L’Horta supera el Vilassar al Feliu i Codina i estreny la zona alta

L’Horta venç el Vilassar (2-1) i es col·loca segon, a un punt dels del Maresme, que continuen líders. El Sants és tercer i el Manresa, quart. L’Abadessenc consuma el seu descens de forma matemàtica

VÍCTOR LLUCIÀ @lluci_22
Horta-Vilassar Mar: victoria importantíssima al Feliu / FOTO: UA. HORTA

A falta de només quatre jornades per acabar la lliga, la part alta de la classificació del Grup 1 de Primera Catalana està més oberta que mai. I és que fins a set equips tenen opcions d’assolir l’anhelat ascens a Tercera Divisió. En un dels duels directes de la jornada 30, l’Horta ha vençut el Vilassar de Mar gràcies al solitari gol de Muela a les acaballes del matx. La primera meitat s’ha caracteritzat pel rigor tàctic i el respecte que s’han mostrat ambdós equips. A la segona meitat, però, l’Horta ha buscat amb insistència la porteria defensada per Barragán i ha acabat obtenint el premi del gol.

Al minut 80’, Dani Muela ha aprofitat la pentinada de Diego Novo per superar el porter i marcar a porteria buida. El Vilassar ha tingut l’empat al cap de Masip, però Buetas s’ha mostrat molt segur sota pals. Amb aquesta victòria, l’Horta dóna un cop sobre la taula i mostra les seves credencials per assolir l’ascens. El conjunt de Xavi Molist es col·loca segon amb 51 punts, a un del Vilassar, que és líder amb 52 i té el ‘gol average’ guanyat a l’equip del Feliu i Codina.

EL SANTS ESGARRAPA UN PUNT A MANRESA

Els manresans són a 3 puntos del líder / FOTO. CE MANRESA

El conjunt de Tito Lossio ha aconseguit empatar un duel que tenia pràcticament perdut a la primera meitat. I és que el Manresa s’ha avançat per partida doble a la primera mitja hora. Sergi Soler, que ha transformat un polèmic penal, i Javier Rebollo, amb un cop de cap inapel·lable, han posat per davant els locals. Abans del descans, però, el Sants ha retallat distàncies mitjançant David Cura. A la represa, Enric Soriano, també de cap, ha fet el tercer gol del conjunt del Bages. El Sants ha tirat d’orgull per empatar el partit i ho ha acabat aconseguint. Adrián Navarro, a la sortida d’un córner, ha retallat diferències. Xavi Pérez, que tot just portava cinc minuts al camp, ha caçat una pilota morta dins l’àrea petita i l’ha convertit en el gol de l’empat, que deixa el Sants tercer, a només dos punts del líder. El Manresa és quart a un punt del Sants.

TRIOMF IL·LUSIONANT DEL MARTINENC

El Martinenc ha vençut el Mollet, un rival directe, i encara somia en tornar a Tercera Divisió després del descens de la temporada passada. Els homes d’Agustín Vacas han realitzat un partit molt seriós i s’han acabat imposant als vallesans al Guinardó (2-1). Francisco Fuentes, a la sortida d’un corner, ha obert la llauna, però Illescas, abans del descans, ha establert l’empat al marcador. A falta d’un quart d’hora, Edgar Tejada, amb un xut ajustat, ha desequilibrat la balança a favor dels diables vermells. Per tant, el Martinenc puja fins la setena posició amb 45 punts, mentre que el Mollet és novè amb 43.

EL VIC FA UN PAS IMPORTANT CAP A LA SALVACIÓ

Després de vèncer el Girona B a domicili, el Vic s’assegura, pràcticament, la permanència a Primera Catalana. Els homes d’Alberto Cámara han dominat el partit en tot moment i s’han endut els tres punts de manera merescuda. Josep Puigesens (8’), Gerard Verdaguer (13’) i Carles Roca (74’) han donat la victòria a un Vic que ja duu quatre partits invicte. El gol de l’honor del filial gironí l’ha anotat Carles Sala. El Vic se situa a la zona mitjana de la classificació amb 43 punts, mentre que el Girona B es manté fora del descens amb 37.

Triomf per la mínima dels locals / FOTO: FC ANDORRA

L’ANDORRA MANTÉ OPCIONS D’ASCENS

El conjunt del Principat es resisteix a abandonar la lluita per assolir l’ascens a Tercera. Els homes de Justo Ruiz, gràcies al solitari gol de Emili Garcia (54’), han aconseguit que els tres punts es quedessin a la Borda Mateu. L’Avià és l’altra cara de la moneda. Els del Berguedà ja acumulen set partits sense guanyar – cinc derrotes i dos empats – i ja fa setmanes que s’ha quedat despenjat dels primers llocs de la classificació. Pel que fa a la taula, l’Andorra és sisè amb 47 punts i l’Avià és dotzè amb 42.

NO HI HA QUI ATURI AL FARNERS

El Farners està imparable. El millor equip de la segona volta ha tornat a guanyar per assegurar-se, gairebé de forma matemàtica, la permanència a Primera Catalana. Un gol de penal de Josep Riart al minut 71 ha estat suficient pels homes dirigits per Miguel Muñoz, que acumulen cinc victòries consecutives en lliga. I més tenint en compte la competitivitat de la categoria, és una dada extraordinària. Amb els tres punts, el Farners es col·loca vuitè amb 44 punts. Per la seva banda, el Lloret, que es jugava la vida, continua en posicions de descens amb 36 punts.

L’ESCALA NO LLANÇA LA TOVALLOLA

L’Escala encara manté opcions de jugar un any més a la Primera Catalana. I és que el conjunt gironí ha vençut el Tona (1-2) a domicili. Els osonencs s’han avançat al marcador amb un gol de penal de Jordi Plans només començar el partit, però els gironins han aconseguit remuntar el matx abans d’arribar a la mitja hora gràcies a la inspiració de Spinola. El ‘19’ de L’Escala ha empatat el partit al 24’ i ha culminat la remuntada al 29’. Amb la victòria, els empordanesos continuen en descens però ben a prop de sortir de la zona de perill. El Tona, per la seva banda, continua en caiguda lliure perquè ja duu quatre partits sense guanyar i és onzè amb 43 punts.

L’ABADESSENC, DESCENDIT MATEMÀTICAMENT

Es confirma el que era un secret a veus. L’Abadessenc ja és, oficialment, equip de Segona Catalana després d’empatar a casa (0-0) davant el Mataró. En un partit farcit d’ocasions d’un i altre equip, cap conjunt va ser capaç d’obrir la llauna. Aquest punt serveix al Mataró que, tot i que duu tres partits sense conèixer la victòria, es continua allunyant de la zona calenta de la taula i ja suma 40 punts. L’Abadessenc, com dèiem, es penúltim i la temporada vinent jugarà a Segona Catalana.

Per últim, el partit que havia d’enfrontar a La Jonquera i Molletense ha quedat suspès pel fort vent, i es jugarà el dimecres 11 de maig a les 21h.