contra el Reus B

JORDI MESTRES @jordimestres7
L’Horta puja a Tercera Divisió 17 anys després // FOTO: @uahorta

Quina última jornada del grup 1 de Primera Catalana. L’emoció va durar fins al final pel que fa a la promoció, però l’ascens directe va quedar decidit en un tres i no res. L’Horta va anar per feina i va endossar quatre gols al Lloret a la primera part. Havien de guanyar els de Xavi Molist per a evitar estar pendents del que passés a l’Energia i així ho van fer. No va fallar el líder, ja campió amb 65 punts. Tres per davant del Sants i l’Andorra, els altres dos protagonistes d’un triumvirat que ha estat deliciós per a la categoria. L’Horta ha estat el millor, el màxim golejador, el menys golejat, el que més ha guanyat i el que menys ha perdut. Un campió just, en definitiva. Un històric que torna a Tercera Divisió després de 17 anys de purgatori per categories regionals.

Xavi Molist ha estat l’entrenador que ho ha aconseguit en la seva segona temporada al Feliu i Codina. L’emoció va durar un minut, el que va trigar Marçal Lladó a inaugurar el marcador. Imaz va marcar el segon al 18’, Edgar feia el tercer al 26’ i Kique Cabrils sentenciava al 42’. L’Horta enllestia el campionat a la primera part i centrava l’atenció en el que passés a l’Energia, on la batalla passava a ser per la promoció d’ascens. El campionat ja tenia propietari.

El Sants va classificar-se per a la promoció de forma agònica // FOTO: Jordi Mestres

Sants i Andorra honren Emili Vicente

Els dos rivals, Sants i Andorra, van lluitar com lleons per a l’objectiu. Especialment destacable la mentalitat de l’equip del Principat, en el primer partit després del traspàs d’Emili Vicente, el seu entrenador. Els seus jugadors volien dedicar-li la promoció, però no van poder. El Sants va ser millor a la primera part i l’Andorra a la segona. L’efectivitat va manar.

I és que els locals van tancar el primer període amb un gol a l’afegit. Premi merescut a la superioritat en el joc per molt, no tant en les ocasions de gol. El descans va esperonar l’Andorra, que va sortir a la represa decidit a remuntar. L’únic que li valia era la victòria i la va buscar amb deler. Oportunitats de gol li van sobrar i va ser capaç d’igualar el partit. Els últims minuts van ser d’infart, amb escomeses per les dues bandes. El marcador, però, no es va moure. L’Andorra quedava a les portes d’una promoció d’ascens a Tercera que jugarà el Sants. Ho farà contra el Reus B les properes dues setmanes, amb l’ordre de partits per a determinar.